Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Πνευματικά - Παιδαγωγικά Επιτίμια σε κληρικούς της Ι.Μ. Ζακύνθου

 Η Ιερά Μητρόπολις Ζακύνθου ανακοινώνει προς τον Λαό του νησιού μας ότι, στο πλαίσιο της ευθύνης του Ποιμενάρχου της, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Διονυσίου Δ΄, για την ευστάθεια της τοπικής Εκκλησίας, την ψυχοσωματική υγεία των Ζακυνθίων και την υπακοή στις εκπεφρασμένες οδηγίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως την αντιμετώπιση της Πανδημίας, προέβη σήμερα, 3-12-2021, σε επιβολή πνευματικών επιτιμίων προς όσους κληρικούς της Μητροπόλεως Ζακύνθου αποδείχθηκαν απειθείς, παρά τις συστάσεις και τις αγωνιώδεις οδηγίες του Ποιμενάρχου περί της ανάγκης εμβολιασμού και μη χειραγωγήσεως των πιστών σε αντι-επιστημονικές συμπεριφορές.

Προς τούτο, μεταξύ των άλλων, δέσμευσε το δικαίωμα της πνευματικής πατρότητος (δηλαδή της εξομολογήσεως) σε όλους τους απειθείς κληρικούς, μέχρι νεωτέρας οδηγίας και συμμορφώσεώς τους.

Ούτως ή άλλως, οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα, πολλώ δε μάλλον να προξενούν κοινωνικά δράματα και να γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε θανάτους ανύποπτων ή ευκολόπιστων εξομολογουμένων.

Τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας επιφυλάσσεται για την χρήση παντός επιπλέον μέτρου για τον περιορισμό των ανυπάκουων, πάντοτε δε υπέρ της υγείας ενός εκάστου εκ των πνευματικών τέκνων, τα οποία του εμπιστεύτηκε η Εκκλησία του Χριστού και της ενότητος του ποιμνίου.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους πράξεις από ένα παλληκάρι δεσπότη.

Ανώνυμος είπε...


Επι τέλους καιρός ήταν...
Ελπίζω να μη αργήσουν και οι άλλοι Μητροπολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Με Συνοδική απόφαση να αφαιρεθεί η Πνευματική Πατρότητας σε όλους ανεξαιρέτως τους ιερείς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο. Ας το κάνουν όλοι ο Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς διότι μεγάλα τα αμαρτήματα των ανεμβολίαστων κληρικών. Αν όσοι είναι σε επιτίμιο εξομολογήσουν ή συμβουλεύσουν να μπουν σε αργία.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός του ότι η επιεικώς επαίσχυντη αυτή εγκύκλιος καλλιεργεί τον ενδοεκκλησιαστικό διχασμό μακάρι να έδειχνε τον ίδιο ζήλο και για την προφύλαξη του ποιμνίου του από τον οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση.
Υ.Γ."Παλληκάρι δεσπότης". Ποιος ο συγκεκριμένος... Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στον Ζακύνθου. Άργησε μεν αλλά δείχνει τον δρόμο σε άλλους Μητροπολίτες. Θα τολμήσουν να τον ακολουθήσουν;;;

Ανώνυμος είπε...

Δυσκολεύομαι να καταλάβω, πώς η διαφωνία μερικών Κληρικών για προσωπικό τους Ιατρικό ζήτημα (άρνηση εμβολιασμού τους), τιμωρείται με Πνευματικό επιτίμιο (αφαίρεση πνευματικής πατρότητος). Μάλλον πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία.
Επί πλέον αφού "οι πνευματικοί πατέρες δεν επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα", γιατί επιτρέπεται να έχουν λόγο για ιατρικά θέματα διάφοροι Μητροπολίτες, η ΔΙΣ, ο Αρχιεπίσκοπος, κλπ. ;

Ανώνυμος είπε...

Αν γίνει αυτό θα σταματήσει ένα ποσοστό ανθρώπων της Εκκλησίας που έχουν πεθαίνει με ευθύνη ιερέων που κάνουν γενίτσαρους αντιεμβολιαστές. Συγχαρητήρια για την τόλμη.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ακριβώς!!! Τα είπες όλα! Η βάση όλου του παραλογισμού βρίσκεται σε αυτά τα δύο αναπάντητα ερωτήματα!

Ανώνυμος είπε...

Ποια ακριβώς εντολή του Χριστού μας παρέβησαν;;;