Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου αγόρασε μηχάνημα για βαριά νοσούντες στις ΜΕΘ

 


Η Αρχιεπισκοπή αγόρασε μηχάνημα για βαριά νοσούντες στις ΜΕΘ

«Εγώ το χάρηκα γιατί μπορεί να σώσουμε κάποιες ζωές. Τα χρήματα πάνε και έρχονται» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος

Σε μια πρωτοβουλία που παρέχει σημαντική βοήθεια στον αγώνα κατά της πανδημίας προχώρησε η Αρχιεπισκοπή, η οποία ανέλαβε τη χορήγηση μηχανήματος εξωσωματικής κυκλοφορίας για βαριά πάσχοντες από κορωνοϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε πως εκεί που κινδυνεύουν ζωές, δεν πρέπει να εμπλέκονται γραφειοκρατικές διαδικασίες. Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλέφωνο του Μητροπολίτη Κιτίου όπως σημείωσε ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Όπως του ανέφερε ο Μητροπολίτης, ένας συνάνθρωπος χρειαζόταν θεραπεία με το συγκεκριμένο μηχάνημα, με τον ίδιο να παίρνει τηλέφωνο την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας και να της αναφέρει «αφήστε τους υπευθύνους. Αν πάρετε δυο μηχανήματα, το ένα θα το πληρώσει η Εκκλησία».

Ανέφερε μάλιστα πως η Εκκλησία είναι διατεθειμένη να αγοράσει «και δυο και τέσσερα και έξι και οκτώ μηχανήματα. Εδώ χάνονται ζωές».

Πηγή: www.ant1.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια: