Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Γερόντισσα Γαβριηλία: Η «γερόντισσα της χαράς» - Γερόντισσα Φιλοθέη

Εαν υπήρχε μια λέξη που θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει όλο το περιεχόμενο της ζωής μέσα στην Εκκλησία, αυτή η λέξη θα ήταν “χαρά”. Είναι χαρά του αγίου να δώσει όλα τα υπάρχοντά του σε αυτούς τους οποίους έχουν ανάγκη. Είναι χαρά του αγίου να παραδωθεί ο ίδιος στα χέρια του Κυρίου, να παραδώσει την ίδια του την ζωή στον Θεό.

Σε αυτή την χαρά μεγάλωσε, ενήργησε και μόνασε η Γερόντισσα Γαβριηλία. Γεννημένη στην Κωνσταντινούπολη, μορφωμένη με σπουδές στο εξωτερικό η Αυρηλία, όπως ήταν το κοσμικό της όνομά, βρέθηκε σε μια ιεραποστολική αποστολή σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Από την Ινδία και τα Ιμαλάια μέχρι την Αγγλία και την Αφρική, η Γερόντισσα της χαράς δεν σταμάτησε να προσφέρει όλα της τα υπάρχοντα προς βοήθεια αυτών που δεν είχαν.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής της, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου και εκοιμήθη στις 28 Μαρτίου του 1992, σε ηλικία 95 ετών στο νησί της Λέρου. Η χαρά την οποία έδειχνε για τα πάντα γύρω της, την πλάση και τους ανθρώπους, αποτελεί πραγματικό γνώρισμα ενός ανθρώπου ο οποίος βιώνει τον πραγματικό Παράδεισο. Ας αποτελέσει λοιπόν η Γερόντισσα Γαβριηλία λαμπρό παράδειγμα για όλους τους Χριστιανούς που επιθυμούν να βιώσουν την αιώνια ζωή.

Με την Γερόντισσα Φιλοθέη, ηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας των Βρυούλων


Ακούγεται η μουσική: America America – Manos Hadjidakis
Πηγή: https://youtu.be/134tCC5N6yw

Δεν υπάρχουν σχόλια: