Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

Ο δε Ιησούς έστη έμπροσθεν τού ηγεμόνος· - Ιωάννης Σαλογιάννης


 Ο δε Ιησούς έστη έμπροσθεν τού ηγεμόνος·

Έτος 33μ.Χ Ο δε Ιησούς έστη έμπροσθεν τού ηγεμόνος·  Έτος 2021…για μια ακόμη φορά ο δε Ιησούς έστη έμπροσθεν τού ηγεμόνος·

 .. Καὶ εὐθέως ἐπὶ τὸ πρωῒ συμβούλιον ποιήσαντες οἱ ἀρχιερεῖς μετὰ τῶν πρεσβυτέρων καὶ γραμματέων καὶ ὅλον τὸ συνέδριον, δήσαντες τὸν ᾿Ιησοῦν ἀπήνεγκαν καὶ παρέδωκαν τῷ Πιλάτῳ...

Οι σημερινοί Αρχιερείς παραδίδουν ξανά  τον Χριστό στην χλεύη  και στον όχλο. Διότι χλεύη και θέατρο είναι αυτό που θα ΄΄παιχτεί΄΄ το Μέγα Σάββατο στις 9:00 το βράδυ στους Ιερούς Ναούς. Θα πάμε να ΄΄κοροϊδέψουμε΄΄ ποιόν ; Ξέρουμε; Που είστε Αρχιερείς να σηκώσετε ανάστημα; Ακυρώστε όλες  τις  βραδινές  Θείες   Λειτουργίες , αφού εκεί είναι που κολλάει ο ιός  και πάμε όλοι Κυριακή πρωί να πούμε ένα μεγάλο και αληθινό ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

Εδώ και 20 αιώνες οι Ορθόδοξοι Χριστιανοι εορταζουν την τριήμερον Ανάσταση Εσταυρωμένου Χριστού!  Σαββατιάτικη Ανάσταση είναι Αίρεση! Η μεγαλύτερη γιορτής της Χριστιανοσύνης  ορίστηκε με απόφαση της Α’ Οικουμενικής Συνόδου το 325 μ.Χ., το πως θα εορτάζεται.

"Μη ἐν ἄλλῃ ἡμέρᾳ ἑορτάσωμεν τὴν τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ ἀναστάσιμον ἡμέραν , ἀλλ’ ἐν Κυριακῇ μόνῃ"

«Δόξα τη τριημέρω Αυτού εγέρσει». «Προσκυνούμεν Αυτού την τριήμερον έγερσιν». «Αυτώ η δόξα και το κράτος εις τους αιώνας. Αμήν».   

Ιωάννης Σαλογιάννης

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας
Δεν πρέπει να είστε Ορθόδοξος!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν ο κ. Σαλογιάννης είναι Ορθόδοξος ή οχι, αλλά το γεγονός οτι η ίδια η Μητρόπολη Πατρών βάζει πρωινές Θείες Λειτουργίες και ΄΄ανέχετε΄΄ κάποιες βραδυνές στις 12, δείχνει οτι όλο αυτό που αφοφάσισε η ΔΙΣ είναι λάθος.Επίσης αν κρίνω απο προηγούμενα άρθρα του κ. Σαλογιάννη μάλλον Ορθόδοξος είναι.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι εσείς που κρίνετε αυστηρά σας παραπέμπω στο άρθρο του π. Αναστασίου Γκοτσόπουλου. Θα πάρετε πολλές απαντήσεις αν είναι σωστά ή όχι αυτά που λέει αυτό το άρθρο ίσως λίγο υπερβολικά.

http://anastasiosk.blogspot.com/2021/04/blog-post_734.html

Ανώνυμος είπε...

Γιατι αγαπητέ λέτε Ντροπή σε κάποιον που διαμαρτύρεται? Δεν θέλετε αντίθετες γνώμες?

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είναι αντικανονικό το να εορτάζουμε την Ανάσταση του Κυρίου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, τότε τι είναι;Μπορεί να είναι βαρύς χαρακτηρισμός το θέατρο αλλά κι εμένα μου φαίνεται οτι πάμε να συμβάλλουμε σε κάτι παράνομο. Η απόδειξη έρχεται απο τους ίδιους τους Αρχιερείς , κάποιοι απο τους οποίους παρακούν την ΔΙΣ και κάνουν κανονικά στις 12 την Ανάσταση. Οπότε τι αντιρήσεις έχετε μερικοί; Δεν κατάλαβα.

Ανώνυμος είπε...

Από που συμπεραίνετε αγαπητέ οτι ο κ. Σαλογιάννης δεν είναι Ορθόδοξος;

Ανώνυμος είπε...

Ο τρόπος που υβρίζει τους αγιώτατους Αρχιερείς δείχνει άνθρωπο εκτός Εκκλησίας.

Ανώνυμος είπε...

Συγνωμη αλλα οι Αρχιερεις δεν πηραν αποφαση για τις 9;Ποιος το εκανε; Δεν θα επρεπε να το εχουν σκεφτει καλυτερα; ειναι τελειως εξω απο την Ορθοδοξια μας αυτο. Πως τους μιλαει δηλαδη; Θα επρεπε πρωτοι αυτοι να δωσουν παραδειγμα αγωνιστων. Ειναι η αντιδραση και η αγανακτηση που προκαλει αυτο τον τονο. Εχουμε συνεχομενα θεματα τον τελευταιο καιρο.