Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Θεία λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο Ποταμούλας ,με τον Πατήρ Φώτιο Σωφρόνη.

 Στον Ιερό Ναό του χωριού μας Άγιο Γεώργιο τελέστηκε σήμερα η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία όπου συγκινητική ήτο, καθώς έλαβε μέρος και ο Συγχωριανός μας πατήρ Φώτιος Σωφρόνης ,ο οποίος είναι Εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.

Τιμή και χαρά για όλους , αλλά και συγκίνηση για τον εφημέριο μας πατήρ Ευστάθιο Τσιτσιβό που σήμερα συλλειτούργησε στο Ιερό θυσιαστήριο με ένα από τα παιδιά που από νηπιακής ηλικίας γαλουχήθηκε δίπλα του και ποτίστηκε με τα νάματα της φιλακόλουθης μυστηριακής ζωής και όπως ο ίδιος μεταξύ άλλων τόνισε στο τέλος της θείας Λειτουργίας :
«Να ευχαριστήσω τον πατέρα Φώτιο, που από μικρό παιδί τον είχα μέσα στο ιερό  και με αξίωσε  ο πανάγαθος Θεός σήμερα να τον έχω στο Ιερό Θυσιαστήριο ως ιερέα  ».

Στο τέλος ο π.Φώτιος μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των παρευρισκομένων .


Φωτό:





Με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο :
Θανάση Αναγνωστόπουλο, Κώστα Σοφρώνη , Φώτιο Τσούνη και Γιάννη Καρδαρά.


Με τον εφημέριο του χωριού μας Πατήρ Ευστάθιο Τσιτσιβό.

Πηγή: Τσιτσιβός Χαράλαμπος 𝓟𝓸𝓽𝓪𝓶𝓸𝓾𝓵𝓪 𝓶𝓪𝓲𝓽𝓼  

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντα τέτοιες εικόνες καί συλλείτουργα να βλέπουμε, από Αξίους Ιερείς σαν τους ανωτέρω,με την όμορφη αυτή πνευματική συγγένεια... συγχαρητήρια.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα σε κάποια συζήτηση με έναν γέροντα πλέον ιερέα τής περιοχής του Αγρινίου,για τον Άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης,ο οποίος ήταν ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μεταξύ των άλλων μας είπε: "Όταν μετά από κάποια Θεία Λειτουργία ρωτήσαμε τον π. Καλλίνικο, γιατί πάτερ κατά την Μεγάλη Είσοδο δεν μνημονεύσατε από την Ωραία Πύλη, αλλά κάτω από αυτήν; καί ο Άγιος μας απάντησε ”Δεσπότης είμαι παιδάκι μου να μνημονεύσω από την Ωραία Πύλη; μόνο ο επίσκοπος μνημονεύει από εκεί"
Αυτή την παράδοση κρατάνε οι παλαιότεροι Ιερείς, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία καί τον π.Ευστάθιο,ο οποίος μου θύμισε το περιστατικό με τον Άγιο Καλλίνικο.

Ανώνυμος είπε...

Τα χωριά κρατούν ακόμη ... ιερείς όπως στην παραπάνω δημοσίευση.
Δεν τους γνωρίζω, αλλά μέσα σε αυτή την δίνη της αποστασίας που βιώνουμε, αυτές οι φωτεινές φιγούρες μας δίνουν μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας.
Όταν φωτεινά ινδάλματα , λογίων ρασοφώρων και συναφών έχουν πέσει στα μάτια των περισσοτέρων.
Ναι ... υπάρχουν και αυτοί οι κληρικοί, που βιώνουν την έννοια της ιερατικής τούς πορείας μέσω του ιερού θυσιατηρίου...και όχι με λογοπαίγνια και προσεγγίσεις φλύαρες , με όρους ρομαντικής θεολογίας που ακροβατούν ... μεταξύ γήινης αυταρέσκειας και φιλόδοξων καρπών με ότι αυτό συνεπάγεται!!!
Την ευχή τους να έχουμε...
Αναγνώστης του "Αναστάσιος" εξ Αθηνών!!!