Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Μέγας Εθνικός Ευεργέτης και Μέγας Πατριώτης ο Πατρινός 97 ετών Ιάκωβος Τσούνης - Νικόλαος Ζαχαριάδης


Μέγας Εθνικός Ευεργέτης και Μέγας Πατριώτης 
ο Πατρινός 97 ετών Ιάκωβος Τσούνης


Γράφει ο Νικόλαος Ζαχαριάδης,

Καθηγητής Θεολόγος, Ιεροκήρυκας, συγγραφέας και Πρόεδρος Ιεροψαλτών Ηλείας (τηλ. 6907 546676, χωριό Πράσινο Πύργου Ηλείας  ΤΚ 27131).

 

Τα Έθνη έχουν Ιστορία, καθώς ιστορία έχουν και τα άτομα. Κάθε άνθρωπος γράφει την δική του ιστορία, σε αυτήν την πρόσκαιρη ζωή μας….. Ιστορία ανεπανάληπτη έγραψε ο πολυσέβαστός μας Ιάκωβος Τσούνης με την φιλοπατρία του και τις ευεργεσίες του…. Άνθρωπος υπό εξαφάνιση!!!

Ο 97 ετών Εφοπλιστής έδωσε 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη στις (άγιες, όπως δήλωσε) Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Εθνικό και Ιστορικό χρέος επιβάλλει να εγκωμιάσουμε τον Μέγα Ευεργέτη, που με την ενέργειά του αυτή, όπως και άλλες προηγούμενες, φαίνεται ότι η Ελλάδα μας και πάλι «προς την Δόξαν θα τραβά…».

Με την ενέργειά του αυτή ο νεώτερος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1940), αγωνίστηκε από 16 ετών, πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο και απέδειξε το πόσο Φιλόπατρις είναι και ότι η Πατρίδα του, η Ελλάδα μας, έχει θέση μέσα στην καρδιά του, σαν την μάνα μας που μας γέννησε…….

Αγάπησε ο Ιάκωβος Τσούνης την Πατρίδα μας και τον Άγιο Θεό, όχι με λόγια, αλλά με έργα, διότι ως  Ελληνόψυχος είναι απόγονος των πολεμιστών της Εθνεγερσίας του 1821 από την οικογένεια των Λονταίων και των Πετμεζαίων, που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα, για την ηρωική και θρυλική μας Ελλάδα, την Μητέρα ημών των Ελληνοκυπρίων.

Χαρακτηριστικά λέει ο Παλαμάς «δεν ζει χωρίς Πατρίδα η ανθρώπινη ψυχή».

Σήμερα πιστεύεις στον Θεό σε θεωρούν γραφικό, είσαι πατριώτης σε θεωρούν φασίστα και άλλα. «Λοιδωρούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, Βλασφημούμενοι παρακαλούμεν» (Α’ Κορ. Κεφ. 4, στ 12-13).

Δυστυχώς, ανθέλληνες και αρνησιπάτριδες που υποστηρίζουν ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», Μηδενιστές, Εθνομηδενιστές, δήθεν ειρηνιστές, γραικύλοι (δηλαδή ανάξιοι να λέγονται Έλληνες). Οι αντιρρησίες συνειδήσεως προσπαθούν κάθε φορά να μας εξευτελίζουν….

Απαντάμε μέσα από τον Μέγα Ευεργέτη, τον αξιοσέβαστό μας κ. Ιάκωβο Τσούνη, «άνδρα πλήρη πίστεως και δυνάμεως» (Πράξ. Αποστ. Κεφ. 6, στ. 8), ότι πρέπει να κρατήσουμε την  γνήσια φιλοπατρία μας και την άσπιλη Αγία Ορθοδοξία μας. Και αυτό διότι Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ δεν είναι ΥΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, είναι θυσία και προσφορά!

Είναι γεγονός ότι οι ευεργέτες μας έσωσαν πολλές φορές το μαρτυρικό μας Έθνος…..  Ο ίδιος ο κ. Τσούνης τονίζει ότι, όπως το 1966 άρχισε ως εκτελωνιστής και έγινε Εφοπλιστής, επιθυμεί να φύγει από την ζωή αυτήν, όπως ξεκίνησε, φτωχός και άσημος!!!

Την κινητή και ακίνητη περιουσία του την χάρισε ευγενώς και φιλανθρώπως στην Πατρίδα!!!

Ο άνδρας αυτός, ο μέγας πατριώτης ένιωσε για την Ελλάδα μας, «στα σπλάχνα χαλασμό» (ποιητής Αριστοτέλης Βαλαωρίτης), για αυτό έκανε και αυτήν την πρωτάκουστη και πρωτοποριακή και εμβληματική ενέργεια.

Κατά τον Εθνικό μας Ποιητή Διονύσιο Σολωμό, «έκλεισε μέσα στην ψυχή του την Ελλάδα και αισθάνθηκε μέσα του να λαχταρά κάθε είδος μεγαλείου».

Τον τίμησε η Ελληνική Πολιτεία, με τον βαθμό του Υποστρατήγου επί τιμή και το παράσημό του αυτό πρέπει να το έχουν ως αναπεπταμένη σημαία και άλλοι μιμητές του, που έχουν την δυνατότητα, διότι όποιος δεν αγαπά την Πατρίδα, δεν αγαπά τίποτα!

Ελληνίδες και Έλληνες, πρέπει να γνωρίζουμε ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε φίλους, δεν έχουμε συμμάχους, δεν έχουμε συναντιλήπτορες. Δυστυχώς, έχουμε μόνον εχθρούς, είμαστε Έθνος ανάδελφον. Έχουμε γείτονες που απειλούν και επιβουλεύονται  την εδαφική μας ακεραιότητα, για αυτό πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για την αμυντική θωράκιση των συνόρων και θαλασσών μας, αλλά και των εδαφών μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω σ’ αυτά τα αγιασμένα χώματα της Ελλάδος μας και της Κύπρου είναι κτισμένες οι εστίες και οι βωμοί μας και μέσα τους είναι θαμμένοι, γονιοί και πρόγονοί μας….

Πού είναι ο πατριωτισμός σήμερα; Όπως λέει και ο διάσημος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης «φτάσαμε στο θλιβερό σημείο σήμερα να απολογούμεθα για τον πατριωτισμό μας». Κατάντια…

Η Σοφία Βέμπο ενθουσίαζε και συγκινούσε με τα τραγούδια της τους αγωνιστές, ήρωες του 1940. Ένας εξ αυτών της είπε: «Σοφία μου, έχασα τα δυο μου μάτια στον Πόλεμο. Λυπάμαι….. γιατί δεν έχω και τρίτο μάτι, να το δώσω και να το θυσιάσω στην Πατρίδα!!!».

Αυτά τα λόγια  ραγίζουν τα σωθικά μας και προκαλούν θλίψη σήμερα για τον εθνικό μας μαρασμό….

Ελληνίδες και Έλληνες , ό,τι αποκτήσαμε σαν έθνος, με αγώνες με το σπαθί μας, σήμερα κινδυνεύουμε να το χάσουμε με το μελάνι και την υπογραφή μας…..

Για να εξαφανίσεις ένα έθνος, του αφαιρείς πρώτα την μνήμη του!!! Καταστρέφεις τα βιβλία του, την Παιδεία του και την Ιστορία του. Δυστυχώς, μας οδηγούν σε αποχριστιανοποίηση, σε αποορθοδοξοποίηση και αφελληνισμό!!!

Ο μεγάλος μας ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης ενθαρρύνει την Ελληνική μας λεβεντιά, τα στρατευμένα τέκνα της Πατρίδος μας, που φυλάνε Θερμοπύλες κατά της απληστίας των εχθρών μας με το «ου φειδόμεθα της ζωής ημών», για μεγάλους ιστορικούς και αληθινούς θριάμβους με σκέπη την βοήθεια της Υπερμάχου Στρατηγού, της Παναγίας μας.

Δυστυχώς, ο Τούρκος, προαιώνιος εχθρός μας, κερδίζει με την απειλή του φόβου.  Ο Τούρκος θέλει φοβέρα, για να καταλάβει. Μια παροιμία λέει : «Θέλεις τον Τούρκο φίλο, κράτα μαζί σου ένα ξύλο».

Δυστυχώς, δεν είδαν οι Πολιτικοί μας ότι η υποχωρητικότητά μας τρέφει και αποθρασύνει τους Τούρκους Πολιτικούς. Ενθαρρύνει την αδιαλλαξία τους και ενισχύει την επεκτατική πολιτική τους.  Ο Ναιναικισμός πρέπει να σταματήσει.

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, μέσα από την φυλακή φωνάζει : «Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της». Ο δε Σεφέρης βροντοφώναζε ότι «όπου και να πάω η Ελλάδα με πληγώνει». Αυτές οι φράσεις είναι ο βαθύς αναστεναγμός της κρίσης των θεσμών και αξιών, που κατάντησαν την τρισένδοξη Ελλάδα μας ένα «ζωντανό πτώμα». ΕΛΛΑΣ, ΕΛΛΑΣ, τι με διώκεις; Σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν.

Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πνευματικό αρματολίκι, για να υπερασπίσουμε τα ιερά και τα όσια του Ελληνισμού και της αγέραστης δασκάλας μας που λέγεται ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.

Ελληνίδες και Έλληνες, «οι καιροί ου μενετοί….». Ερωτώ : Μέχρι πότε τα Ελληνόπουλα θα αφελληνίζονται; Έως πότε το εθνικό φρόνημα θα μένει ακαλλιέργητο; Έως πότε θα κρατούμε τα παιδιά μας αποπροσανατολισμένα από τα εθνικά ιδεώδη, με την καραμελίτσα ότι είμαστε Ευρωπαίοι;

Ο Μέγας Ευεργέτης μας Ιάκωβος Τσούνης, Μέγας πατριώτης που ζει την ορθόδοξη Παράδοση μας στο μεγαλείο της, έσμιξε την αγωνιστική του ύπαρξη με την φωνή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, του «Αγίου της Πολιτικής» Ιωάννη Καποδίστρια, το γένος Γονέμη (η μητέρα του ήταν Κυπρία στην καταγωγή). Δολοφονήθηκε από την αχαριστία των ανθρώπων….. Αυτός είπε : «Ό,τι έχω στην ζωή μου, περιουσία, χρήματα, φιλίες, κεφάλαια, τα αφιερώνω στην κοινήν Πατρίδα….».

Αξιοσέβαστέ μας, κύριε Ι. Τσούνη. Μας τονώνεις με τις πατριωτικές σου ευεργεσίες… για αγώνες ιερούς και εθνικούς…..

Εύγε!!! Εύγε, γνήσιο τέκνον της Πατρίδος!!! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τις προσβολές, τις γραφούμε πάνω στην άμμο. Τις ευεργεσίες τις χαράσσουμε πάνω στο μάρμαρο…

Ο Θεός να σκεπάζει το Έθνος μας, να ελεήσει και να βοηθήσει τους Ευεργέτες Αυτούς….

Αμήν…..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλός θεολόγος ο αρθρογράφος.