Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Διευκρίνιση


 Αγαπητοί μου όταν ξεκινούσα προ 12 ετών το «Αναστάσιος», άρχισαν να το διαβάζουν, αφού τους ενημέρωσα, ορισμένοι φίλοι μετρημένοι στα δάχτυλα. Μέσα σε λίγους μήνες, ξεπέρασε τα όρια της Πάτρας, και μετά λίγο καιρό της Ελλάδας και εκτός αυτής. Αυτή η επιτυχία των επισκέψεων 25.170.000 έως σήμερα, με κάνει να το συνεχίζω παρόλο που ο χρόνος μου είναι πλέον μετρημένος, και η συντήρηση του Ιστολογίου θέλει θυσία χρόνου.
Τα γράφω αυτά, διότι μου είπε σε συζήτηση που είχα φίλος κληρικός, ότι κάποιος διαβάζοντας ένα από τα σχόλια  των προηγουμένων ημερών, τον ειδοποίησε ότι κάποιος έγραφε για εκείνον. 
Το διάβασα το σχόλιο. Δεν ανέφερε ούτε όνομα κληρικού, αλλά ούτε ταίριαζαν τα όσα έγραφε με αυτόν τον κληρικό. Σίγουρα μεταξύ των χιλιάδων καθημερινών επισκεπτών μου θα είναι και Πατρινοί, μην νομίζουν οι συνδημότες ότι αυτοί μονοπωλούν τα σχόλια ή τις επισκέψεις. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια.
Αυτοί που διαβάζουν το «Αναστάσιος» κατά ποσοστό εισερχομένων χθες ήταν από: Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες, Κύπρος, Αυστραλία,  Σουηδία, Ρουμανία, Γερμανία, Καναδάς Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία, Βουλγαρία, Σαουδική Αραβία, Νότια Κορέα, Ιταλία, Ουκρανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Πολωνία, Ελβετία, και άλλοι.
Τα έγραψα αυτά, για να μην στενοχωρούνται οι λίγοι φίλοι κληρικοί της Πάτρας, και περισσότερο οι φαντασιόπληκτοι κουτσομπόληδες με τις μυθοπλασίες τους.
Αναστάσιος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Πατρινοί νομίζουν ότι κάτι είναι αυτοί και οι Αγρινιώτες στο οικοτροφείο Μ. Βασιλείου είχαν μεγάλη ιδέα για τα πρόσωπά τους.

Αλεξανδρεύς είπε...

Να αγιάσεις!

Ανώνυμος είπε...

Όσο και να κάνεις διευκρινήσεις δεν θα καταλάβουνε τίποτα. Μην τους δίνει καμιά σημασία. Για εμάς που μας βοηθάς τόσα χρόνια με την επιλογή των κειμένων είσαι ωφέλιμος.

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος κ. Διαχειριστή του Ιστολογίου στους πρόποδες του Παρνασσού ως γνωστό ήταν χτισμένο το μαντείο των Δελφών, ο ομφαλός της γης κατά τους αρχαίους Έλληνες. Σύμφωνα με τον μύθο σε αυτό το σημείο συναντήθηκαν οι αετοί που έστειλε ο Δίας από την Ανατολή και τη Δύση για να αναζητήσουν το κέντρο της γης....
Για να πάρουν οι πιστοί τον περιβόητο χρησμό από την Πυθία έπρεπε πρώτα να εξαγνιστούν. Ακολουθούσαν συγκεκριμένη διατροφή και πλενόντουσαν στην ιερή πηγή, την Κασταλία. Το μαντείο έζησε ημέρες δόξας μέχρι την επικράτηση του χριστιανισμού. Τα επόμενα χρόνια παράκμασε και την εποχή της τουρκοκρατίας επάνω στον χώρο του μαντείου χτίστηκε το χωριό Καστρί....
Σήμερα όμως ομφαλός της γης είναι η περιώνυμος πόλη των Πατρών όπου έχουν συγκεντρωθεί η μεγαλύτερες προσωπικότητες της Ελληνικής γης και οι περισπούδαστοι Πατέρες της Εκκλησίας. Και η Κασταλία είναι τώρα τα σιντριβάνια της πλ. Γεωργίου.
Πρόσεχε όμως γιατί στους Δελφούς μία ήταν η Πυθία στην Πάτρα πολλοί και πολλές.

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα έγραψες. Το μπλοκ σου δεν είναι για την Πάτρα. Αν ήταν μόνο για την Πάτρα γιατί να το παρακολουθώ εγώ που ούτε επίσκεψη δεν έχω πάει στην Πάτρα.
Φώτης Νικολαΐδης

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι το σχόλιο;