Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κάποιοι μπόρεσαν... - Αναστασία Γώγου


 9 μέρες που μας λείπεις, γέροντα. Κάποιοι μπόρεσαν, γέροντα, να φτάσουν για το ύστατο «χαίρε», δικό σου κατευόδιο, δική τους παντοτινή και ακριβή ευλογία. 
Γιατί δεν τόλμησα να μπορέσω, γέροντα; Γιατί «οὐκ ἴσχυσα»; Αρκέστηκα στο "ταμιεῖον" μου να σιγοψέλνω την νεκρώσιμη, απούσα και νοερά παρούσα στο ξόδι σου.
Όμως ξέρω ότι ήσουν εκεί και εδώ. Άλλωστε μας είχε συνηθίσει και από πριν σε άλλες διαστάσεις να κινείσαι. κι εμείς αδαείς και βραδύκαυστοι πολλά ερωτηματικά να βάζουμε στις απορίες μας που σε θαυμαστικά κατέληγαν!!! Ζήλεψες τη δόξα των Αγίων και σ΄ όλη σου τη ζωή θαυμαστά τους μιμήθηκες. Κι εμείς τη δική σου ζηλεύουμε, γέροντα.
Αν μπορούσαμε τουλάχιστον λιγάκι να σου μοιάσουμε! Και ειρηνικότεροι, πραότεροι, ταπεινότεροι να γίνουμε!
Καλό Παράδεισο, πάτερ, που σαν πατέρας μάς στάθηκες.
Πάρε τώρα αγκαλιά τα πνευματικά σου παιδιά, τα εκεί και τα εδώ, και προσεύχου για όλους μας στο ουράνιο θυσιαστήριο.
Ακριβό φυλαχτό μας η ευχή σου, γέροντα.
 
Αναστασία Γώγου
Πηγή: Αγκυρα

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Γέροντας επί 9 τώρα μέρες και νύχτες δέεται στο Θυσιαστήριο το Ουράνιο υπέρ των παιδιών του και όλων όσων τιμούν την μνήμη του. Τι και αν δεν πήγαμε στην κηδεία; Καλύτερα είναι ζωντανός στην σκέψη μας.

Ανώνυμος είπε...

Με τον π. Γαβριήλ πέρασε μια μεγάλη ένδοξη εποχή για το χριστιανικό έργο. Τώρα που έφυγε αλλά και κατά το διάστημα της απουσίας του λόγω γηρατειών από την Πάτρα άλλαξαν πολλά. Ο Θεός να επιβλέπει και να ευλογεί του κόπους του και τους κόπους του π. Χριστοδούλου με τον οποίο τώρα κάνουν παρέα.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβό φυλαχτό η ευχή Του αλλά και οι νουθεσίες Του.

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ!! ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ!!!ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!! ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ!!! ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟΙΣ ΙΧΝΕΣΙΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ!(σᾶς διαβεβαιώνουμε, κύριε ἀνώνυμε, 24 Δεκεμβρίου 2020, 12π.μ).
ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ, ΤΩΡΑ, ΤΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ. Η ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΘΕΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ! ΟΣΟΙ ΔΙΑΚΟΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΤΟΥ...ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ "ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΠΟΤΕ!!!"ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΕΥΣΧΗΜΟΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΑΞΙΝ", ΟΠΩΣ Ο ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΗΣΕ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΕΔΕΙΞΕ!!! Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ, ΟΙ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ,ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ "ΜΕΝΕΙ".
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ. ΟΙ ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΩΡΑ "ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ" ΤΑΠΕΙΝΑ, ΣΥΝΕΤΑ, ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ, ΦΩΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΟΣΑ Ε Κ Ε Ι Ν Ο Σ , Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΗΡ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΣΠΕΙΡΕ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι μπόρεσαν να πάνε… επί χρόνια συμμετείχα στον Κύκλο των δασκάλων στον οποίο ο π. Γαβριήλ μέσα σε όλες τους τις διδασκαλίες μας έλεγε να είμαστε με συνέπεια στο θέματα του νόμου. θυμάμαι τον καιρό των φορολογικών δηλώσεων μας συνιστούσε να είμαστε σωστοί και να μην αποκρύπτουμε τίποτα. Από αυτό και πολλά άλλα υποθέτω ότι αυτοί που μπόρεσαν να πάνε και δεν πήγαν δια της ευθείας και νόμιμης οδού δεν έπραξαν καλά. Αυτή την εξήγηση μπορώ να δώσω χωρίς να διεκδικώ τον ερμηνευτή των διδασκαλιών του αειμνήστου και πολύκλαυστου πατρός μας.

Ανώνυμος είπε...

Δια της νομίμου οδού επήγα, 11.04 Έγραψα κηδεία και είπα , αν θέλει ο άγιος Γέροντας θα φτάσω. Κι έφτασα. Κανένα ψέμα ή υπεκφυγή. Ο άγιος γέροντας όμως, ποτέ δεν θα στεκόταν αν πηγαίναμε ή δεν πηγαίναμε. Την ευχή του και την προσευχή του την είχαμε τόσους μήνες από μακριά. Πόσο θα λυπάται, που βλέπει εξ αιτίας του να διχαζόμαστε, ν΄αλληλοκρινόμεθα... Πήγαμε δεν πήγαμε τον Γέροντά μας όλοι τον υπεραγαπούμε. Κι όσοι πήγαμε αντιπροσωπεύαμε όλους τους άλλους που δεν κατάφεραν να πάνε. Ας τον παρακαλούμε όλοι για την ευχή του και τα λόγια τους και οι συμβουλές του ας είναι παρακαταθήκη μας. Εν ειρήνη, λοιπόν. Ευλογημένα Χριστούγεννα!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί νά εχουμε πάντα δηλητηριασμενη σκέψη ανωνυμε 11.04. Ειναι στιγμες που η αγάπη τολμά. Και εγω τόλμησα. Είπα αξίζει ο π. Γαβριήλ και 300 και 600 ευρώ νά δώσω για το πρόστιμο. Μονο να μη με γυρίσουν πίσω. Δεν με σταμάτησαν με το αυτοκινητό μου. Τυχαίο;; Οπως θελετε πεστε το. Πάντως και εγω καθως ασπαζόμουν το τιμιο χέρι του ψέλισσα:παπούλη μου μαζί με μενα σε ασπάζονται και ολοι απο την Πάτρα που θα ηθελαν να εῖναι κοντά σου Την ευχή του νά εχουμε. ΑΙΩΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΓΕΝΝΑ (όπως έλεγε)