Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

Μεγάλος ο «φόρος αίματος» στο Άγιο Όρος - γεροντισμός, επιστήμη. Ηγούμενος ΙΜ Εσφιγμένου

 Μεγάλος ο «φόρος αίματος» στο Άγιο Όρος - γεροντισμός, επιστήμη. Ηγούμενος ΙΜ Εσφιγμένου

Συνέντευξη ηγουμένου Ι.Μ. Εσφιγμένου, Βαρθολομαίου, στο Εκκλησία Online 14.2.2022


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία να καταδικάσει τον «Γεροντισμό» ως αίρεση και να επαναφέρουν στην τάξη των λαϊκών όσους υπηρετούν αυτό το καρκίνωμα. Το πρόβλημα αυτό μας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζω ως ιατρός δύο εκκλησιαστικούς «Γέροντες» οι οποίοι δεν έχουν το θάρρος να ομολογήσουν ότι έκαναν το εμβόλιο στην πάροδο του χρόνου διότι είχαν πάρει από την αρχή αρνητική θέση στον εμβολιασμό. Πολλοί τοιούτοι θα υπάρχουν εις διάφορα μέρη.
Ο ένας είναι Επίσκοπος ο άλλος Αρχιμανδρίτης. Και οι δύο εμπαίζουν τους πιστούς αφού οι ίδιοι κατοχύρωσαν μια κάποια προστασία τον εαυτούλη τους. Θα επιθυμούσα να δώσω στην δημοσιότητα τα ονόματά τους αλλά δεν έχω την δυνατότητα, θα υπάρξουν συνέπειες. Και οι δύο δεν το έκαναν στον τόπο εργασίας τους αλλά εκτός για να μην τους γνωρίζουν και να μην διαρρεύσει η πράξη τους. Αυτοί οι «Γέροντες» συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τους πιστούς.
Να σκεφθούν ότι κάποτε «βίβλοι ανοιγήσονται, φανερωθήσονται πράξεις ανθρώπων έμπροσθεν του αστέκτου βήματος» αν πιστεύουν σε αυτά και όχι στην δικιά τους θεολογία. διότι πολλοί θεολόγοι είναι αθεολόγητοι.

Ανώνυμος είπε...

Το να ζητάτε την ομολογία αυτών των κληρικών πάλι γεροντισμος είναι, γιατί θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε για να επιβεβαιώσετε την αξιοπιστία του εμβολίου.
Επειδή κι άλλο σχόλιο κόπηκε, διαπιστώνω ότι για τον ιστολόγο η λογοκρισία σε ένα άρθρο μειώνεται ανάλογα με την παλαιότητα του άρθρου. Κρίμα!