Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Η «Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου» στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

  
Η «Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου» στο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…»

Διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου», θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου στις 19.30, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.
Η εκδήλωση θα ταξιδέψει τους θεατές στον κόσμο του θεάτρου, με θεατρικά αποσπάσματα από τον Αισχύλο, τον Ίψεν, το Μολιέρο, τον Τσέχωφ, τον Σαίξπηρ και τον Ξενόπουλο, αλλά και νοσταλγικές μελωδίες και τραγούδια. 
Υπεύθυνος της βραδιάς, είναι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Δημήτρης Κοντοδήμος, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Γιάννης Γιούλης, Κατερίνα Γκατζόγια, Διονύσιος Θεοδώσης, Μάγια Κώνστα, Μπέττυ Λυρίτη, Γιάννης Ρωμανός, καθώς και οι συνεργάτες της ομάδας ΘΎΡΣΟΣ: Αφροδίτη Βούλτσου, Σάκης Θεοδώσης, Πάτροκλος Λειβαδίτης, Ελιάννα Μπούρη, Νεκταρία Παναγιωτοπούλου, Μαρία Χαρίτου, ενώ στο τραγούδι θα είναι η Ζαννέτα Καλοσκάμη και στο Πιάνο ο Ανδρέας Πριονάς.


Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.
https://youtu.be/YwUplF-v-7I
 
Το θέατρο είναι μία σύμβαση που αντιτίθεται στους κοινωνικούς κανόνες, για να προσφέρει ελευθερία θέλησης, ελευθερία ζωής. 
Έχει τις ρίζες του από πολύ παλιά, θεμελιώνεται όμως στην αρχαία Ελλάδα, μέσα από την τελετουργία του θεού Διόνυσου, μέσω του διθύραμβου και εξελίσσεται μέσα από τους τρεις τραγικούς, Αισχύλο, Σοφοκλή και Ευριπίδη.
Το θέατρο μπορεί να μας μιλήσει για τα πάντα, υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει παντοτινά. Και τώρα, είναι ιδιαίτερα αναγκαίο, γιατί έχει την δυνατότητα της μετάδοσης του λόγου, από στόμα σε στόμα, από βλέμμα σε βλέμμα, από χέρι σε χέρι, από σώμα σε σώμα. Και είναι παντοδύναμο, αφού αντιστέκεται και επιβιώνει από το κάθε τι, πολέμους, λογοκρισία, φτώχια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η εκκοσμίκευση καλά κρατεί εκεί...