Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ! - Του Παναγιώτη Τελεβάντου

 

ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΥΡΟΒΟΥΝΙΩΤΗ ΜΟΝΑΧΟ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟ!
 
Του Παναγιώτη Τελεβάντου
 
Τελικά έχασε την μάχη με τον κορωνοιό ο μοναχός Δημητριανός Σταυροβουνιώτης, που κηδεύτηκε σήμερα στην Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, χωρίς την παρουσία πιστών, επειδή το μοναστήρι βρίσκεται σε καραντίνα λόγω της εξάπλωσης του ιού.
 
Σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Ιεράς Μονής Σταυροβουνίου προσβλήθηκαν από τον ιό και ορισμένοι νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Ο π. Νεόφυτος είναι διασωληνωμένος, ενώ σοβαρή είναι η κατάσταση και του π. Θεοφάνη.
Στο νοσοκομείο βρίσκονται, επίσης, ο Ιερομόναχος Γρηγόριος, ο π. Αρτέμης και ο π. Ιλαρίων.
 
Εγκληματούν κυριολεκτικά έναντι Θεού και ανθρώπων όσοι ανεύθυνοι ή παρανοϊκοί ή ασυνείδητοι συνωμοσιολόγοι προτρέπουν τους πιστούς να μη τηρούν τα υγειονομικά μέτρα διότι αυτό δήθεν αντιβαίνει με το θέλημα του Θεού.
 
Ας γνωρίζουν οι ανεύθυνοι και δοσίλογοι αυτοί συνωμοσιολόγοι ότι Κύριος ο Θεός θα ζητήσει το αίμα των παρασυρμένων, από τις αμπελοθεολογίες τους, αδελφών τους, οι οποίοι εξωθούνται να υποτιμούν τον κίνδυνο από τον κορωνοιό και γι’ αυτό δεν λαμβάνουν τα κατάλληλα υγειονομικά μέτρα για να προστατευθούν από τον ιό.
 
Έχει νόημα να ζητήσω από τους συνωμοσιολόγους να δείξουν πνεύμα ευθύνης και συμμόρφωσης προς την διδασκαλία της Εκκλησίας;
 
Μάταιος κόπος.
 
Άλλωστε πολλοί -πάρα πολλοί- από αυτούς είναι σοβαρά παρανοϊκά άτομα που συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για τον εαυτό τους και για τους συνανθρώπους τους.
 
Τον λόγο έχει η Ιεραρχία, η οποία πρέπει να λάβει δεσμευτικές για όλους αποφάσεις (Ιεράρχες, άλλους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς) και να αντιμετωπίσει με την δέουσα αυστηρότητα τους κυριολεκτικά επικίνδυνους και ανεύθυνους συνωμοσιολόγους.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η απάντηση σε Επισκόπους και κληρικούς που πήραν πολλούς στον λαιμό τους. Μας έλεγαν ότι μέσα στο ναό δεν αρρωσταίνεις. Τώρα τι έχουν να πουν γιατί σωπαίνουν. Οι ένοχοι προτιμούν την σιωπή για να ξεχαστούν τα εγκλήματά τους.
Αιωνία η μνήμη του μοναχού. Περαστικά στους υπολοίπους.

Ανώνυμος είπε...

Βρήκε πάλι ευκαιρία να κουνήσει το δάχτυλο στους "συνωμοσιολόγους".
Λες και έγραψε γι αυτούς το άρθρο και όχι για να μας πληροφορήσει για την κοίμηση του μοναχού.

Ανώνυμος είπε...

Την ευθύνη για την ασθένεια πολλών χριστιανών την φέρνουν δεσποτάδες και ιερείς οι οποίοι έλεγαν ότι δεν πρέπει να ανησυχούν. Έκαναν αναφορά σε συνομωσίες. Εμποδίζουν ανθρώπους να κάνουν το εμβόλιο και τόσα άλλα. Ναι ο θάνατος του μοναχού δεν είναι κάτι το καλό όμως σωστά τα γράφει ο συντάκτης. Καλό θα είναι να σιωπήσουν οι ένοχοι. Θα γραφεί μια ‘’μαύρη βίβλος’’ με ονόματα δεσποτοπαπάδων που πήραν την ζωή πολλών χριστιανών. θα έγραφα μερικά εδώ αλλά δεν θα τα περάσει ο κ. Ιστολόγος γιατί φίλοι του είναι ένοχοι και τους καλύπτει επιμελώς. Δεν έχει το θάρρος να τους αποκαλύψει.

Ανώνυμος είπε...

Τι θέλεις δηλαδή πρώτε ανώνυμε;
Να παραλύσει η εκκλησιαστική ζωή λόγω της συγκεκριμένης νόσου;
Να κλειστούν στο καβούκι τους οι κληρικοί και να πάψουν το ποιμαντικό τους έργο;
Για σύνελθε λίγο!

Ανώνυμος είπε...

Ωραίοι "χριστιανοί" σχολιαστές που καλλιεργούν κλίμα διχασμού και πόλωσης κατασκευάζοντας ενόχους και που μιλούν και γράφουν για "λογοδοσίες" και άλλες τέτοιες βαρύγδουπες ανοησίες!
Μα είναι σοβαροί αυτοί οι κύριοι; Θα παραλύσει η εκκλησιαστική ζωή λόγω της covid;
Μάλλον αυτοί έχουν παραλύσει από το φόβο του θανάτου...
Δεν θα μπουν στη γυάλα οι κληρικοί και οι λαϊκοί, δεν θα πάψουν να ιερουργούν,να κοινωνούν, ειδικά όσους έχουν άμεση ανάγκη, να εξομολογούν, να κατηχούν, να νουθετούν, να συμπαρίστανται στον ανθρώπινο πόνο οι πρώτοι και δεν θα σταματήσουν οι δεύτεροι να δέχονται τις ευλογίες των πρώτων.
Δεν θα γίνουν ριψάσπιδες οι παπάδες επειδή έτσι το θέλησε ο Καίσαρας. Δεν θα κλειστούν στα καβούκια τους και δεν θα λουφάξουν.
Δεν θα γίνουν όλοι φοβιτσιάρηδες, καταθλιπτικοί, νοσοφοβικοί και χαφιέδες.
Αντε γιατί τον παρασηκώσατε τον αμανέ κουνώντας το δάχτυλο στους άλλους από την κερκίδα. Πήρατε σβάρνα το διαδίκτυο και μοιράζετε ευθύνες και βγάζετε πορίσματα και σπιλώνετε ανθρώπους.
Και χωρίς ντροπή και σεβασμό προς τη μνήμη του νεκρού κάθε φορά που πεθαίνει κάποιος ιερωμένος από τον ιό παίρνετε αφορμή για να πείτε ότι ήταν απρόσεκτος και να κατασπαράξετε και το περιβάλλον του.
Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε.

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε πανδημία ή δεν έχουμε; Εκατομμύρια συμπατριώτες μας έχουν νοσήσει. Και κάποιοι απορούν πώς νόσησε ο ένας, πού νόσησε ο άλλος, γιατί νόσησε ο τρίτος, πώς και δεν νόσησε ο τέταρτος ακόμη κ.ο.κ.
Πόσοι μέχρι υστερίας μασκοφόροι και ιο φοβικοί έχουν νοσήσει; Πολλοί. Λες και η ανθρώπινη κοινωνία είναι κανένα αποστειρωμένο κλουβί.
Τέτοια τρομολαγνεία και τρομοΰστερία δεν έχει ματαγίνει!

Ανώνυμος είπε...

Δεν αποκλείεται ορισμένοι που φορούν μάσκα να νοσήσουν από τους ασυνείδητους δολοφόνους που κυκλοφορούν χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης.
Άκουσα σήμερα τον κ. Τζανάκη Καθηγητής Πνευμονολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης να λέει στο Mega ότι όσοι είναι στο νοσοκομείο Ηρακλείου στην κλινική covid είναι όλοι τους από αυτούς που δεν έχουν κάνει εμβόλιο.
Την ευθύνη την φέρνουν 9,38 άνθρωποι σαν και εσένα που παροτρύνεις τον κόσμο στον θάνατο.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ πρέπει να ντρέπεσαι ανόητε 7,34 που με τη στάση σου προκαλείς πόνο και θάνατο αχρείαστα. Θα δώσεις λόγο γι αυτό στον Κύριο και να δω τότε τι εξυπναδούλες θα βρεις να πεις. Μήπως θά κάνεις και σ' Εκείνον κήρυγμα και θα τον βάλεις στη θέση του;;
Ή θα κάνεις κήρυγμα στο παιδί σου, στη γυναίκα σου ή σε όποιον από το περιβάλλον σου νοσήσει βαρέως;
Πρόσεξε, κακομοίρη μου, μην επιτρέψει ο Κύριος να πειραστείς σοβαρά και τότε δυστυχώς μαζί με όλα τα άλλα θα κινδυνέψεις να χάσεις και την "πίστη" σου αφού η ακολουθία των γεγονότων δεν θα συμβαδίζει με το ιδεολόγημά σου.
Σύνελθε όσο είναι καιρός. Ταπεινώσου και κατάλαβε το λάθος σου και το λάθος όσων σε καθοδηγούν! Ο πέλεκυς είναι κοντά στο λαιμό σου!

Ανώνυμος είπε...

10:14, περιμένεις να απαντήσω στο παραλήρημά σου;
Καλλιεργείς το διχασμό και την πόλωση και μου βγαίνεις και από πάνω.
Θα μπορούσα να σου απαντήσω στο ίδιο στυλ αλλά δεν θα το κάνω.
Δεν αξίζει. Όταν έχεις απέναντί σου τέτοιο θράσος είναι μάταιος κόπος.

Ανώνυμος είπε...

10:08, έμαθες τα νέα; Δύο νέες γυναίκες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε Νοσοκομεία της Κρήτης με θρομβοπενία και θρομβωσεις λόγω του εμβολίου ενώ εμφανίσθηκε σήμερα και περιστατικό περικαρδίτιδας μετά το εμβόλιο της Pfizer.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 20 Μαΐου 2021 - 1:15 μ.μ

Εσύ τα έμαθες τα νέα. Από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα πέθανα 11.640 έως και χθες. Να τα γράφεις και αυτά και όχι τα ελάχιστα. Για να μας πεις σε παρακαλώ κάτι για τους καταγεγραμμένους 11.640 συνανθρώπους μας διότι πολλοί πέθαναν στο σπίτι του κρύβοντας την νόσο.
Οι 11.640 σου λένε «τα έμαθες τα νέα» τα δικά μας.
Να κοιτάζεις εκτός από το δένδρο και το δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Τον διχασμό και την πόλωση τα προκαλείς εσύ ανόητε! Αλλά κυρίως προκαλείς θάνατο και πόνο. Πολύ πόνο!!!

Ανώνυμος είπε...

Την επιζήμια πόλωση και τον άδικο διχασμό δεν την προκαλούν οι σχολιαστές που εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και τους αρνητικούς προβληματισμούς τους για τα εμβόλια και την υποχρεωτική επιβολή τους, αλλά 1-2 σχολιαστές που χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις και βρισιές για τους πρώτους σχολιαστές που εκφράζουν τις αντιρρήσεις και τους προβληματισμούς τους.

Σκεπτόμενος

Ανώνυμος είπε...

Και εσείς ιστολογε είστε σίγουρος οτι πεθαναν 11640 απο covid ή επείδη ετσι γράφουν στα νοσοκομεία σε ολους τους ασθενείς; ε;;;; λέω εγώ τώρα..απο αλλες αιτίες(ιούς,γριπη κτλ)ποσοι πεθαναν φέτος;;;

Αναστάσιος είπε...

Προς: 20 Μαΐου 2021 - 5:43 μ.μ.

Πάντα ήμουν υπέρ του διαλόγου.
Με ανθρώπους όμως που είναι φανατικοί «οπαδοί» γνωρίζω ότι δεν βγαίνει πουθενά.
Ότι και να σας πω θα πάνε τα λόγια μου και ο χρόνος μου χαμένος.
Συνεχίστε να ζείτε στον εικονικό σας κόσμο.
Προτιμώ να ζω στον πραγματικό κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

3:46, βρίζεις και αποκαλείς τον αδελφό σου ανόητο.
Διάβασε λιγάκι την επί του Όρους Ομιλία πρώτα και να δούμε μετά εάν θα ονομάζεις τον αδελφό σου ανόητο.
Απορώ πώς ο ιστολόγος επέστρεψε τη δημοσίευση τέτοιων σχολίων.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απορώ με την δική σου απορία 7:08 μ.μ.
Πρωτάρης είσαι στο μπλογκ; Εγώ ο ιστολόγος επιτρέπει ακόμα και βλάσφημα σχόλια και οικουμενιστικά. Προχθές επέτρεψε έναν βλάσφημο που χαρακτήριζε ανοησίες, τα ιερά λόγια του ιερού Χρυσοστόμου!
Και από την άλλη κόβει αρκετά καλά ορθόδοξα σχόλια!
Πώς και απορείς που έβαλε σχόλια σαν το 3:46 , που συγκρινόμενα με αυτά που ανέφερα είναι κώνωπας μπροστά στην κάμηλο!!!

Ανώνυμος είπε...

Ποιο είναι κατά τον γνώμη σου 7.54 μμ το Ορθοδοξόμετρο μήπως αυτά που μιλάνε εναντίον του οικουμενισμού. Ο Ιστολόγος ως ιδιοκτήτης έχει κάθε δικαίωμα να δημοσιεύει ή μη. Το γράφει στα πλαϊνά ‘’Δημοσιεύονται μετά την έγκριση του ιστολόγου όπως και τα σχόλια’’ αν δε σου αρέσουν οι όροι του ή δεν θα κάνεις παιχνίδι ή θα συμβιβαστής. Για εμένα καλύτερα που δεν δημοσιεύει την κάθε φαντασιοπληξία των ταλιμπανιστών ψευτοχριστιανών.

Ανώνυμος είπε...


Καλά βρέ παιδιά, βρέ "αδέλφια" θέλω να ειπώ. Κάθε μέρα πεθαίνουν εμβολιασμένοι από θρομβώσεις κι΄εσείς εκεί ακόμη τον χαβά σας ότι πέρα βρέχει; Γιά συνέλθετε λίγο κι΄αφήστε τούς εγωϊσμούς ότι τα σημερινά εμβόλια τα 5μηνης παρακολούθησης σώζουν; Πρώτα –πρώτα ο θάνατος και οι βαρειές αρρώστιες, οι «βασιλικές» λεγόμενες, είναι εκ Θεού και Αυτός μόνο σώζει.
Ανθρωπίνως τώρα δεν λέμε ότι δεν υπάρχει κόβιντ σαν έκφραση μιας θανατηφόρου γρίππης ( κάποιες φορές ) και ότι δεν σώζουν τα εμβόλια…Σώζουν τα εμβόλια αλλά το «πότε» και «ποιούς» σώζουν, είναι και το μεγάλο ζητούμενον; Και σε ποιόν θα πέσει άραγε το λαχείο να τον πάνε σε λίγα 24ωρα στον τάφο…Εδώ τα χαλάμε!
Κι΄αφήστε αυτό το μέτρημα νεκρών πού κινείται σαν ασανσέρ για να περάσουν κάποιοι τα μέτρα πού θέλουν, από κάποιους νεκρολάγνους δημοσιογράφους αλλά και κάποιους «ειδικούς τρομοκράτες» του κοσμάκη… ( μά όλοι τους πεθαίνουν από κόβιντ;, από καρδιά, από νεφρά, από συκώτι κανείς; )Τά παλαιά εμβόλια ιλαράς, τετάνου, λύσσας κλπ κάνανε 10 χρόνια να πάρουν έγκριση και με μηδαμηνές απώλειες...Σ΄αυτά εδώ, μα καλά δεν βλέπετε τί γίνεται; Κουφοί και τυφλοί είστε, επί τέλους;
Δέν φθάνει πού εμβολιαστήκατε εσείς και βάλατε το μικρόβιο τού ιού μέσα σας και έχετε γίνει , (μέ τίς μεταλάξεις και το «πείραγμα» του DNA ) επικίνδυνοι για τούς άλλους τούς ανεμβόλιαστους, πού κακώς τούς λέτε αρνητές και συνωμοσιολόγους, θέλετε τώρα και τα ρέστα σας...
Γιά περιμένετε λίγο να μπούμε για καλά στήν κανονική φάση ολικής παρενέργειας - Β΄εξάμηνο μετά τούς εμβολιασμούς, και τότε θα καταλάβετε τα λάθη σας. Καί άς αφήσουν κάποιοι τα μελοδάκρυα «ότι θα δώσουν λόγο στον Θεό όσοι δεν κάναν εμβόλιο γιατί βάζουν σε κίνδυνο την υπόλοιπη ανθρωπότητα...».
Νά κοιτάξουν μόνο, μήπως είναι αυτοί πού θα δώσουν λόγο πού συναινούν σε όλα αυτά τα απαράδεκτα και πρωτοφανή για την Ορθόδοξη εκκλησία μας, πού κάνανε τον οίκο τού Θεού και τούς ναούς όχι μόνο οίκο εμπορίου και εμβολιαστικά κέντρα ( θέλουν μερικοί ; ) αλλά κάτι χειρότερο πηγαίνοντας με το μέρος τών Εταιρειών και των 32 "ειδικών" πού κακώς ονομάζονται εδώ στην χώρα μας «λοιμωξιολόγοι» ( Ελληνική δική τους πατέντα αυτό, από «επιδημιολόγους» πού είναι και το σωστό στην Ευρώπη) καί αποκομίζοντας τεράστια ποσά όπως βλέπουμε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στα Κρατικά gov site πού δημοσιεύονται λεπτομερή στοιχεία αναθέσεως έργου !!!

Χ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε ταλιμπανιστή του οικουμενισμού και ψευτοχριστιανέ 9:59 μ.μ. , γιατί ονομάζεις "ταλιμπανιστές ψευτοχριστιανούς" τους πραγματικούς Ορθόδοξους Χριστιανούς που δεν ανακατεύουν την καθαρότητα της Ορθοδοξίας με την παναίρεση του οικουμενισμού;
Δεν φοβάσαι τον Θεό καθόλου; Ή ήθελες να μην λένε την γνώμη τους και να πάρεις στον λαιμό σου ψυχές ανθρώπους που δεν γνωρίζουν την αίρεση του οικουμενισμού;

Ανώνυμος είπε...

Ο διαχειριστής να προσέξει να μην τον παρασέρνουν αιρετικοί οικουμενιστές και δυσσεβείς σχολιαστές που δυσσεβούν χωρίς τσίπα ακόμα και σε μεγάλους Αγίους της Πίστης μας, στην αχαλίνωτη έγκριση των σχολίων, αν θέλει να σώσει την ψυχή του.

Ανώνυμος είπε...

Σε κανένα εξάμηνο τα λέμε κυριε Αναστασιε παλι...γιατι τώρα προφανως δεν θέλετε διάλογο οπως λέτε...και να μην ξεχνατε τη μασκα τώρα που κανατε εμβόλιο..

Ανώνυμος είπε...

Πολυ σωστά τα οσα γραφετε..