Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021

Η Μητρόπολη Λαρίσης για την συγκέντρωση αντιεμβολιαστών

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου πανθεσσαλική/πανελλαδική συγκέντρωση 48 (!!!) αντιεμβολιαστών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως να συνεργαστεί με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια και κινητή μονάδα εμβολιασμών να παρευρίσκεται κάθε Κυριακή βάσει προγράμματος έξω από Ιερούς Ναούς ώστε να καταπολεμηθεί ο φόβος και να διευκολυνθούν συνάνθρωποι μας στη θωράκιση τους ενάντια στην πανδημία.

Η Ιερά Μητρόπολη σέβεται την οποία άποψη, ακόμη και αυτήν που στερείται επιχειρημάτων, ή καταφεύγει ακόμη και στο παράλογο για να εκφράσει εμπάθεια και άρνηση. Επειδή το κυριότερο επιχείρημα που ακούστηκε εναντίον των εμβολίων είναι ότι όσοι υπηρετούμε τέτοιες πρωτοβουλίες είμαστε μασόνοι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, καθώς και το σύνολο των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως δηλώνουν πως ούτε έχουν σχέση με τέτοιους χώρους, ούτε γνωρίζουν τέτοιους ανθρώπους. Πιστεύουμε πως μετά την δήλωση μας αυτήν καταρρίπτεται το επιχείρημα και οι αγαπητοί μας διαμαρτυρόμενοι θα προσέλθουν να εμβολιαστούν.

Εντύπωση έκανε η δήλωση κάποιων πως είναι Χριστιανοί την στιγμή που δεν τους έχουμε δει σε Ναούς, ενώ επίσης εντυπωσιακό ήταν το ότι στην εκδήλωση μίλησε τ. αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί για λόγους καθόλου χριστιανικούς, που γνωρίζει η Λάρισα.

Μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας εναντίον της πρωτοβουλίας της, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μοίρασε σοκολατάκια στους συγκεντρωμένους, για να μην φύγουν πικραμένοι.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαμηλού επιπέδου ανακοίνωση,με πολύ δόση ειρωνίας που δε συνάδει με εκκλησιαστικό ηγέτη...

Ανώνυμος είπε...

Μεγαλειώδη συγκέντρωση 48 ανθρώπων. Το γέλιο της αρκούδας. Ιερώνυμε σε πάω με χίλια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα 48 άτομα πήγαν για τα σοκολατάκια αν δεν υπήρχαν θα ήταν τρεις και ο κούκος. Χα Χα Χα

Χάρης είπε...

Διαφωνείς ή συμφωνείς με τον Λαρίσης, η αλήθεια είναι πως έχει καλή αίσθηση του χιούμορ.

Ανώνυμος είπε...

Κόντρα στο Ρεύμα , πάντα πηγαίνουν οι λίγοι...

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτικός ο Λαρίσης. Έτσι πρέπει να απαντούν σε 48 που κάνουν σαματά χωρίς λόγο.

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Άριστη η επιλογή του δεσπότη ως προς τα σοκολατάκια, αν και τα "Νουαζέττα" θα ήταν ακόμη καλύτερα!

Ανώνυμος είπε...

Τους πετσοκοψες Δεσπότη μου...ευγε!!!