Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Πορεία Μακαρίου στη γενέτειρα του, Παναγιά, σήμερα (19 Ιανουαρίου 2022)

 
Τελέσθηκαν στη γενέτειρα του, Παναγιά, οι ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Εθνάρχη Μακάριο, που οργανώνει το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο Μακαρίου Γ’ Παναγιάς, κάθε χρόνο ανήμερα της ονομαστικής του εορτής. Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν το θρησκευτικό μνημόσυνο και την Πορεία Μακαρίου.
Της πορείας ηγήθηκε φέτος ο Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρος Μιχαήλ που εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις τον Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων  Γιάννη Καρούσο ηγήθηκε της φετινής πορείας Μακαρίου, ενώ ανέγνωσε και τον επιμνημόσυνο λόγο εκ μέρους του κ. Καρούσου.
Το όραμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου για διασφάλιση της φυσικής και εθνικής επιβίωσης του ελληνισμού στην Κύπρο αποτελεί ιστορικό χρέος που καλούμαστε να εκπληρώσουμε, επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων. Η ανάδειξη της Κύπρου σε σύγχρονο κράτος ειρηνικής συμβίωσης, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, απαλλαγμένο από εξαρτήσεις τρίτων, αποτελεί τη μέγιστη τιμή για τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο, είπε.
Ο  Κώστας Χριστοδούλου, πρόεδρος Ιστορικού Πολιτιστικού Κέντρου Μακαρίου Γ΄ Παναγιάς σε ομιλία του τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος ανήκει στην κατηγορία των σπάνιων παγκοσμίως ιστορικών μορφών που με το έργο και την προσφορά τους χάραξαν ανεξίτηλα την ιστορία της πατρίδας τους.
Μετά το εκκλησιαστικό μνημόσυνο ακολούθησε η καθιερωμένη Πορεία Μακαρίου, από το Μοναστήρι της Χρυσορρογιάτισσας προς το κέντρο της Παναγιάς, που έγινε φέτος υπό δριμύ ψύχος.
Πηγή: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: