Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Στη μέση ο Μανώλης - w

 

 Στη μέση ο Μανώλης

Κυκλοφορούν φήμες. Με ονοματεπώνυμα. Για τις τέσσερις πέντε εκκλησίες που λειτουργούσαν και λειτουργούν με όσο κόσμο θέλουν. Ανεξαρτήτως  μέτρων . «Γιατί έτσι μας αρέσει!» Με δεκάδες αυτοκίνητα να παρκάρουν απέξω. Ακόμα και σε εξωκκλήσια. Με ιερείς να συνεχίζουν να δηλώνουν πολέμιοι της μάσκας και να χλευάζουν όποιον τολμήσει να την φορέσει.

Με ιερείς να πεθαίνουν αφού έμειναν αρκετές ημέρες σπίτι τους  -κατ εντολήν του πνευματικού της πρεσβυτέρας!!!!- αν και ανήκαν σε ευπαθή ομάδα. Να διαψεύδεται ο θάνατος από κορονοϊό αλλά όλοι να το συζητούν μεταξύ τους.

Τώρα ασθενούν πολλοί, πολύ!!!!!!!!!!!!!!!

Ίσως οι πιο σημαντικοί μάρτυρες να είναι διασωληνωμένοι!!

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;;;;

Πόσα θύματα είναι το αποδεκτό όριο;

w

81 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω κληρικούς τέτοιους και δεν είναι λίγοι. Ζω σε μεγαλούπολη με πολλές ενορίες. Αυτοί που πρέπει να ήταν λύχνος που να φωτίζουν καθοδηγώντας σωστά. Συσκοτίζουν και οδηγούν ανθρώπους σε θάνατο με τις ακολουθίες χωρίς μάσκα. Τις γυναίκες που κάνουν άμβλωση τις «κανονίζουν» τον εαυτό τους που οδηγούν ανθρώπους στο νοσοκομείο και στο νεκροταφείο, ποιος θα του δώσει τουλάχιστον αργία και αποχή από την θεία Κοινωνία;;;;

Ανώνυμος είπε...


Μέ το μπαρδόν Αναστάσιε εσύ τόσους μήνες πατάς το ποδαράκι σου σε Εκκλησία, ή τόσους μήνες
έχεις διαγράψει τον Εκκλησιασμό και την Αγία Κοινωνία; Καί εάν μέν κάπου Εκκλησιάζεσαι είτε ώς επίτροπος κάποιου Ναού, ή ώς ψάλτης κάπου αναπαύεσαι...Τούς άλλους τώρα τούς ρωτάς πού δεν τούς δίνεται κανένα πνευματικό δικαίωμα συμμετοχής σε όλα αυτά, καί ώς έχοντες πνευματική ανάγκη κάπου θα πρέπει κι΄αυτοί να Εκκλησιαστούν; Γιατί τώρα εμμέσως τούς "καταδίδεις" δημοσίως γράφοντας αυτά, είτε πρός τον Μητροπολίτη ( πού έχει απαγορεύσει εξωεκκλησιασμούς) είτε πρός την αστυνομία πού βάζει και πρόστιμα; Πού λοιπόν θα πάνε όλοι αυτοί πού βρίσκονται σαν το αυγό ανάμεσα σε δυό λιθάρια ; Θά γίνουν λοιπόν παράνομοι, όπως παράνομοι υπήρξαν και πολλοί Χριστιανοί επί ειδωλολατρίας, μή τα ξεχνάμε αυτά! Άλλωστε εσύ δεν κινδυνεύεις γιατί έχεις εμβολιαστεί κάποιες φορές, καί επομένως δεν πρέπει να σού πέφτει λόγος.Τώρα τί λές και τί γνώμη έχεις; Ότι η κατάκριση καί διαπόμπευσή τους ( επειδή "παρανόμως" πάνε στίς Εκκλησίες) ότι είναι καί αρεστή στον Χριστό; Καί ότι θα σού δώσει και συγχαρητήρια επειδή τούς πετάς πέτρες;Δέν σκέπτεσαι μήπως οι πέτρες αυτές τής καταδόσεως πάνε στόν ίδιο τον Κύριο αλλά γυρίσουν καί στό κεφάλι σου;


Ανώνυμος είπε...

Ηθικοί Αυτουργοί και Συνεργοί σε Φόνους. Άρα τι θα απολογηθούν;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 29 Μαρτίου 2021 - 10:04 μ.μ.

Με το "μπαρδόν" σας απαντώ και σας πληροφορώ ότι το κείμενο αυτό δεν είναι δικό μου αλλά του υπογράφοντα.
Επί των προσωπικών προς εμέ ερωτήσεών σας απαντώ ότι δεν είμαι επίτροπος ή ψάλτης, ή νεωκόρος έτσι όπως όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πειθαρχώ στην Εκκλησία και όχι σε ανθρώπους της Εκκλησίας (Αρχιερείς, ιερείς διακόνους, μοναχούς κα μονάχες) η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφανθεί Συνοδικά. Στις αποφάσεις Της κάνω υπακοή. Όπως όταν είμαι στην Κύπρο κάνω υπακοή στην εκεί Ιερά Σύνοδο. Πάνω από τις Συνοδικές αποφάσεις δεν βάζω κανέναν.

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί να πιστέψουμε τον ανώνυμο w. ???
Έναν ανώνυμο και χωρίς στοιχεία;

Ανώνυμος είπε...

Είναι απίστευτο. Παρανομουν ενώ στην οικογένειά τους εν Αθήναις πεθαίνουν

Ανώνυμος είπε...

Τί σκοπό έχει άραγε ο w.;
Θέλει να δημιουργήσει ζητήματα για τους πιστούς εν όψει του Πάσχα;

Ανώνυμος είπε...

Η Σύνοδος έκλεισε τίς εκκλησίες;

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και μόνο ντροπή για το κατάπτυστο αυτό δημοσίευμα.
Ντροπή στο συντάκτη του κατ αρχήν και ντροπή στον ιστολόγο που το ανάρτησε.

Ανώνυμος είπε...

Αν θεωρείτε το Ιερό Ναό τόπο εγκλήματος!!!... περαστικά σας...

Ανώνυμος είπε...

Απευθύνεσαι μόνο σε εκκλησίες. Γιατί δεν λες για τις ιερές μονές της Μητροπόλεως που γίνεται το αδιαχώρητο;

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αγαπητοί μου ο καθένας βάζει το μυαλό του να σκεφθη σύμφωνα με όσα γνωρίζει και του αποδεικνύονται καθημερινά και πράττει ανάλογα.

Άνθρωποι είμαστε και φοβόμαστε,είναι φυσικό!
Αν πέσουν χημικά σε μια περιοχή δε θα βάλεις το μαντήλι σου στη μύτη?
Αλλά εδώ ο καθένας φθάσαμε τον πλησίον του να τον θεωρεί κίνδυνο θάνατο!
Και ορίστε μια γιατρός γνωστή μου είπε πως μαζί με έναν συνάδελφό της κάναν το εμβόλιο μαζί την ίδια μέρα και σε ένα μήνα εκείνος ασθένησε.Τι λέει η λογική εδώ,ότι επειδή εμβολιαστηκε και ασθένησε πρέπει να καταβάλλονται εναντίον του?
Δεν μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση του?

Καθημερινά βγαίνουν δεδομένα!
Αυτός ο ιός είναι τεχνιτος και συμπεριφέρεται αλλοπροσαλλα,το ίδιο και το- τα εμβόλια και κανείς δεν μας εγγυάται την ασφάλεια .
Αφήστε να περάσει λίγος χρόνος και να δούμε τι συμβαίνει με τον ιό αυτό κ τι μέλλον θα έχουν τα εμβόλια!

Και μια παράκληση!
Μην χτυπάτε γυναίκες!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, δεν 4-5...
Είναι πολύ περισσότερες...

Ανώνυμος είπε...

Η φωνή σου W δεν είναι μεμονωμένη είναι «φωνή υδάτων πολλών» σε όλες τις εσχατιές της πατρίδας σε πόλεις και νησιά. Αυτοί που μας δίδασκαν οι ιερεις είναι τώρα παράδειγμα προς αποφυγή.
Στην γειτονία μου έχει το σπίτι του ένας Ιερέας. Τα παιδιά μου (γυμνασίου-δημοτικού) με ρωτούσαν «γιατί μαμά ο παππούλης δεν φοράει μάσκα όπως εμείς» δεν απαντούσα γιατί η απάντησή μου θα ήταν «γιατί είναι ασυνείδητος». Τελικά ο «παππούλης» είναι στο νοσοκομείο. Τα ήθελε και τα έπαθε!

Ανώνυμος είπε...

Αν αυτά που καταθέτης ήταν ένα από τα γνωστά ψέματα θα το προσπερνούσα με μια διαμαρτυρία. Είναι όμως αληθινά. Εδώ στη Θεσσαλονίκη καλός και προσεκτικός ιερέας πέθανε προ καιρού εξ αιτίας άλλων, αφήνοντας πολύτεκνη οικογένεια να τα βγάλει πέρα μόνη της. Οι ηθικοί αυτουργοί κάναν το καθήκον τους μετά τον θάνατο που προκάλεσαν με ένα αιωνία η μνήμη εκτός ναού. Καλά ο δεσπότης μας δεν καταλαβαίνει για να δράση άλλοι δεσποτάδες γιατί δείχνουν τόση ανοχή; Γιατί οι ίδιοι το παίζουν ατρόμητοι;

Ανώνυμος είπε...

Στην 9:48 π.μ.
Πού κολλάει η παράκληση "Μην χτυπάτε γυναίκες!";
Ποιός χτύπησε γυναίκα;
Και το να χτυπάνε άνδρες είναι καλύτερο;
Οι γυναίκες έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άνδρες;

Ορφέας είπε...

Κύριε αγαπητέ ιστολόγε,
οι Χριστιανοί αυτοί, σε αντίθεση με όσους συνωστίζονται στην πορεία του κουφοντίνα και στα κορονοπάρτι, δεν θεωρούν πως αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία επειδή προφανώς ασπάζονται μία θεολογία περί μή-μεταδόσεως του ιού μέσα στην Εκκλησία. Εάν έχουν δίκιο ή άδικο, θεολογικά, δεν το γνωρίζω μίας και ευυπόληπτοι επίσκοποι και καθηγητές θεολογίας που σέβομαι έχουν υποστηρίξει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.
Η επίκληση στην συνοδικότητα, δεν ενδείκνυται για τον απλούστατο λόγο πως δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για κίνηση πολιτική ή θεολογική, ενώ στο θέμα της θείας μετάληψης έχουμε ξεκάθαρη δήλωση πίστης.
Στην εκκλησία η αλήθεια φαίνεται απο την συνοδικότητα αλλά πάντοτε εν χρόνω. Ποτέ στιγμιαία και μεμονωμένα: Στοιχειώδεις γνώσεις εκκλ. ιστορίας.
Αυτό που γνωρίζω είναι πως με τον δικό τους ακατανόητο ίσως σε ε΄σας τρόπο τρόπο ΔΕΝ είναι ανεύθυνοι: Μπορεί να βάζουν μάσκα ΠΑΝΤΟΥ αλλά όχι στην Εκκλησία.
Πώς έχουμε λοιπόν την απαίτηση να σέβονται οι "έξω" την πίστη μας στην αληθινή μετάληψη σώματος και αίματος Χριστού όταν εμείς (οι "μέσα") μεταξύ μας αλληλοσκοτωνόμαστε;
Μην πάτε εάν φοβάστε, όπως κάνουμε πολλοί αλλά επίσης μην κρίνετε όμως όσους πάνε.
Δεν πάνε στο αρχονταρίκι για καφεδάκι άλλωστε. Στον Οίκο του Πατρός είναι.

Ορφέας είπε...

Και κάτι άλλο:
Στην πνευματική μας παράδοση, έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος, δηλ. η διάκριση με την οποία γίνεται κάτι και όχι τόσο το γεγονός καθαυτό
Είναι άλλο να σηκώνεις μπαϊράκι με φωνασκίες και να λες τον επίσκοπο και την σύνοδο αιρετικό και πουλημένο και άλλο ιεροκρυφίως να μετέχεις της θείας λατρείας ταπεινά χωρίς έχθρες με τον λογισμό σου αναπαυμένο.
Εσείς, ακριβώς αυτό το ιεροκρυφίως σπεύδετε να καταργήσετε με αυτήν την ανάρτηση, ανεξάρτητα εάν «δημοσιεύετε ότι σας στέλνουν»….
Συγνώμη/

Ανώνυμος είπε...

@8.18
Γιατί αγαπητέ λέτε ντροπή και πάλι ντροπή; Λέει ψέματα το κείμενο; Είναι ανακριβές;

Ανώνυμος είπε...

Ως τώρα γνωρίζαμε , ότι οι επιθέσεις κατά της Εκκλησίας προέρχονται από γνωστές ομάδες εκκλησιομάχων, συνδεδεμένες κυρίως με πολιτικούς χώρους ή με διασυνδέσεις σε μυστικές οργανώσεις.
Τώρα βλέπουμε ότι με πρόσχημα την υγεία, υπάρχουν και "άνθρωποι της εκκλησίας", που ζητούν να σταματήση η προσέλευση στη Θεία Λειτουργία και τις λοιπές Ακολουθίες, και μάλιστα εν μέσω Μεγάλης Τεσσαρακιστής !
Και φυσικά αποκρύπτουν το γεγονός, ότι οι εκκλησιαζόμενοι δεν είναι νήπια ούτε άνθρωποι μειωμένης αντιλήψεως, ώστε να μήν καταλαβαίνουν ότι συνωστίζονται σε κλειστό χώρο και πρέπει να λαμβάνουν κάποια μέτρα, αλλά είναι άνθρωποι ενήλικες, νοήμονες, που έχουν επιθυμία να συμμετέχουν στην Θεία Λειτουργία.
Οσοι τούς κατηγορούν και τούς δείχνουν με το δάκτυλο, για να επέμβουν οι Αρχές, ας αναλογιστούν άν αυτό που κάνουν είναι Θεάρεστο έργο.

Ανώνυμος είπε...

Γελοίο δημοσίευμα. Ανάξιο σχολιασμού.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το σχόλιό σου.
Το παράκανε ο ιστολόγος.

Ανώνυμος είπε...

Πέφτουν πρόστιμα σε νέους που κάνουν συναθροίσεις σε πάρκα και πλατείες ή πραγματοποιούν μάζωξη στο σπίτι τους αλλά στην Εκκλησία τα πάντα εξαγιάζονται. Εμένα μου αρέσει με την παρέα μου στο σπίτι γιατί μου βάζουν πρόστιμο και στους εκκλησιαζόμενους όχι;;;;
Ε!!! λοιπόν το παίζουν ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ οι θρησκευτικοί το παίζω και εγώ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ με όσα άτομα μου γουστάρει στο σπίτι μου.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμα και εγώ είμαι κατά της μάσκας για να μην φοράω μουτσούνα…. τώρα αν πεθάνουν τα γεροντάκια που συχνάζουν στην εκκλησία καλύτερα θα περάσουν εξαιρετικά στον παράδεισο.

Ανώνυμος είπε...

ο κορωνοϊός είναι τελικά μεγάλη ευλογία γιατί ξεσκέπασε και έριξε τη μάσκα κάποιων.. ευσεβών και κορυφαίων <> σαν τον ιστολόγο. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι για την ψευτοευλάβεια και τον φαρισαϊσμό κάποιων τέτοιων <> και των..φίλων τους, δεν θα βρεθεί ποτέ εμβόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Να ανάφερει κατ αρχήν ο κύριος αυτός διευθύνσεις και ονόματα.
Και να μην αποφαίνεται για πράγματα που ενδεχομένως να μην ισχύουν.

Οκονόμου Μιλτιάδης είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ..ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ..ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.ΦΟΒΑΜΑΙ.ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ..ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΜΕ ΤΗ ...ΣΥΡΙΓΓΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΤΣΟ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗ ΔΙΣ...ΤΗ ΔΙΣΤΥΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ.ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ?ΤΟ ΛΕΩ ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΑ.ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ?ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΦΙΛΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΑΚΟΗ? ΑΝ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ(ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ ΑΓΙΕ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ?)ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΠΙΣΤΟΣ?ΑΠ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ?ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ..ΠΕΡΙ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΥ,ΤΑ ΜΜΜ ΚΑΙ ΤΑ SM...ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ.ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΟΙ..ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ...ΑΡΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΜΑΣΚΑ(ΦΙΜΩΤΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΛΕΞΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ)ΚΑΙ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ((ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΜΕ ΟΥ ΜΗ ΕΚΒΑΛΩ ΕΞΩ.))..ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΥΡΙΟΙ..ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΤΙ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έπρεπε ο αθρογράφος να φωτογραφίζει πρόσωπα...ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ...Σεβασμός στον πόνο των ανθρώπων,ακόμη κι αν έκαναν λάθος

Ανώνυμος είπε...

Θα θελα να ξερα, δεν ντρέπεσαι λιγάκι 12:58;
Πώς αποφαίνεσαι ελαφρά τη καρδία ότι ευθύνεται η μάσκα για την είσοδο του ιερά στο Νοσοκομείο;
Και δεν ντρέπεσαι να αποκαλείς τον ιερέα "ασυνείδητο";

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι ο w. θέλει να δημιουργήσει προβλήματα στους πιστούς τώρα καθώς βαδίζουμε στο Μέσο της Τεσσαρακοστής και έρχεται, ο Ακάθιστος, η Κυριακή των Βαΐων, η Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα!!!

Εκκλησιαζόμενος

Ανώνυμος είπε...

Για να βλέπω πολλά σχόλια με πολεμική διάθεση ο w λέει αλήθειες. Γνωρίζω καλά τους «ευσεβείς» χριστιανούς όταν την έχουν βαμμένη προσπαθούν να βγουν αθώες περιστερές.
Πνεύμα και ηθική

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί από τους χριστιανούς πιστεύουν ότι η πανδημία είναι ένα ψέμα...Ότι επειδή είναι χριστιανοί είναι άτρωτοι,αλώβητοι, δεν χρειάζονται καν την μάσκα στο συνωστισμό στην εκκλησία...Αλλά πού είναι η αγάπη και ο σεβασμός στο πλησίον μας; Αρνούμενοι να ακολουθήσουμε τα μέτρα, δρούμε εγωιστικά, δεν σκεφτόμαστε τον διπλανό μας, που μπορεί να νοσήσει άσχημα και να πεθάνει μόνος...
Δεν είναι όλα θεωρίες συνωμοσίας....Η κρίση της πανδημίας χρειάζεται προσευχή και ταπείνωση.

Unknown είπε...

Κύριος Ποιμαινει με και ουδέν με υστερήσει!!!!ο Ναός του Θεού δεν κολλάει ιούς..στον Ναό εισερχομαστε με πίστη και ταπείνωση και μετεχουμε των Ιερών Μυστηρίων με φόβο Θεού!!!!προς ίαση ψυχής και σώματος και ζωή αιώνια!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Στο θέμα αυτό επί ένα χρόνο υπάρχει στον εκκλησιαστικό χώρο πόνος ή ένταση ανάλογα στην μερίδα που καθένας ανήκει;
«Γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς ...
Κάνει διαπιστώσεις με βάση τα γεγονότα ο κ. W.
«Ο εωρακώς μεμαρτύρηκεν και αληθινή αυτού εστίν η μαρτυρία.»
Ο κάθε ένας από μας μπορεί να έχει άλλη θεώρηση των πραγμάτων. Όμως σε όλη την Ελλάδα είναι γεγονός ότι πέθανε ιερός κλήρος Μητροπολίτες, ιερείς, μοναχοί και μοναχές από αυτή την πανδημία. Το που, πως, και γιατί; Θα το κρίνει το μέλλον και όχι τώρα που είμαστε σε στρατόπεδα αντιπαράθεσης. Διαβάζοντας τα σχόλια ψάχνω να βρω που έκανε λάθος; Δεν βρίσκω. Ένα θέμα μπορεί να γίνει μεγάλο από τον τρόπο διαχείρισης ή υπεράσπισης.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τα σχόλια… πάντα τα διαβάζω για να διασκεδάζω με ορισμένους. Έτσι γέλασα με τα ονόματα που ζητά ο 10.25. εδώ πάει το τι κάνει «νιάου-νιάου στα κεραμίδια» βρε φίλε αν δεν γνωρίζεις κάποιον προσωπικά δεν διαβάζεις τα ειδησεογραφικά εκκλησιαστικά πρακτορεία να δεις… άνοιξε τα μάτια σουυυυ. θα μπορούσα να σου πω πολλούς αλλά εσύ δεν μοιάζεις ούτε του Θωμά γιατί και να δεις θα αμφισβητήσεις.
Γράψε και άλλα γιατί τώρα που περνώ ώρες στο σπίτι διασκεδάζω με τα σχόλια των θρησκευτικών με φίμωτρο και παρωπίδες!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σωστός..

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό ότι σε πολλές εκκλησίες λειτουργούν. Ζητούν μερικοί αδελφοί ντοκουμέντα. Δεν θα γίνω καταδότης γιατί γνωρίζω ότι αστυνομία και εκκλησία τα έχουν κάνει πλακάκια. Βγήκα σεργιάνι σε φαισμπουκ ναών και είδα φωτογραφίες από εορτασμούς και εκκλησιασμούς την 25/3/2021. Όσοι θέλουν να μάθουνε ας ανοίξουν τα μάτια τους. Η ΚΥΑ έλεγε μόνο σε καθεδρικούς ναούς. Αυτό που δεν μου πάει είναι ο εμπαιγμός. Όσοι θέλουν να ανοίγουν την εκκλησία να έχουν το θάρρος να το ομολογούν και αυτοί που πηγαίνουν το ίδιο. Αν το παίρνουν ως ομολογία πίστεως ο Χριστός είπε «Πᾶς ὅστις ὁμολογήσει ἐν ἐμοὶ ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὁμολογήσω κἀγὼ ..» να τον ομολογήσουν δημόσια ιερείς και πιστοί διαφορετικά κάνανε μια τρύπα στο νερό.
Άντε παλληκάρια μου, μην είστε της φακής αλλά σας αυτούς του 21 άντρες με τα όλα σας και γυναίκες Μπουμπουλίνες.
Γιατί για μένα τον Σαλονικιό όλοι σας είστε χαλβάδες αφού το κρατάτε κρυφό.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς χριστιανός δεν λέει ότι είναι ψέμα.Η διαχείριση είναι αμφισβήτησιμη... μακριά από τον Θεό λέει...

Ανώνυμος είπε...

Αυτές τις εύκολες συγκρίσεις με τα σούπερ μάρκετ, το μετρό, τα λεωφορεία, τις πλατείες δεν μπορώ να τις καταλάβω. Ο Ναός είναι το φωτεινό παράδειγμα. Στις πλατείες π.χ. αμαρτάνουν αισχρά και μπεκροπίνουν. Θα τους φέρω αυτούς ως παράδειγμα με μας τους χριστιανούς που είμαστε φως. Ο ι. Χρυσόστομος δέχθηκε την εξορία από ένα άδικο κράτος και πήγε χωρίς να κάνει επανάσταση. Εμείς το παίζουμε αντιστασιακοί στην τάξη. Πάνω από το λογότυπο Ιερά Αρχιεπισκοπή ή Ιερά Μητρόπολη είναι το Ελληνική Δημοκρατία. Αν δεν μας αρέσει να χωρισθεί η Εκκλησία από το Κράτος για να μπορεί να μιλάει η εκκλησία χωρίς υποταγές. Για να διορισθεί Μητροπολίτης ή εφημέριος χρειάζεται ΦΕΚ άρα και η Εκκλησία πρέπει να συμμορφώνεται στα κρατικά παραγγέλματα.

Ανώνυμος είπε...

Ρίχνοντας μια ματιά τώρα σε ειδήσεις διάβασα:
«Εκοιμήθη ο Πάτμιος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεολόγος Γρύλλης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Πατησίων. Εξεδήμησε εις Κύριον μετά από μακρά και σκληρή δοκιμασία από τον ιό.»
Ο Θεός να τον αναπαύσει και ο θάνατός του να κλείσει πολλά στόματα που υπηρετούν εσκεμμένα (προς δόξα Θεού;;;) το ψέμα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλος μου κληρικός πέθανε από κοβιντ αφήνοντας παπαδιά και 4 παιδιά. δεν πίστευε στην ύπαρξή του. Όλα τα θεωρούσε ψέματα για να κτυπήσουν οι σιωνιστές την πίστη στο Χριστό και να κλείσουν οι εκκλησίες. Το αποτέλεσμα η κηδεία έγινε χωρίς εμάς τους φίλους με κλειστές πόρτες. Από την ενορία του αρρωστήσαν και άλλοι. Το ποιος έφταιγε δεν το γνωρίζω.
Ο πνευματικός μου έκανε και κάνει Θείες Λειτουργίες με κλειστές πόρτες και πολλούς μέσα χωρίς μέτρα. Πήγα και τον βρήκα και του είπα ότι αυτό δεν είναι ομολογία. Αν επιθυμούσε να ομολογήσει τον Χριστό να τα κάνει χωρίς μυστικότητα όπως οι Μάρτυρες ομολογούσαν στα στάδια και στα δικαστήρια Χριστό. Του είπα ότι τον σέβομαι ως κληρικό αλλά ως πνευματικός για εμένα απέτυχε. Δεν θέλω χλιαρούς και με τους μεν και με τους δε. Αυτούς τους ιερείς που τα κάνουν με μυστικότητα θα τους κάνει εμετό ο Χριστός.
Δεν έχω πλέον καμιά πνευματική αναστροφή μαζί του. Μετρήθηκε… ζυγίστηκε…. Και βρέθηκε ελλιπής….
Αυτό καλό να κάνουν και οι άλλοι σε πνευματικούς που παίζουν με τα ιερά και τα όσια.
Αυτόν που έγραψε αυτό το αφυπνιστικό κείμενο εύχομαι να αγιάσουν οι γονείς του.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να ξανασκεφθή αυτά που γράφει ο 4, 55.
Εκτός από τους Μάρτυρες των σταδίων και των Δικαστηρίων υπήρχαν και πολλές Κατακόμβες, που εξυπηρετούσαν τις λατρευτικές ανάγκες των Χριστιανών.
Η Εκκλησία είχε καταφύγει εκεί για να επιτελέση το έργο της.
Γι αυτό ας αφήσουμε να κρίνη ο Κύριος, ποιός είναι χλιαρός και ποιός είναι θερμός.

Ανώνυμος είπε...

Τάραξε η δημοσίευση αυτή τα λιμνάζοντα νερά;;; απαντώ ΟΧΙ. Δεν θα γίνει όμως κάτι γιατί πάντα Εκκλησία και Χωροφυλακή τα είχαν καλά. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Έτσι και σήμερα. Έχω πάρει το 100 επώνυμα δύο φορές για Λειτουργία που γινόταν όχι στα κρυφά αλλά φανερά με κόσμο αρκετό. Ούτε ένα περιπολικό δεν πέρασε. Από αυτό βγάζω το συμπέρασμα ότι η αστυνομία βοηθά τους χαφιέδες της και σήμερα με την κάλυψή τους. Όσα λέει ο Χαρδαλιάς δεν πιάνουν στην Εκκλησία. Οι Δεσποτάδες και οι Παπάδες είναι πάνω από τους Νόμους είναι κάτι σαν τις ιερές αγελάδες της Ινδίας μπορούν να αλωνίζουν παντού χωρίς καμιά παρατήρηση.
Π. Ν.

Ανώνυμος είπε...

Και πού ξέρουμε ότι αυτά που γράφει ο 4:55 μ.μ. είναι αλήθεια;
Μπορεί να είναι φαντασίες και "πόθοι" δικοί του μόνο της φαντασίας του.

Ανώνυμος είπε...

Εύγε στον « W» ! Γελάω με τα χάλια μας. Γιατί, ένα «W» , κατάφερε να ανακατέψει την κόλαση. Να ξεσκεπάσει ευσεβείς και ασεβείς ! Να φανεί η κατάντια «του χριστιανού» από την στέρηση του εκκλησιασμού, και το φαρμάκι ώς καυτή λάβα να ρέει από τα χείλη των ασεβών "πιστών" ! Περαστικά στους ασθενείς. Στους κεκοιμημένους αδελφούς μας, ο Θεός να τους αναπαύει. Σε όλους εμάς εύχομαι καλή μετάνοια!

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μας πει ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ έναν πνευματικό λόγο και σκοπό αυτής της ανάρτησης. Κι επειδή και εσείς χρησιμοποιήσατε ένα σχόλιο-άρθρο χαμηλού επιπέδου και ανακριβές θα σας γράψω κι εγώ κάτι που βρήκα:
Κάποιος εἶπε στὸν Αἴσωπο: Γιὰ σένα λένε τρομερά πράματα. Καὶ τοῦ εἶπε ὅλα ὅσα εἶχε ἀκούσει. Ὁ Αἴσωπος ἀπάντησε: Δολοφόνοι δὲν εἶναι ἐκεῖνοι ποὺ φτιάχνουν τὰ μαχαίρια, ἀλλά ἐκεῖνοι ποὺ τὰ χρησιμοποιοῦν. Ἔτσι καὶ τώρα: δὲ μὲ κακολογοῦν οἱ συκοφάντες, ἀλλά ἐσύ ποὺ χρησιμοποιεῖς τὶς συκοφαντίες τους.
Αγαπητέ ΑΝΑΣΤΑΣΙΕ ελπίζω ο προβληματισμός μου αυτός να γίνει αποδεκτός και να αναρτηθεί.
Ευχαριστώ πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Όταν ο ορθολογισμός και η ολιγοπιστία επενδύονται με "χριστιανικό" μανδύα από τον w.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχω προσπαθήσει να πάω στην Εκκλησία από την στιγμή που η Σύνοδος και ο Αρχιεπίσκοπος με εγκύκλιο τους μου υπέδειξαν την αποχή. Ερωτώ όμως η κάθε Λειτουργία είναι έγκυρη όταν μνημονεύουν και έχουν την άδεια του Αρχιεπισκόπου; Οι ιερείς αυτοί που αυθαιρετούνε (αν συμβαίνει έτσι) γιατί ο Αρχιεπίσκοπος δεν λαμβάνει μέτρα; Εμείς ο κόσμος λέμε ότι το ψαρί βρωμάει από το κεφάλι. Στις θέσεις τις υπεύθυνες είναι ανίσχυροι άνθρωποι σε εκκλησιαστικό και πολιτικό τομέα. Όλο λόγια χωρίς πράξη και αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

Tέτοια κείμενα καλλιεργούν τον ενδοεκκλησιαστικό διχασμό.

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουν, λοιπόν, κατά τον w. οι Θείες Λειτουργίες και οι ακολουθίες για να μην κολλήσουμε τον ιό;
Να καταργήσουμε την εκκλησιαστική ζωή;
Να πάψουν οι ιερείς να κοινωνούν τους ετοιμοθάνατους;
Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;
Απορώ πώς κρίθηκε δημοσιεύσιμο το απαράδεκτο και βλάσφημο αυτό κείμενο.

Ανώνυμος είπε...

Ο γράφων σήμερα και ώρα 4.55 μ.μ τα είπε όλα. Δυστυχώς στην Ελλάδα μας υπάρχουν κληρικοί που ο εγωισμός τους δεν τους επιτρέπει να δεχθούν την ύπαρξη θανατηφόρου ιού που σκοτώνει αδιακρίτως. Για αυτούς, η απειθαρχία στα μέτρα είναι πράξη ηρωισμού και μεγάλης πίστης. Δυστυχώς ο εγωισμός τους τους έχει οδηγήσει σε μεγάλη πλάνη...
Και έχουν οδηγήσει συνανθρώπους στο θάνατο με αυτή τους τη συμπεριφορά; Άραγε η συνείδηση τους δεν τους τυπτει για αυτό που έκαναν;;;
Ο Χριστός μας ποτέ δεν έχει πει "θυσιαστε τους άλλους για την πίστη σας" όπως κάνουν αυτοί...
Ας προσευχηθούμε ο Θεός να τους φωτίσει να συνέλθουν...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί λες ψέματα 8. 53 και παραπλανάς με τις σκέψεις που καταθέτεις εδώ. Η Θεία Λειτουργία δεν σταματά και μετά το τέλος μπορούν να πάνε οι πιστοί να κοινωνήσουν. Απαγόρευσε κάποια εντολή την Θεία Κοινωνία;
Πότε σταμάτησαν να πηγαίνουν σε σπίτια να κοινωνήσουν οι ιερείς;
Σε όλα τα νοσοκομεία οι ιερείς πηγαίνουν και κοινωνούν όσους το ζητούνε.
Σταματήστε τις ψευδολογίες.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι ένα θρησκευτικό ιστολόγιο.
Αν μπεις σε ένα αθλητικό θα ακούσεις να λένε τα ίδια οι οπαδοί του ποδοσφαίρου που δεν τους αφήνουν να μπουν στο γήπεδο.
Αν διαβάσεις κάποιο που παρουσιάζει θέατρο τα ίδια παράπονα και από αυτούς.
Το ίδιο και άλλες ομάδες ανθρώπων
Φίλοι η πανδημία δεν είναι στον θρησκευτικό μικρόκοσμο μας αλλά υπάρχει και αλλού.
Ο συντάκτης μια καλά τα γράφει. Σας λέω και εγώ ότι δεν είστε μόνοι στο κόσμο. Προσωπικά παρακολουθώ ποδόσφαιρο το οποίο το παίζουν για όσους από σας δεν γνωρίζουν σε γήπεδα ανοιχτά και όχι σε εκκλησίες με κλεισμένα παράθυρα και πόρτες. Τι να κάνουμε να μπούμε με το έτσι θέλω. Είναι καλύτεροι οι ποδοσφαιρόφιλοι και άλλοι από τους χριστιανούς;
Υπομονή και προσευχή να περάσει η πανδημία και ο καθένας να απολαύσει αυτό που επιθυμεί.

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΌΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΆΒΑΤΕ ΌΤΙ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΙ Ο W ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΠΡΌΣΩΠΟ, ΚΑΙ ΚΡΎΒΕΤΑΙ ΠΊΣΩ ΑΠΌ ΤΗ ΜΆΣΚΑ ΤΟΥ W, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊ ΔΉΘΕΝ ΧΑΖΟΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΆ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Καθημερινά τα κρούσματα. Αλλά οι υπεύθυνοι κρατούν την σιωπή. Γιατί ο φόβος; Ας τολμήσουνε να ενημερώνουν χωρίς ονόματα. Πήγα σήμερα να ανάψω κερί και είδα ότι ήταν κλειστά. Έγραφε κλειστά ως και την Κυριακή για απολύμανση. Μα τι συνέβη… υποθέτω ότι θα είναι απολύμανση για ποντίκια και όχι κάτι άλλο. Φτάνει η υποκρισία!!!

Αναστάσιος είπε...

Προς: 2 Απριλίου 2021 - 1:32 μ.μ.

Θα δώσω αξία με το να απαντήσω σε έναν ανώνυμο Τυφλοπόντικα όπως εσύ, αλλά θα το κάνω. Είμαι μακρόθυμος με τους άλλους.

Προσπάθησες ανεπιτυχώς να μοιάσεις σε έναν Ηρακλή Πουαρό αλλά δεν τα κατάφερες διότι δεν γνωρίζεις τον χαρακτήρα μου, τους αγώνες μου, και την τόλμη μου.
Ποτέ μου δεν κρύφτηκα. Πάντα θέτω την υπογραφή μου με ονοματεπώνυμο μου. Περί αυτού δες και το σχόλιό μου : 30 Μαρτίου 2021 - 12:00 π.μ. . Ένας Πνευματικός μου είχε πει: «πρόσεχε όσα λες να αντέχουν την δημοσιότητα» ότι λέω ιδιωτικά τα λέω και δημόσια. Δεν φοβάμαι κανέναν γιατί δεν χρωστώ σε κανένα σας.

Θα σου αναφέρω μόνο δύο περιστατικά. Τα έχω γράψει αλλά η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως
.
Όταν η «Μείζων και Υπερτελής Σύνοδος» καταδίκασε και αφόρισε τον γνωστό Θεολόγο μακαριστό Νικόλαο Σωτηρόπουλο χωρίς απολογία. Αυτός που λες ότι είναι πίσω από το W διαμαρτυρήθηκε εντονότατα την επομένη, προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο προσωπικά με ενυπόγραφη επιστολή. Η διαμαρτυρία είναι στα βιβλία του κ. Παν. Λόη τυπωμένη. Νομίζεις ότι δεν θα τολμούσα να υπογράψω τώρα. Υπέγραψα τότε που είναι σε όλους γνωστή η εκτίμηση μου προς τον Οικ. Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και ο σεβασμό μου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Όταν η Ιερά Σύνοδος Σύνοδος επί Αρχιεπισκόπου Αθηνών Σεραφείμ Τίκκα καταδίκασε τον Άγιο Μητροπολίτη Λαρίσης κυρό Θεολόγο, με την ενθάρρυνση του π. Ηλία Μαστρογιαννόπουλου έγραψα με ονοματεπώνυμο Διαμαρτυρία προς τους Συνοδικούς και εκτός Συνόδου Μητροπολίτες που γνώριζα. Ο εκτός Συνόδου Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός ζήτησε από την «Ζωή» την απόλυσή μου, και από Συλλόγους που είχα διοικητική θέση την αποπομπή μου. Με απείλησε με Αφορισμό σε μια από τις πολλές επιστολές του. Δεν κρύφτηκα, δεν ανασκεύασα, δεν φοβήθηκα. Παρέμεινα σταθερός στην θέση μου. Ρωτήστε περί της υποθέσεως αυτής τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο που από λάθος του Μητροπολίτη τον πήραν τα βόλια.

Γράψε και εσύ κ. Τυφλοπόντικα και άλλοι εναντίον μου. Σας ευχαριστώ για την διαφήμισή μου στους χιλιάδες αναγνώστες του ταπεινού αυτού ιστολογίου.

Καλή Σαρακοστή κ. Τυφλοπόντικα.

Ανώνυμος είπε...

Γράφουν εναντίον σου οι τυφλοπόντικες αυτοί για να σε φοβερίσουν. Σε φοβούνται Κωστόπουλε. Γνωρίζουν ότι δίνεις γραμμή και πληροφορείς κόσμο και κοσμάκη σε όλη την Ελλάδα. Όταν δημοσιεύεις κάτι… από νεωκόρους ως προϊσταμένους τρέμουν. Όμως εσύ είσαι γάτα… και παίζεις με τους τυφλοπόντικες. Για αυτό σε πάω!!!!
Και ο W τους τα γράφει τσουβαλάτα. Δηλαδή τους έβαλε στο τσουβάλι και όποιον πιάσουν οι κακοτοπιές.
Μιχάλης

Ανώνυμος είπε...

Γράφε στο έτσι W για να νομίζει κάθε ένοχος ότι τα λες για εκείνον. Γράψε και άλλα σαν τις απαντήσεις της Πυθίας. Πολλοί θα αγωνιούν στον ύπνο τους. Γιατί ως γνωστό είναι ευρωφονιάδες και πάνω από τον Χριστό βάζουν το χρυσό [πρόστιμο]. Αυτό τους τσούζει τους κοβοντιομολογητές.

Ανώνυμος είπε...

Μας πυροβολούν οι άλλοι μας πυροβολούνε και οι δικοί μας. Ο ναός έχει έξοδα αν δεν τον ανοίξω πως θα πληρώσω ψάλτες και νεωκόρο. Θέλουν να κάνουμε ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών. Έμενα με ρώτησαν πως θα πληρώσω προσωπικό, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερό, τριμηνίες και άλλα; Ένα χρόνο καμιά επιδότηση από την κυβέρνηση. Θα ανοίγω τον ναό για να τα βγάλω πέρα. Σταματήστε τον πόλεμο και βοηθήστε να ανοίξουν οι ναοί. Αν και αυτή την Μ. Εβδομάδα δεν ανοίξουν πάμε χαμένοι.

Π. Νικόλαος Καπνιάς είπε...

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα των κρυφών ή «κρυφών» λειτουργιών... Δύσκολο ζήτημα. Όπως δύσκολη είναι η χρήση του όρου «κρυφή» κατά κυριολεξίαν. Ειδικά έχοντας ως δεδομένο ότι σε πολλά μέρη έγιναν την περίοδο του κορωνοϊού «κρυφές» λειτουργιες ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ (σιωπηρώς) του τοπικού επισκόπου.

Ιδού μια ενδιαφέρουσα γνώμη από το παρελθόν, του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου.

http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2021/04/blog-post_6.html?m=1

Ανώνυμος είπε...

Προς 12:24,2/4: κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ή πράγματι δεν καταλαβαίνεις;
Δεν βλέπεις πού οδηγεί το στρεβλότατο σκεπτικό του w.;
Εκεί οδηγεί. Φθάσαμε χωρίς αιδώ και συστολή να υποβιβάσουμε τους ναούς σε επίπεδο κατώτερο από τα σούπερ μάρκετ προς παντοτινό μας αίσχος!
Τι ορθολογισμός και τι ολιγοπιστία είναι αυτή;
Έτσι σκέπτονταν και επρατταν οι μεγάλοι πατέρες της Εκκλησίας που με κίνδυνο της ζωής τους υπηρετούσαν τους πάσχοντες από λοιμωδη νοσήματα;
Είχαν τέτοιο και τόσο φόβο για τη σωματική τους υγεία και είχαν θεοποιήσει την τελευταία;

Ανώνυμος είπε...

Ήμαρτον Αναστάσιε μην απαντάς στους κακεντρεχείς και κατά συρροήν διώκτες σου...όσον αφορά τον W ..,μόνο και μόνο που δεν υπογράφει επώνυμα θα είναι κανένας κλασικός συνωμοσιολογος

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο του κάτοχου του μπλογκ Τάσου είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει πελώρια σημασία όχι γιατί απαντά στις μπούρδες του ανώνυμου, αλλά γιατί μας πληροφορεί για την αντίδραση του σε μεγάλα εκκλησιαστικά ζητήματα (ψευτικο-αφορισμός Νικολάου Σωτηρόπουλου, εκδίωξη των 12 Μητροπολιτών επι Σεραφείμ).

Εκκλησιαστικός Περιηγητής

Ανώνυμος είπε...

Οι εκκλησίες είναι ανοιχτές με τον κόσμο μέσα. Χθες στο Αγρίνιο γέμισαν οι Εκκλησίες στους χαιρετισμούς. Δεν υπήρχε απαγορευτικό; Σήμερα σε χειροτονία που πήγα και εγώ γιατί είχα υποχρέωση κοινωνική ήτανε 300 άτομα και πάνω. Μετά πρέπει να είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης. Πως θα ζήσουμε εμείς;;; Σε μας ποιός θα συμπαρασταθεί. Ειμαι πολύτεκνος πως θα τα βγάλω πέρα;;;;;;; με ακούει κανένας.
Όλο μια από δω μια από εκεί καμιά συγκεκριμένη αναφορά για τις γεμάτες εκκλησίες.

Ανώνυμος είπε...

Σε όλους είναι γνωστό ότι η αστυνομία δεν κάνει ελέγχους. Χθες οικογενειακά πήγα σε μοναστήρι χωρίς κωδικούς κλπ κλπ παρακολούθησα την ακολουθία των χαιρετισμών με παραπάνω από 150 άτομα. Μετά φύγαμε κάναμε βόλτα και σπίτι. Η μάνα μου πήγε στην ενορια όλα καλά και όμορφα. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει μέτρα όπως περιγράφουν μερικοί εδώ μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Προς δύο τελευταίους ανώνυμους (πιθανώς να είναι ένας και ο αυτός): εσύ τι παριστάνεις; Τον παρατηρητή και το μόνιμο σχολιαστή;
Ο κόσμος δεν θα ανεχτεί άλλο τον παρατεταμένο εγκλεισμό ούτε τη φαλκίδευση των απαράγραπτων συνταγματικών του δικαιωμάτων, με κορυφαίο αυτό της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας.
Αρκετά με τη νεοταξίτικη χούντα που μας κυβερνά!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΜΩΤΡΟ - ΜΑΣΚΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.....

ΡΩΤΗΣΕ ἕνας Ἐπίτροπος κάποιον Ἁγιονορείτη Γέροντα;

-Πάτερ γιατί δὲν φορᾶτε ἐσεῖς φίμωτρο στὴν Ἐκκλησία; Ἐμεῖς στὴν Ἐκκλησία μας στὴν Ἀθήνα τοὺς βγάζουμε ἔξω ὅποιος δὲν τὸ φορά.

-Καὶ γιατί νὰ φορέσω; Ἐκκλησία εἶναι ἐδῶ ἢ ὑπόνομος;

Τί λέγει ὁ Ἀρχιερεὺς στὸν Ἐγκαινισμὸ τῶν Ἱερῶν Ναῶν; «Καταστησον αὐτὸν λιμένα χειμαζομένων, ἰατρεῖον παθῶν, καταφυγὴν ἀσθενῶν, δαιμόνων φυγαδευτήριον»( Ἀκολουθία Ἐγκαινίων σέλ.49, ἔκδ.Ἄπ.Διακονία)

Ἐπίσης καὶ σὲ ἕνα τροπάρι γράφει γιὰ τὸν Ναὸ πὼς πλέον:«Βλυσταίνει ρεῖθρα χάριτος,θαυμάτων βρύει τὰ νάματα καὶ δωρεῖται ἰάματα» ( βλ.αὐτόθι Σέλ.32 )

Ἂν μάθουμε νὰ ὑποκύπτουμε τώρα στὰ εὔκολα τί θὰ κάνουμε στὰ δύσκολα;

Ἡ παροῦσα κατάσταση εἶναι μία ἄσκηση ἑτοιμότητας γιὰ τὸ σφράγισμα ποὺ ἔρχεται καὶ ποὺ δυστυχῶς ἢ εὐτυχῶς ἐκπλησσόμαστε βλέποντας τώρα πολλὲς φίρμες Ὀρθοδόξων Κληρικῶν, Μονῶν καὶ πιστῶν ποὺ ἔτρεχε ἡ εὐλάβεια ἀπὸ τὰ μπατζάκια τοὺς ὄχι μόνον νὰ δικαιολογοῦν τὰ ἀδικαιολόγητα ἀλλὰ καὶ νὰ γίνονται Βασιλικότεροι τοῦ Βασιλέως.

Μοῦ λέει ὁ λογισμός μου πὼς ὅταν θὰ ἔρθει τὸ σφράγισμα θὰ ἀπαιτήσουν μὲ ἄποψη νὰ τὸ βάλουν ὄχι μόνο στὸ χέρι ἢ στὸ μέτωπο ἀλλὰ καὶ στὰ πόδια καὶ στὰ αὐτιά τους γιὰ νὰ ἀποδείξουν τοὺς νομοταγεῖς στὸν βασιλιὰ τοῦ κόσμου τούτου.

Ἀλλὰ γιὰ νὰ σοὺ κάνω καὶ σὲ ἐσένα Ἐπίτροπε ἕνα ξεσκόνισμα:
Διώχνετε τοὺς Βαπτισμένους Χριστιανοὺς ἀπὸ τὶς Ἐκκλησίες ποῦ δὲν φοροῦνε μάσκα; Καὶ ἂν θέλουν νὰ κοινωνήσουν ποιὸς ἔχει δικαίωμα νὰ τοὺς ἀπαγορεύσει; «Τὸν ἐρχόμενον πρὸς μὲ οὐ μὴ ἐκβάλω ἔξω λέγει ὁ Κύριός μας. » (Ἰωὰνν στ΄-37)

Ἐσὺ κύριε ἐπίτροπε ποὺ κάμεις τὸν Γορίλα τοῦ Ναοῦ, καὶ οἱ Ἱερεῖς ποὺ σὲ βάζουνε ,θὲ’νὰ δώσετε ἀπολογία στὸν Χριστὸν ἂν αὔριο κάποιος διωγμένος ἀπό σου σκανδαλιστεῖ καὶ φύγει ἀπὸ τὴν μάνδρα τοῦ Κυρίου καὶ ἴσως μετὰ πεθάνει ἀκοινώνητος.

Καὶ ἄραγε αὐτοὶ ποὺ κοινωνοῦν καὶ βάζουν μετὰ πάλι τὴν μάσκα δὲν κολλᾶ ἡ Θεία Κοινωνία ἀπὸ τὰ χείλη τους στὴν μάσκα;

Καὶ τί τὴν κάνουν μετά, τὴν πετᾶνε στὰ σκουπίδια τῆς τουαλέτας;

Μᾶλλον ἐσὺ θὰ πρέπει νὰ βγεῖς ἀπὸ τὴν Ἐκκλησία καὶ νὰ πᾶς νὰ τὸ ἐξομολογηθεῖς ἀμέσως τὸ ἁμάρτημά σου σὲ ἕναν καλὸ Πνευματικό.

Τὰ ὕστερά του κόσμου.
Ὑπεραγία Θεοτόκε φώτισον ἠμᾶς!

Ὅσοι φιλᾶμε μὲ τὴ μάσκα τὸ Εἰκόνισμα τῆς Παναγίας.......... τὸ μολύνουμε, μὲ τὴν μαγαρισιὰ τῆς ἀπιστίας καὶ τοῦ θράσους μας !!!

Ανώνυμος είπε...

Η υπομονή έχει και τα όριά της και η διάκριση έγινε αναισχυντία από πολλούς από εμάς. Πρόσεχε διότι εγώ δεν το έχω σε τίποτα να αραδιάσω το ότι όχι μόνο λειτουργούν ναοί και παρεκκλήσια αλλά όλο αυτό το διάστημα και ο δεσπότης μας πηγαίνει σαν να μην συμβαίνει τίποτα και λειτουργάει. Όχι μόνο μέσα στην πόλη αλλά και σε χωριά. Τα σαΐνια της αστυνομίας γράφουν κανένα φουκαρά όχι όμως αυτούς που πάνε εκκλησία. Δεν λέω πηγαίνω και εγώ αλλά όχι και από πάνω να είμαστε και να βρίζουμε. Φίλος μου μου είπε να μην προκαλούν γιατί τότε στον Χρυσοχοΐδη θα πάει η καταγγελία και όχι σε αυτούς που τα έχουν βρει. Σταματήστε φίλοι τις διαμαρτυρίες.

Ανώνυμος είπε...

5:34 μμ : Σωστά τα γράφεις αλλά λάθος το βάζεις το ζήτημα.
Δεν είναι το ζήτημα αν αντέχει ο κόσμος άλλο. Είναι ότι δεν είναι σωστό και λογικό και καταπάτηση των συνταγματικών του δικαιωμάτων, με κορυφαίο αυτό της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας.
Αν δηλ. άντεχε και άλλο ο κόσμος, πρέπει να καταπατούνται τα συνταγματικά του δικαιωμάτα, με κορυφαίο αυτό της ελεύθερης άσκησης της θρησκευτικής λατρείας;

Σκεπτόμενος

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ ρώτησα τον πνευματικό που δεν είναι κάποιος αγιορείτης που ο κόβιντ έχει κτυπήσει στο βαθύ κόκκινο αλλά Μητροπολίτης. Μου είπε να φοράω μάσκα και να ακολουθώ να κάνω υπακοή σε όσα λέει η Εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί αυτή η πολεμική. Κάθε ένας θα κριθεί κατά την συνείδησή του. Και κάθε ένας αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης των πράξεων του. Αρκετοί καταφεύγουν στα νοσοκομεία. Άλλοι την γλυτώνουν άλλοι πάνε στον άλλο κόσμο. Για εμένα να ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες στις Εκκλησίες, στα πνευματικά κέντρα, στις ομιλίες και διαλέξεις, στα Θέατρα, στα σινεμά, στα καταστήματα, στις καφετέριες, στις ταβέρνες. Δηλαδή παντού ελεύθερα. Όποιος θέλει να φοράει μάσκα όποιος δεν θέλει όχι. Να υπάρχει ελευθερία κινήσεων παντού χωρίς περιορισμούς. Εγώ δεν φοράω μάσκα δεν με νοιάζει για τους άλλους. Κανένας δεν με σταμάτησε να μου κάνει παρατήρηση. Κυκλοφορώ μια χαρά όλες τις ώρες. Όσοι πιστεύουν ότι δεν κινδυνεύουν ας κάνουν ότι θέλουν όπως εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Στο σχόλιο 7,38μμ το "καί" μεταξύ των λέξεων λογικό---καταπάτηση δεν ταιριάζει. Το άρθρο "η" ταιριάζει.

Ανώνυμος είπε...

Γελάω με πολλά από τα σχόλια που σου επιρρίπτουν ευθύνες. Θα έπρεπε να θεωρείς το ιστολόγιο σου ως την Καθημερινή του Βλάχου και της Βλάχου που άλλαζε Κυβερνήσεις και υπουργούς με ένα πρωτοσέλιδο κείμενο. Σιγά ρε παιδιά… γιατί σε λίγο θα τον πείτε ότι είναι η υπερδύναμη η εκκλησιαστική και η πολιτική ο Αναστάσιος. Μην τους ακούς έχουν πάθει παράκρουση. ..

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις πολύ καλά Αναστάσιε και εσύ και οι θρασύτατοι φίλοι σου που έσπευσαν να σε καλύψουν, ότι στις ημέρες μας η κάθε καταδοτική ανάρτηση έχει πολύ μεγαλύτερη δύναμη από τις αναρτήσεις του Βλάχου της Καθημερινής. Βάζεις τα φιλαράκια σου, να προσπαθούν να αποδημήσουν τις συνέπειες των αναρτήσεών σου και να τις υποβαθμίσουν, ενώ γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα τοπικά εκκλησιαστικά sites είναι αυτά που κατά κόρον παρακολουθούν οι ρουφίανοι, που διώκουν τους ελάχιστους απομείναντες ευσυνείδητους ιερείς. Ήταν πολύ εύκολο να προκαλέσεις ζημία, χωρίς να χρειάζεται να είσαι υπερδύναμος.

Ανώνυμος είπε...



Είμαι ενας από τους ‘’θρασύτατους’’ φίλους που συνοδοιπορώ με τις απόψεις του αν και δεν τον γνωρίζω. Γράφεις για ‘’κατοδοτική ανάρτηση’’ το κακό με τον Αναστάσιο είναι ότι γράφει κάνει ρεπορτάζ αλλά δεν μας λέει όπως θα έπρεπε ονόματα. Μετά λες ότι ‘’οι ρουφίανοι, που διώκουν τους ελάχιστους απομείναντες ευσυνείδητους ιερείς’’ γιατί είναι ρουφιανιά το ότι λες αυτό που συμβαίνει. Ρουφιανιά είναι να προκαλείς κακό με δόλο και ψέμα. Εσύ τους παπάδες αυτούς τους λες ‘’απομείναντες ευσυνείδητους ιερείς’’ εγώ τους λέω ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ’’ και δειλούς. Δεν φοράνε ράσα αλλά κάτι άλλο. Θα φορούσαν ράσα αν έδιναν ομολογία. Το να κάνουν ακολουθίες με κλειστούς ναούς που όσοι μπαίνουν μέσα κτυπούν κάρτα τους κάνει δειλά ανδρείκελα. Ευσυνείδητοι είναι οι κληρικοί που νοιάζονται για την σωματική και πνευματική ζωή των πιστών. Οι άλλοι είναι ανθρωπάρια χωρίς νου.
Τέλος συγχαίρω τον W γιατί έδωσε την ευκαιρία να ξεγυμνωθούν οι λίγοι παπάδες στην επικράτεια που κάνουν κακό.
Σήμερα πήγα στον Ιερό Ναό Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού. Η Λειτουργία όπως ‘έδειχνε το διαδίκτυο έγινε χωρίς κανένα μέσα. Εμείς προσκυνήσαμε αφού περιμέναμε εκατοντάδες στην σειρά μετά το τέλος. Αυτοί είναι παπάδες και όχι οι ασυνείδητοι που παίρνουν στο λαιμό τους τους ευσυνείδητους.


Ανώνυμος είπε...

Οι αλήθειες πικραίνουν πάντας τους ασυνείδητους. Αλήθεια μπορούν οι «ευσυνείδητοι κληρικοί» να μου απαντήσουν πόσοι επίσκοποι, ιερείς, διάκονοι και από τα μοναχικά τάγματα πέθαναν από το κοβιντ-19;
π. Δημήτριος

Ανώνυμος είπε...


Βάλτε μια τελεία και παύλα στο θέμα. Στο καράβι ένα μπορεί νάνε το ποντίκι. Λένε όμως τα ποντίκια μπήκαν και έκαναν ζημιά στο αμπάρι. Σε όλους μας είναι κρυφό(;) μυστικό ότι ναοί ανοίγουν και πολλοί από τους επισκόπους κάνουν ότι δεν βλέπουν το ίδιο και τα πολιτειακά όργανα. Ένα ασήμαντο θέμα μας έχει σκοτίσει επί 1 χρόνο τώρα. Βαρέθηκα να ακούν τις ανοησίες και τα επιχειρήματα. Ένα είναι δεδομένο ούτε οι μεν ούτε οι δε αλλάζουν άποψη. Κάθε ένας είναι υπόλογος των πράξεων του. Επιτελούς σταματήστε όλοι σας..

Ανώνυμος είπε...

Η μάσκα είναι φίμωτρο! κλπ. Οι νοσηλευτές , οι ιατροί, κλπ, που την φορούν, δεν κάνουν ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ συνειδήσεις δεν ξυπνήσαν. Σήμερα οι θάνατοι πολλοί. Προφητικοί οι λόγοι σου. Μα τους Προφήτες κανένας δεν άκουγε.

Ανώνυμος είπε...


Τα θύματα είναι πραγματικότητα πλέον. Πεθαίνουν κληρικοί και πολλοί ευσεβείς τος ακολουθούν στον τάφο. Δεν πρόσεξαν και δεν προσέχουν. Ζωή σε μας.

Ανώνυμος είπε...

Ως πότε αυτή η παραφροσύνη από κληρικούς. Ως πότε θα παίζουν με τον θάνατο του ποιμνίου. Μήπως πρέπει να λάβει όχι μέτρα παραινετικά η Σύνοδος αλλά επιτιμητικά σε αρχιερείς, κληρικούς και ηγούμενους μονών;