Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Η εκδημία του Δημήτριου Μαρκάκη

 Η εκδημία του

Δημήτριου Μαρκάκη

σημάνει την απώλεια όχι απλώς ενός αγαπημένου συμπολίτη, αλλά και ενός σπάνιου, και ξεχωριστού ανθρώπου. Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά νιώθουμε σήμερα ποιο φτωχοί με την απουσία του, αλλά ποιο πλούσιοι με το παράδειγμά του.

 Ο καθένας από εμάς έχει να θυμηθεί έναν λόγο σοφίας που άκουσε από το στόμα του, διότι ο Δημήτριος Μαρκάκης φιλοσοφούσε την ζωή.

Ο μακαριστός Δημήτρης και η αείμνηστη σύζυγός του Χριστούλα απέκτησαν πέντε τέκνα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Ένα ζευγάρι με μεγάλη προσφορά στην Εκκλησία, στα κοινά, στη χριστιανική κίνηση, και τέλος -όπως είπα- στη δημιουργία μιας λαμπρής οικογένειας Όλα τους τα παιδιά ευδοκίμησαν στο απαιτητικό περιβάλλον της εποχής μας. Ευτύχησε να δει και να χαρεί και την παρουσία των εγγονιών του. Προσωπικά έχω την τιμή να ξεχωρίζω ως φίλο τον πολυτάλαντο γιό του Γιώργο, άνθρωπο βιωματικής αγάπης και έμπρακτης φιλανθρωπίας, σπουδαίο λογοτέχνη και διακεκριμένο ποιητή.

 Και ενώ εφυγε και ο κ. Δημήτρης πλήρης ημερών, μας άφησε να θυμόμαστε τη φρεσκάδα του πνεύματος και της ματιάς του, το νεανικό του φρόνημα και τον άσβεστο ενθουσιασμό του. Και η ευχή μας: να μας δώσει ο Θεός, δεν θα πούμε τα χρόνια του, αλλά το ύψος της πνευματικότητας και του κρυφού βιώματός του.

 Αιωνία η μνήμη σου, αλησμόνητε. Καλή Ανάσταση!

 Αναστάσιος Κωστόπουλος


Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών 11 π.μ. 

__________

Αγαπητέ φίλε Γιώργο, όταν κοιμήθηκε η μητέρα μου έσπευσες αμέσως να μου συμπαρασταθείς και να με βοηθήσεις. 
Την ώρα που με ενημέρωσες με μήνυμα για την εκδημία του πατέρα σου, ήμουν στο αεροπλάνο και είχε αρχίσει η απογείωση. Ζητώ συγνώμη που απουσιάζω. Ας έχω και εγώ την ευχή του καλού σου Πατέρα.  
Εσύ με τα αδέλφια σου να έχετε την βεβαιότητα ότι θα απολαύσει τα Επουράνια. 
Αύριο το απόγευμα θα πάω στο Κοιμητήριο της Λάρνακας για την τέλεση Τρισαγίου εις μνήμην Δημητρίου και Χριστούλας. Αιωνία τους η μνήμη.   

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ντόμπρος ως έμπορος. Σήμερα δεν υπάρχουν σαν και αυτόν. Όλα του τα παιδιά καλά. Έχουν πρεσβευτή στον Ουρανό.

Ανώνυμος είπε...

Καλός άνθρωπος που τολμούσε να πει όσα οι άλλοι τα έθαβαν. Είχε παρρησία.
Ο Θεός να παρηγορήσει την οικογένειά του.
Πότε και που θα γίνει η κηδεία

Ανώνυμος είπε...

Ήταν σήμα κατατεθέν των ευυπόληπτων εμπόρων του 20ου αιώνα. Καλός άνθρωπος. Τίμιος έμπορας. Ευτύχησε να απολαύσει την οικογένειά του. Τα παιδιά του τον προσέξανε με στοργή.
Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός να τον αναπαύσει και να χαρίσει παρηγοριά στους δικούς του.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Τώρα βρήκε γαλήνη στα χέρια του Θεού.
Ας είναι μακάριος.

Ανώνυμος είπε...

Στον αγαπητό Γιώργο τα θερμότατα συλλυπητήρια. Ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του σεβαστού πατέρα του. Τον Γιώργος τον γνώρισα ως ένα πιστό και ταλαντούχο άνθρωπο με πατριωτικά αισθήματα και αγωνιστή για ανθρώπινα δικαιώματα σκλάβων αδελφών ... ΄Εχω τις καλύτερες εντυπώσεις για το πρόσωπό του ... Συλλυπητήρια και στην υπόλοιπη οικογένεια την οποία δεν έτυχε να γνωρίσω, αλλά πιστεύω τα όσα γράφει ο αγαπητός Αναστάσιος.- Β. Β.