Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

«Ενθρόνιση Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου»

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

Εν Ρεθύμνη, τη 29η Ιανουαρίου 2022

Προς
Τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες
και τον ευσεβή Λαό
της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Θέμα: «Ενθρόνιση Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου»

Με ιδιαίτερη χαρά πληροφορούμε τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ότι, το προσεχές Σάββατο, 5 Φεβρουαρίου 2022, και ώρα 12.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η Τελετή της Ενθρονίσεως του νέου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρίου Ευγενίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου.

Η υποδοχή του Σεβασμιωτάτου θα γίνει στον προαύλειο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Μηνά, όπου θα τον προσφωνήσει ο Δήμαρχος Ηρακλείου, παρουσία της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, εκπροσώπων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων Εκκλησιών, Τοπικών Αρχών και Φορέων και του πληρώματος της Εκκλησίας.

Θα ακολουθήσει εντός του Ιερού Ναού η προβλεπόμενη Ακολουθία της Ενθρονίσεως και προσφωνήσεις, τις οποίες θα κατακλείσει με τον Ενθρονιστήριό του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Στο σπουδαίο τούτο Εκκλησιαστικό Γεγονός της Εκκλησίας Κρήτης, λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δυστυχώς, δεν θα υπάρξει η δυνατότητα της παρουσίας όλων των ανθρώπων εντός του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, στον οποίο θα μπορέσουν να εισέλθουν μόνο οι Κληρικοί και οι εκπρόσωποι των Μοναστικών Αδελφοτήτων, των Τοπικών Αρχών και των Φορέων, που έχουν ήδη λάβει ειδική πρόσκληση, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα της Πολιτείας. Δυστυχώς, υπερβαίνει τη βούληση και τις δυνατότητες της Οργανωτικής Επιτροπής της Ενθρονίσεως, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, να επιλέξουν αυτό που επιθυμεί και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, δηλαδή, την απρόσκοπτη συμμετοχή όλου του ποιμνίου στο ιστορικό τούτο Γεγονός.

Σας γνωρίζουμε, όμως, με αγάπη και σεβασμό στα πρόσωπα όλων, ότι, όσοι από τους αδελφούς μας Κληρικούς, Μοναχούς και λαϊκούς επιθυμούν να χαιρετίσουν και να καλωσορίσουν τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης στην έδρα του, θα έχουν την δυνατότητα να το πράξουν το απόγευμα του Σαββάτου, 5ης Φεβρουαρίου ε.ε. στον Εσπερινό που θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου, καθώς και την Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου ε.ε., μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Παρακαλούμε για την προσευχή όλων, προκειμένου ο Τρισάγιος Θεός μας, με τις πρεσβείες του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πρώτου Επισκόπου του Νησιού μας και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μηνά, Προστάτου και Εφόρου του Ηρακλείου, να ενδυναμώσει και να στερεώσει, επί σειράν πολλών ετών, τον νέο Πρωθιεράρχη της Κρήτης, Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο τον Β’, προς δόξαν Θεού και έπαινο της Εκκλησίας.

Για την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος

† Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: