Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Φαντάσου… - Ιωάννης Σαλογιάννης

 

Φαντάσου…
 
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να έπρεπε να  πάρεις  άδεια για να  πας μέχρι τον φούρνο της  γειτονιάς σου.
 
Φαντάσου να ξυπνούσες  μια μέρα και να έπρεπε να λογοδοτήσεις  γιατί συνάντησες τους φίλους σου, τα αδέρφια και τους  γονείς σου.
 
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να υπήρχε φίμωση στη σκέψη και τη φωνή σου.
 
Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να είχαν καταστρατηγηθεί οι θρησκευτικές σου ελευθερίες. Να μην μπορούσες να συμμετέχεις στα Μυστήρια, χωρίς πρώτα να έχεις κάνει εξετάσεις.
 
Φαντάσου για την είσοδο σου στον Ιερό Ναό να έπρεπε να δείξεις  πιστοποιητικό εμβολιασμού ( Κύπρος)
 
Φαντάσου να ξυπνούσες  μια μέρα, και να μην μπορούσες να συμμετέχεις σε τίποτα στη δημόσια ζωή χωρίς πιστοποιητικό. Στην αρχή χάρτινο. Εν συνεχεία ψηφιακό. Και αργότερα βιομετρικό. Χάραγμα στο δεξί σου χέρι.
 
Σταμάτα να φαντάζεσαι… ήδη το ζεις !!! 
 
Χριστός Ανέστη.

Ιωάννης Σαλογιάννης

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα είναι δίπλα μας ....για το καλό μας! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά σας!
W

Αναστάσιος είπε...

Αγαπητέ κ. Σαλλογιάννη,
Όντως ηγέρθη ο Κύριος.
Πολλά μπορεί να φανταστεί κάθε άνθρωπος. Αλλά παραμένουν στην φαντασία. Σύντομα περνά ο χρόνος τους γιατί κάτι νέο το φανταστικό.
Στα χρόνια της ζωής μου πολλά άκουσα, που με βεβαιότητα και με κατοχυρώσεις έλεγαν πολλοί αδελφοί Χριστιανοί. Αλλά τίποτα δεν πραγματοποιήθηκε.
Και κάτι από την εμπειρία μου. Διάβασα στο κείμενό σας «Φαντάσου για την είσοδο σου στον Ιερό Ναό να έπρεπε να δείξεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ( Κύπρος)». Είμαι στην Κύπρο από την Μεγάλη Παρασκευή το μεσημέρι. Συμμετείχα σε όλες τις ακολουθίες. Πήγα την Διακαινήσιμο εβδομάδα και θα πάω και αύριο και μεθαύριο. Σας πληροφορώ ότι εκτός από την ιατρική μάσκα πουθενά δεν μου ζήτησαν «πιστοποιητικό».
Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός των άλλων είναι και ψευδεπίγραφο το κείμενο καθότι ο κύριος Σαλογιαννης Δεν θεώρησε σημαντικό να γράψει από πού το πήρε.
W

Ιωάννης Σαλογιάννης είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=WT0j9TNlNyY&t=18s

Σας παραθέτω ρεπορτάζ του euronews. Υπάρχουν και άλλα που αναφέρονται στην Κυπρο.Αν ψάξετε θα τα δείτε. Αναστάσιε αν δεν τα έχουν εφαρμόσει στην Κύπρο δεν το ξέρω. Αφού το λες έτσι θα είναι. Όμως απ'οτι λένε τα ρεπορτάζ , αυτές είναι οι εντολές.Ελπίζω αυτός ο πειρασμός να περάσει γρήγορα. Σας ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου να ξυπνούσες μια μέρα και να ειχες πυρετο, και την άλλη να ειχες δυσπνοια και την αλλη.... διασωληνωμένος..... Αλλα επειδη κατα παραχωρηση Θεου προς το παρον τη "σκαπουλάραμε" και ειτε αρρωστήσαμε ελαφρά είτε όχι μπορούμε και λέμε όλα αυτά!!! Κρίμα, γιατί αν νιώθαμε τον πόνο για τους ανθρώπους που χάθηκαν θα τρέχαμε να κανουμε ό,τι μπορούμε για να περιορίσουμε τον ιό, έστω (σιγά το πράγμα εδώ που τα λέμε...) περιορίζοντας για λίγο την ελευθερία μας. Είναι πολύ απλά τα πράγματα αν αφαιρέσουμε λίγο το εγώ μας απο τη μέση...πολύ απλά.bro+

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο είναι κλεμμένο από εδώ
https://e-psyxologos.gr/fantasou-na-ksypnouses-mia-mera/

w

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σου αμετροεπέστατε w. για τον τρόπο που εκφράζεσαι.
Και δεν είναι η πρώτη φορά.
Τον έχεις σηκώσει πολύ ψηλά τον αμανέ.
Αλλά σου δίνει στασίδι συνεχώς ο ιστολόγος.
Βρίσκεις και κάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ο κόσμος ασθενεί και ασθενούσε πάντα. Δεν σταμάτησε ποτέ η ζωή. Τι να κάνουμε έτσι είναι ο άνθρωπος. Ο καρκίνος θερίζει , η λευχεμία και πολλές άλλες ασθένειες. Είδες ποτέ να σταματήσει ο κόσμος να κινείται; Κάτι παίζει απο πίσω. Πατήσαν επάνω σ'εναν ιό για να βάλουν σε εφαρμογή τα βρωμερά σχέδιά τους. Αυτό πιστεύω εγω.

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω και 'γώ κάτι που με έχει ενοχλήσει σφόδρα, μέχρι σκανδαλισμού (!), με όλους αυτούς που νοιάζονται, δήθεν, για τα θρησκευτικά δικαιώματά μας αλλά στη ουσία το μόνο που τους νοιάζει είναι να μην χάσουν τη βόλεψή τους...

Φτάσαμε στο σημείο που η επιστήμη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα και επικαλείται την αγάπη μας για τον συνάνθρωπο, τον αδελφό, το φίλο...

ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ!!!

όχι όλη, μερικά μέλη της, όμως, που δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τίποτα από το νόημα της θυσιαστικής αγάπης, και κάνουν πολύ θόρυβο ως "κύμβαλα αλλαλάζοντα"...

Ή όπως μου το είπε, πολύ εύγλωττα, ένας παππάς: "τι λες βρε, που θα χάσω εγώ τον εσπερινό μου, τους χαιρετισμούς μου, την Θεία Λειτουργία μου για έναν παλιοϊό"...

Ας διαβάσουμε, παρακαλώ, προσεκτικά και αυτοεξεταζόμενοι τον "ύμνο της αγάπης", και ας αναρωτηθούμε "γινώσκεις ά αναγινώσκεις;;;" πριν αναρτήσουμε ξανά τέτοια λαϊκίστικα κείμενα...

Χ.

Ανώνυμος είπε...

Ο καρκίνος θερίζει, η λευχαιμία και πολλές άλλες ασθένειες σωστά τα γράφεις 11,05 αλλά δεν γνωρίζεις ότι οι ασθένειες που μας γράφεις εδώ δεν είναι ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ. Ίσως να μην το γνωρίζεις αλλά ο κορονοΐος είναι μεταδοτικός και ενίοτε οδηγεί στον θάνατο. Αν νομίζεις ότι είναι ίδιο με τον καρκίνο τότε να σου δώσω μερικές διευθύνσεις που είναι σε καραντίνα σπίτι τους για να τους διακονείς με χριστιανική αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

Προς Χ.
Δεν είδα, όμως, να σχολιάσεις εξ ίσου αρνητικά την ολιγοπιστία κληρικών και λαϊκών, τον ορθολογισμό τους, την έλλειψη εμπιστοσύνης στην Πρόνοια του Θεού, την υπερέξαρση της επιστήμης και των επιστημόνων, τον πανικό και το χαφιεδισμό που προκλήθηκε (από "αγάπη" προς τον πλησίον βεβαίως-βεβαίως), τη θεώρηση της υγείας του σώματος ως υπέρτερου αγαθού της ψυχικής και πνευματικής υγείας, την μη τέλεση λιτανειών για κατάπαυση του κακού, την έλλειψη κηρύγματος που ωθεί προς μετάνοια, τη διακήρυξη της μέγιστης αλήθειας βάσει της οποίας ο Θεός παραχώρησε τη συλλογική αυτή δοκιμασία για παιδαγωγικούς λόγους, για να μας αφυπνίσει προς μετάνοια επειδή αποστστήσαμε από Αυτόν και το άγιο θέλημά Του.
Να τα λέμε όλα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι είναι το κείμενο αλλά λέει αληθειες. Έχω πολλούς δικούς μου ανθρώπους με πολυ μεγάλα οικονομικά προβλήματα, λόγω όλων αυτών των μέτρων. Τους διέλυσε αυτη η κατάσταση. Με αυτούς και με πολλους άλλους τι θα γίνει ; τους σκέφτηκε κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Εργάζομαι στον χώρο της τυπογραφίας. Πρίν κάποιους μήνες, συνάδελφος δεν είχε 5 ευρώ να πάρει μπαλονι που του ζήτησε το παιδί του επειδή έτρεχαν όλες οι υποχρεωσεις και το κράτος ελάχιστα μας έχει βοηθήσει. Είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση αυτη που ζούμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπορούσες να φαντασθείς ποτέ ιερωμένο να μη δίνει το χέρι του για χειροφίλημα, να αποτρέπει τους πιστούς να φιλούν τις ιερές εικόνες, να φοράει γάντια και γαντοφορεμένος να μοιράζει το αντίδωρο σε σακουλάκια..., να κοινωνεί το λαό μασκοφορεμένος χωρίς να τον υποχρεώνει προς τούτο η σχετική ΚΥΑ...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ πρόσεχε διότι με τις προσωπικές σου εκτιμήσεις παραπλανάς κόσμο της «εκκλησίας». Γέμισε ο χώρος μας από μυθεύματα τα οποία προκαλούν κακό.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δικιο, αδελφέ, ένα σχόλιο έκανα, που να χωρέσουν όλα...

Σε ευχαριστώ, λοιπόν για τις προσθήκες (αν και μερικά από όσα γράφεις θέλουν συζήτηση και επιπλέον σχολιασμό).

Αφού, όμως, θέλεις να τα λέμε όλα, να προσθέσουμε ένα σχόλιο και για την ανυπακοή κάποιων στον επίσκοπό τους (στη θέση του οποίου και με την άδεια του οποίου πορεύονται και λειτουργούν), στην Ιερά (κατά τα άλλα) Σύνοδο, ακόμα και στον Πατριάρχη!!!

Επίσης, να πούμε κάτι για την έπαρση κάποιων, που δεν διστάζουν να "εκπειράζουν Κύριον τον Θεόν τους", επιδεικτικά αρνούμενοι να πάρουν τα από αυτούς εξαρτώμενα μέτρα και απαιτώντας (με τον τρόπο τους) το κραυγαλέο θαύμα που χρειάζονται για να αυτοδικαιωθούν.

Σε ευχαριστώ που βοηθάς να εμπλουτίσουμε τον διάλογο.

Χ.

Ανώνυμος είπε...

Για την Κυπρο αυτές πρέπει να είναι οι εντολές , το λένε πολλά site.Τώρα αν δεν εφαρμόζονται όπως λέει ο Αναστάσιος καλό είναι. Άκου με πιστοποιητικό εντός του Ναού. Πού βρισκόμαστε;

https://www.alphanews.live/cyprus/metra-gia-m-bdomada-mehri-50-atoma-se-naoys-kai-me-pistopoiitiko-emboliasmoy

https://orthodoxia.info/news/kypros-pistopoiitiko-emvoliasmoy/

https://www.orthodoxtimes.gr/kypros-mechri-50-atoma-stis-ekklisies-me-pistopoiitiko-emvoliasmou-meta-tin-antidrasi-tou-archiepiskopou/

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω οτι δεν τα φανταζόμαστε απλώς ... μας περιμένουν άσχημα πράγματα. Θα χρειαστεί να δώσουμε ομολόγια. Με ποιά πλευρά θα πάμε.

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Συχνά πυκνά, ξεχνούμε τούς λόγους των Αγίων, και προτάσσουμε εξηγήσεις του μυαλού μας, σε κάθε περίπτωση είναι καλό πάντως να ενθυμόμαστε μερικούς ιδιαιτέρως επίκαιρους.

"Διότι τοιοῦτον τρόπο χρησιμοποιεῖ ὁ τύραννος, ὥστε ὅλοι νά βαστάζουσιν τό σημάδι του, πρίν ἔρθει νά ἀπαιτήσει τά σύμπαντα..." ~ Ἅγιος Ἐφραίμ ο Σύρος "περί ἐμφάνισης τοῦ ἀντιχρίστου" (Ἀσκητικά)

και όπως λέγει και ο άγιος Επίσκοπος..

''Τό χάραγμα ἀρχικά θά δοθεῖ μέ τήν μορφή πλακιδίου (κάρτας) καθημερινῆς χρήσης...'' ~ Ἅγιος Ἀρέθας ἐπίσκοπος Καισαρείας καί διάδοχος τοῦ Μ. Βασιλείου. (Ἐξήγησις τῆς Ἱερᾶς Ἀποκαλύψεως PG 106)

Αυτά βέβαια αρκετούς αιώνες πρίν... αλλά και στήν σύγχρονη εποχή, στο ίδιο μήκος κύματος και η εξήγηση του Αγίου Παισίου...

''Το “666” λένε οι Γραφές ότι θα είναι ο αριθμός του αντίχριστου και τώρα, το οικονομικό σύστημα που ελέγχει το παγκόσμιο εμπόριο, μ’ αυτό τον αριθμό ενεργεί... κι όμως πάλι δεν μπορούν να καταλάβουν οι άνθρωποι, το τι συμβαίνει..!».

Γέροντα τι σχέση έχει αυτή η ταυτότητα με το σφράγισμα; - Η ταυτότητα δεν είναι σφράγισμα, είναι η εισαγωγή του σφραγίσματος. Η Εκκλησία πρέπει να πάρη μια θέση σωστή. Να μιλήση, να εξηγήση στους πιστούς, για να καταλάβουν ότι, αν πάρουν την ταυτότητα, αυτό θα είναι πτώση.

Αφού ξεκάθαρα τα γράφω στο φυλλάδιο "Σημεία των καιρών".. «Να κρατήσετε τις παλιές ταυτότητες και να ξεσηκωθείτε, αν θελήσουν να σας δώσουν τέτοια ταυτότητα». ~ Αγίου Παϊσίου Αγιορείτου Λόγοι Β΄ Πνευματική αφύπνιση

Είμαστε σε αυτό το σημείο της Παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας όπου όλοι, ανεξαιρέτως, μικροί-μεγάλοι, πλούσιοι-φτωχοί κλπ. θα βαστούν στο χέρι το χάραγμα του αντιχρίστου, πρίν ακόμη έρθει ο άνομος, να επιβάλει τότε την εισαγωγή του στο σώμα.

Κλείνω με κάτι αισιόδοξο και αληθές.

Ας ενδυναμωθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για τη μάχη που βρίσκεται μπροστά μας!
~ π. Σεραφείμ Ρόουζ

Σ’ έναν αιώνα σχεδόν καθολικού σκότους και πλάνης, όπου για τους περισσότερους «Χριστιανούς» ο Χριστός έχει γίνει ακριβώς αυτό που η Ορθόδοξη διδασκαλία εννοεί με τον αντίχριστο, μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού κατέχει και μεταδίδει τη χάρη του Θεού.

Ο «χριστιανικός» κόσμος, πράγματι, δίνει τα χέρια με τις δυνάμεις του σκότους με σκοπό να αποπλανήσει τους πιστούς της Εκκλησίας του Χριστού, εμπιστευόμενος τυφλά ότι το «όνομα του Ιησού» θα τον σώσει ακόμα και στην αποστασία και στη βλασφημία του...

Ορθόδοξοι Χριστιανοί! Μείνετε σταθεροί στη χάρη που έχετε• ποτέ μην την αφήνετε να γίνει θέμα συνήθειας• ποτέ μην τη μετράτε μόνο με ανθρώπινα κριτήρια, ποτέ μην προσδοκάτε να είναι αυτή λογική ή κατανοητή σ’ αυτούς που δεν καταλαβαίνουν τίποτα υψηλότερο από τα ανθρώπινα, ή που σκέφτονται να αποκτήσουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος με κάποιον άλλο τρόπο από αυτόν που μας έχει παραδώσει η Ορθόδοξη Εκκλησία.

Αλλά ας παρηγορηθούμε από τους βέβαιους λόγους του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: «Μη φοβάσαι, μικρό ποίμνιο, γιατί ο Πατέρας σας ευαρεστήθηκε να σας δώσει τη βασιλεία» (Λουκ. 12:32).

Ας ενδυναμωθούν όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί για τη μάχη που βρίσκεται μπροστά μας, μην ξεχνώντας ποτέ ότι εν Χριστώ η νίκη είναι ήδη δική μας.

Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Θα σας παρακαλουσα Κύριε ιστολογε να βαζετε ολα τα σχόλια που σας στέλνουν...εχω στείλει επανηλημενως και δενωτα βαζετε
.

Ανώνυμος είπε...

Προς 11:16: αγαπητέ μου τι λες;
Σου φαίνεται παράξενο που φέρεται έτσι ο ιστολόγος;
Πρώτη φορά του... (ξανα) συμβαίνει!

Ανώνυμος είπε...

Φαιδρότητες
Άστοχες, ανεπίκαιρες.