Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Τρισάγιο στον τάφο του π. Χαριτωνος Πνευματικάκι.


 Ήταν 29 Μαρτίου 1998, τετάρτη Κυριακή των Νηστειών όταν ο μακαριστός μεγάλος Ιεραπόστολος της Κανάγκα εγκατέλειπε τον μάταιο τούτο κόσμο και Άγγελοι Κυρίου οδηγούσαν την αγιασμενη του ψυχή  στον θρόνο του Θεού. 

Έτσι την Δευτέρα 29 Μαρτίου το πρωί μετά την ακολουθία του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκι μαζί με τις Ιεραποστόλους αδελφές και με τους πιστούς που είχαν προσέλθει για την ακολουθία του Όρθρου. 

Ο Μητροπολίτης με πολύ σεβασμό ασπάστηκε το μνήμα του Αγίου Ιεραποστόλου ψάλλοντας όλοι μαζί το " ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ ". 


Να έχουμε την ευχή του και να ευλογεί το Ιεραποστολικό έργο από τα Ουράνια σκηνώματα.

Πηγή: Άγιος Κοσμάς

1 σχόλιο:

Αθανάσιος Κοταδάκης είπε...

Ας είναι όμως, ο π. Χαρίτων Πνευματικάκις έχει άλλης τάξεως τιμή, μετά τους μακαριστούς π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, και π. Κοσμά Ασλανίδη-Γρηγοριάτη, άφησε τρίτος στη σειρά Ορθόδοξος Έλληνας Ιεραπόστολος τα κόκαλά του στην Αφρική ! Και κυρίως, μπορεί να πει με τον Ψαλμωδό. «Κύριε συ έγνως ! Την δικαιοσύνην σου ουκ απέκρυψα εν τη καρδία μου ! Ευηγγελισάμην την δικαιοσύνην σου εν εκκλησία μεγάλη» ! Και να προσθέσει. «Τοις εγγύς και τοις μακράν» ! Αυτό δεν ξέρω πόσοι μπορούν να το πουν, ίσως και πόσοι στην Ελλάδα του σήμερα μπορούν να το διαβάσουν !Αθ. Κοτταδάκης-Αναστάσιος, 29.3.2016,¨Ο Νέστορας της Αφρικανικής Ιεραποστολής"