Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής Ημερίδα με θέμα «Ο επανευαγγελισμός ως αδήριτος ανάγκη της εποχής μας»

Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Ημερίδα με θέμα «Ο επανευαγγελισμός ως αδήριτος ανάγκη της εποχής μας»

Στα πλαίσια των 15 χρόνων ανασυστάσεως της Μητροπόλεώς μας και θέλοντας να τιμήσει τους συνεργάτες αυτών των χρόνων για την συμβολή τους στον ποιμαντικό τομέα, διοργάνωσε το Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2022, ημερίδα με θέμα «ο επανευαγγελισμός ως αδήριτος ανάγκη της εποχής μας».

Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα των Κοινωτικών Συμβουλίων Πάνω και Κάτω Δευτεράς και ήταν αφιερωμένη στον μακαριστό Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Μουσουρούλη, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας Κύπρου και συνεργάτη της Μητροπόλεως.




Η ημερίδα περιελάμβανε 2 εισηγήσεις. Η πρώτη εισήγηση ήταν από τον Καθηγητή Χρήστο Οικονόμου, Πρόεδρο του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, τέως Πρόεδρο και Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και είχε ως θέμα «Εκκλησία και Ιεραποστολή».

Η δεύτερη εισήγηση ήταν από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Νίκο Νικολαΐδη, ο οποίος λόγω εκτάκτου κωλύματος δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί. Έτσι, την εισήγησή του, η οποία είχε ως θέμα «Πτυχές της εκκλησιαστικής διακονίας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου», την ανέγνωσε ο θεολόγος και Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ κ. Χριστάκης Ευσταθίου.

Μετά τις εισηγήσεις , ακολούθησε συζήτηση και στο τέλος έκλεισε την ημερίδα ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασου και Ορεινής κ. Ησαίας.



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αξίζουν έπαινοι στον Μητροπολίτη Ησαΐα που τιμά έναν συνεργάτη του. Ας τα δουν αυτά και οι στην Ελλάδα Μητροπολίτες και Σύλλογοι.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλος θεολόγος και σπουδαίος πνευματικός ο π. Γρηγόριος Μουσουρούλης. Τα λόγια του Πανιερωτάτου τόσο στην Θεία Λειτουργία όσο και στο Συνέδριο καταπληκτικά για τον σεμνό εργάτη του Ευαγγελίου.