Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Σας ευχαριστώ όλους για όλα - Μητροπολίτης Κανάγκας Θεοδόσιος

 

 Θα ήθελα από τα βάθη της Καρδιάς μου να να ευχηθώ καλή και ευλογημένη χρονιά σε όλους τους αδελφούς που στηρίζουν τις ιεραποστολικές μας προσπάθειες και σηκώνουν μαζί μας τον σταυρό της ιεραποστολής. Επίσης να πω σε όλους ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις προσευχές και την αγάπη τους.

Το  φωτογραφικό υλικό είναι  από την χθεσινή ιεραποστολική εξόρμηση που απέβη άκαρπη λόγω του κατεστραμμένου δρόμου. Προσπαθήσαμε να μεταβούμε σε ένα μακρινό  χωριό που ο Ναός τιμάται επ ονόματι του Αγίου Βασιλείου αλλά ο κατεστραμμένος δρόμος δεν μας επέτρεψε να φθάσουμε στον προορισμό μας.





Τουλάχιστον δέκα φορές κολλήσαμε σε διάφορα σημεία του δρόμου με κίνδυνο της ζωής μας αλλά και με ζημιές του αυτοκινήτου. Την μια φορά καταφέραμε και βγήκαμε από το παράθυρο του οδηγού φοβούμενοι μήπως ανατραπεί το αυτοκίνητο.

Η μέρα περνούσε και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην Κανάγκα για την Θεία Λειτουργία του Μ Βασιλείου.  Αυτή είναι η πραγματικότητα του οδικού δικτύου της Μητροπόλεως Κανάγκας. Όλα όμως τα εκλαμβάνουμε ως θέλημα Θεού ακόμη και τις αποτυχίες. Ο Θεός έχει το σχέδιο Του!!! 

Σας ευχαριστώ όλους για όλα γιατί εσείς είστε οι φύλακες άγγελοι μας. 

Καλή χρονιά και ευλογημένη σε όλους. 

Ο Κανάγκας Θεοδόσιος. 
















12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε διαβάζοντας αυτή την περιγραφή μιας ιεραποστολικής προσπάθειας σας, μου θυμίζει τον Απόστολο Παύλο, που μας περιγράφει το τι πέρασε για την αγάπη του Χριστού, και την μεταφορά του Ευαγγελικού λόγου.
Κάθε ένας από εμάς.. τους χριστιανούς του καναπέ με τους μεγάλους λόγους, ας αναλογιστούμε την Κρίση.
Όχι μόνο αυτοκριτική από εμάς αλλά και βοήθεια πέρα από την ηθική και την οικονομική.
Ο Θεός να σας προστατεύει με τους συνεργούς σας εν Χριστώ πάντοτε.

Ανώνυμος είπε...

Μου θυμίζει κάτι που είχε πει κάποιος πολιτικός «έξω πάμε καλά». Εκτός Ελλάδας η Ορθόδοξη Εκκλησία με τους Αρχιερείς της πάει καλά. Εντός;;;

Ανώνυμος είπε...

Από εμάς οι ευχαριστίες στον Θεό που αναδεικνύει στις σημερινές εποχές Επισκόπου αγωνιστές που πάνω από τον εαυτό τους βάζουν την δόξα του Χριστού.

Ανώνυμος είπε...

Καύχημα για την Εκκλησία είναι οι μαχόμενες καθημερινά ιεραποστολικές προσπάθειες της Αφρικής. Σπουδαίο το έργο του Κανάγκας παρατηρούσα τις φωτογραφίες και θαύμασα την υπομονή του. Στην 6η φωτογραφία λέει πολλά η στάση του Σεβασμιωτάτου. Πρέπει να παίρνει μόνος του κρίσιμες αποφάσεις. Εμείς εδώ τρωγόμαστε και εκεί αγωνίζονται.
Είμαστε μακριά σας δεσπότη μου αλλά πολύ κοντά σας με την συμπαράστασή μας. Μην αισθάνεστε μόνος.
Καλή χρονιά προς δόξα της Αγίας Τριάδας.

Ανώνυμος είπε...

Kratiste gera Sebasmiotate giati perimenei h Ekklhsia polla apo esas. Tetoies anakoinoseis anapteronoyn tin pisti mas kai mas kanoyn yperifanoys poy eimaste Orhodoxoi.
Melbourne

Γιώργος #mexritelous είπε...

Σεβασμιωτατε, χάρις στον αγώνα σας φθάνει η Ορθοδοξία μέχρι τα πέρατα της Αφρικής. Ο αγώνας που δίνεται στα μέρη αυτά είναι αξιοθαυμαστος και αξιέπαινος. Παρακαλώ αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βοηθήσω, και δεν είναι πρόβλημα, να το αναφέρετε σε σχόλιο από κάτω.
Καλή χρονιά.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 2 Ιανουαρίου 2021 - 5:12 μ.μ.

Αγαπητέ κ. Γιώργο, αν θες να βοηθήσεις την προσπάθεια του Μητροπολίτου Κανάγκας κ. Θεοδοσίου μπορείς να απευθυνθείς στην παρακάτω διεύθυνση του Συλλόγου ή να καταθέσεις ότι νομίζεις στον παρακάτω Λογαριασμό.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗΣ
«Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ»
ΚΟΡΙΝΘΟΥ 449 & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ, ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ. 2610-330277, 6949555999, 6936784400
e-mail: i.xrysostomos.patra@gmail.com

Για καταθέσεις στην Ιερά Μητροπόλη Κανάγκας (Κονγκό)
Τράπεζα Πειραιώς: GR1801725070005507096374505

Ανώνυμος είπε...

Με σημερινή αποφαση της Κυβερνήσεως απαγορεύτηκε η συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία και τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων. Ούτε κάν 9 ή 25 άτομα επιτρέπεται να παρευρίσκονται στο ναό.
Μήπως πρέπει να πάμε στην Κανάνγκα για να συμμετέχουμε στη Ακολουθία των Θεοφανείων ?
Βλέπουμε ότι οι άνθρωποι εκεί κινούνται ελεύθερα χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ευχάριστη η είδηση. Αλλά μας γεμίζει χαρά το ότι ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος προσπαθεί κάτω απο αντίξοες συνθήκες τις ποιμαντικές επισκέψεις του. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο ή να κάνω «συγκρίσεις» εκτός από το ότι ασπάζομαι τα αγιασμένα χέρια του τα Αρχιερατικά που κοπιάζουν για τον Χριστό και σκάβουν για τον σπόρο που θα πολλαπλασιαστεί.

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε δέσποτα οι φωτογραφίες αυτές με εχουν προβληματισει αρκετα. Θέλω να επικοινωνήσουμε ( ήδη πήρα τα στοιχεία σας) να με ενημερώσετε πώς θα μπορούσα να συμβάλλω να αγοραστεί ένα σύγχρονο μεγαλο αυτοκίνητο τύπου τζιπ για να μπορείτε να κινείστε με μεγαλύτερη ασφάλεια. Προς το παρόν να ευχεστε για όλους μας. Καλή Χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Σεβασμιώτατε καλή δύναμη... υποκλινόμαστε στην αρχιερατική σας προσφορά...

Ανώνυμος είπε...

Την μόνη χαρά και ελπίδα μας την προσφέρει η Εκκλησία η εκτός Ελλάδας. Τον δρόμο μας τον δείχνει η Αφρική. Ο σεβ. Θεοδόσιος μας διδάσκει και μας παρηγορεί με την δράση του.