Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΛΑΙΣΘΗΤΟ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ 'Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ' ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις Νεκτάριος Δ.Παναγόπουλος (Χαβρίου 3 ,Τ.Κ.105 62 Αθήνα, τηλ.-fax: 2103224819,e-mail:hi@npanagopoulos.gr) το νέο καλαίσθητο και πλούσια εικονογραφημένο πόνημα του Εκπαιδευτικού-Συγγραφέως κ.Αριστείδου Γ. Θεοδωροπούλου "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ο φιλόσοφος -ο απολογητής- ο μάρτυς", διαστάσεων 17,5×25 και 368 σελίδων. Πρόκειται για τη β' επηυξημένη έκδοση, η οποία προβάλλει τον τιμώμενο στις 13 Σεπτεμβρίου ένδοξο Αθηναίο φιλόσοφο, απολογητή και μάρτυρα του 2ου μ.Χ . αιώνα μέσα από τον βίο, την περίφημη απολογία του υπέρ των διωκομένων χριστιανών, το ομώνυμο σπήλαιο στον λόφο του Λυκαβηττού και τους ναούς επ’ονόματί του σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.Το νέο πόνημα με το πλουσιώτατο φωτογραφικό υλικό από ναούς και εικονογραφικές παραστάσεις του αγίου προλογίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και εμπεριέχει πέντε υμνογραφικά κείμενα προς τιμήν του Αθηναίου αγίου.

Συγκεκριμένα υπάρχουν τρεις ακολουθίες, παρακλητικός κανόνας και χαιρετιστήριοι οίκοι,ενώ χρήσιμο για τους ιεροψάλτες είναι το συμπεριληφθέν μουσικό παράρτημα, το οποίο συνέθεσε ο Πρωτοψάλτης του Νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών κ. Αριστείδης Κ. Μπουχάγιερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: