Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα, Σεβασμιώτατε!

29 Ιουνίου 2019…

Το Σύδνεϋ έβαλε τα καλά του για να υποδεχθεί τον νέο Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αυστραλία. Κλήρος και λαός της Ομογένειας, συρρέοντας μαζικά από κάθε γωνιά της χώρας, καλωσόρισαν με ενθουσιασμό τον νέο Ποιμενάρχη τους, με ένα βροντερό “Άξιος, Άξιος” να αντηχεί στο κέντρο της αυστραλιανής μεγαλούπολης.

Σήμερα, δύο χρόνια μετά, θυμόμαστε και ξαναβιώνουμε νοερά την άκρατη συγκίνηση εκείνων των στιγμών, έμπλεοι συναισθημάτων σεβασμού, αγάπης και χαράς, αλλά και ευγνωμοσύνης και βαθιάς δικαίωσης.

Ευγνωμοσύνη και δικαίωση για την αναζωογονητική εμπειρία που ζήσαμε στην πορεία αυτής της διετίας, και συνάμα ελπίδα και αισιοδοξία για τις ημέρες που έπονται, ημέρες που προοιωνίζονται ειρηνικές και δημιουργικές για την τοπική μας Εκκλησία, με πηδαλιούχο της τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ.κ. Μακάριο.

Με την ευκαιρία της σημερινής δεύτερης επετείου της ενθρονίσεως του Ποιμενάρχου μας, προσευχόμαστε όλοι ο Παντοδύναμος Θεός να του χαρίζει υγεία, δύναμη και μακροημέρευση, για να εκπληρώσει όλες τις ευσεβείς προσδοκίες του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της πέμπτης ηπείρου.

Πάντα άξιος, Σεβασμιώτατε. Έτη πολλά, ευλογημένα και καρποφόρα!


Δεν υπάρχουν σχόλια: