Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Προσκύνημα στην Παμφυλία και Πισιδία ,που θα πραγματοποιηθεί από 1η έως 9η Ιουλίου .

Προσκύνημα στην Παμφυλία και Πισιδία ,που θα πραγματοποιηθεί από 1η έως 9η Ιουλίου .

Κατά την διάρκεια της προσκυνηματικής εκδρομής θα τελεσθούν και τα εγκαίνια του νεόδμητου Ι.Ν.Απ.Παύλου Σίδης Παμφυλίας ,στην περιοχή της Αττάλειας

 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΛΑΟΔΙΚΕΙΑ ΤΗΣ ΦΡΥΓΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ ΠΙΣΙΔΙΑΣ, ΤΗΝ ΑΛΑΓΙΑ, ΤΗΝ ΑΤΤΑΛΕΙΑ, ΤΗ ΣΙΔΗ, ΤΟ ΜΑΝΑΒΓΚΑΤ, ΤΑ ΜΥΡΑ ΤΗΣ ΛΥΚΙΑΣ, ΤΗ ΣΑΓΑΛΑΣΣΟ, ΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΙΡΤΝΙΡ

Παρασκευή 1 Ιουλίου Συνάντηση στο λιμάνι του Πειραιά ώρα 20.00. Επιβίβαση στο πλοίο ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ με προορισμό τη Χίο. (Αναχώρηση ώρα 21.00) Διανυκτέρευση εν πλω. Δείπνο εξ ιδίων.

 Σάββατο 2 Ιουλίου Άφιξη στο Λιμάνι της Χίου νωρίς το πρωί.(ώρα 4.40 π.μ.) Xρόνος για καφέ και πρωινό εξ ιδιών στο Λιμάνι της Χίου, επιβίβαση στο πλοιάριο με προορισμό στο Τσεσμέ ώρα 7.30 π.μ. Άφιξη στο Τσεσμέ (Κρήνη) ώρα 9.00 π.μ. Επιβίβαση σε πολυτελές πούλμαν και μετάβαση οδικώς την όμορφη μεσογειακή Σίδη της Παμφυλίας. Στάση για φαγητό και επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της αρχαίας Λαοδίκειας μία από τις πρώτες πόλεις της Μικράς Ασίας που εκχριστιανίσθηκαν.

Προς τους χριστιανούς κατοίκους της έγραψε μία από τις επιστολές του ο Απόστολος των Εθνών Παύλος. Ήταν επίσης μία από τις επτά πρώτες χριστιανικές κοινότητες στην Μικρά Ασία στον «Άγγελο» της οποίας απευθύνεται τμήμα της «Αποκάλυψης» του Ευαγγελιστού Ιωάννου. Κατά τους πρώτους χριστιανικούς χρόνους ήταν έδρα επισκόπου. Προσφάτως έχει ανακαινιστεί αριστουργηματικά ο μεγαλοπρεπής ναός της πόλης τον οποίο θα επισκεφτούμε και θα κάνουμε δέηση. Συνέχιση της διαδρομής και άφιξη στη Σίδη, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στη Σίδη.

Κυριακή 3 Ιουλίου 9 π.μ. Τελετή Εγκαινίων Ι.Ν.Αγίου Παύλου Σίδης και Θεία Λειτουργία. Εορταστική εκδήλωση στο χώρο του ναού μαζί με τις τοπικές Ορθόδοξες Κοινότητες της Μητρόπολης Πισιδίας και Εξαρχεία Σίδης και Ατταλείας. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε κοινό εορταστικό γεύμα στην ιστορική Σίδη. Μετά το γεύμα αναχώρηση για την όμορφη Αλάνια. Προσκύνημα και Παράκληση στο Ορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο «Παναγία η Πισιδιώτισσα» που περιλαμβάνει και τον ομώνυμο ναό. (στο Μαχμουτλάρ) και κέρασμα από την Ενορία. Επιστροφή στη Σίδη. Δείπνο και Διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο μας στη Σίδη.

Δευτέρα 4 Ιουλίου Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στη Σίδη, σύντομη ξενάγηση στην αρχαία Σίδη με το εντυπωσιακό θέατρο που λειτούργησε τον 5ο αιώνα ως χριστιανικός ναός. Αναχώρηση με προορισμό την αριστουργηματικά ανακαινισμένη Σαγαλασσό, που υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Πισιδίας ήδη από τους ελληνιστικούς χρόνους. Εκτιμάται ότι ιδρύθηκε περί τα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα και εγκαταλείφτηκε περί τις αρχές του 13ου αιώνα. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει έρθει στο φως, ενώ μεγάλα έργα ανάπλασης έχουν ολοκληρωθεί. Μετάβαση στη Σπάρτη της Πισιδίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια στη Σπάρτη. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μουσείο της Σπάρτης, και στους δύο ιστορικούς Ναούς της πόλης, των Εισοδίων και του Γενεσίου της Θεοτόκου. Μετά τη δέηση ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση στο Ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη.

Τρίτη 5 Ιουλίου Πρωινό (προαιρετικά) στο ξενοδοχείο στη Σπάρτη, Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγ.Αναργύρων στο Νησίου Εγίρντιρ. Γεύμα (εξ ιδίων) σε παραλίμνιο Εστιατόριο στο Νησίον που κάποτε κατοικούνταν αποκλειστικά από ρωμιούς. Αναχώρηση για Γιαλβάτς. (Αντιόχεια της Πισιδίας ή Μικρή Αντιόχεια) Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Γιαλβάτς. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Αντιόχεια της Πισιδίας.(Yalvaç)

Τετάρτη 6 Ιουλίου Θεία Λειτουργία στην Κρύπτη του Ι.Ν.Αγ. Παύλου Αντιοχείας όπου κήρυξε ο Απ.Παύλος στην πρώτη του αποστολική περιοδεία (Πράξεις των Αποστόλων 13:14, 14:21, 16:6 και 18:23) πάνω στην οποία χτίστηκε αργότερα μεγαλοπρεπής ναός προς τιμήν του αγίου. Πρόγευμα στον αρχαιολογικό χώρο. (Θα πάρουμε πακέτο από το ξενοδοχείο) Γνωριμία με τους ντόπιους αρχαιολόγους που εργάζονται για την ανάδειξη των μνημείων της Αντιόχειας. Επίσκεψη στο Αρχαίο Βαπτιστήριο καθώς και το θέατρο της Αντιόχειας στο οποίο υπέστη μαρτύριο η αγ.Θέκλα και πολλοί μάρτυρες. Η πόλη της Αντιόχειας, είναι πατρίδα της Αγίας Μαρίνας και χιλιάδων Αγίων Μαρτύρων. Προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο στη Σπάρτη. Μετάβαση στην αρχόντισα της Μεσογείου, την Αττάλεια. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στην Αττάλεια.

Πέμπτη 7 Ιουλίου Πρωινό στο ξενοδοχείο στην Αττάλεια. Προσκύνημα στον Άγ.Νικόλαο στα Μύρα της Λυκίας. (τουρκικά Demre) Τα Μύρα ήταν από τις σημαντικότερες πόλεις της Λυκίας και σπουδαίο εμπορικό κέντρο. Θα προσευχηθούμε στο Ναό του Αγίου Νικολάου που είναι αξιόλογο μνημείο και αποτελεί χαρακτηριστικό “Μουσείο” παλαιοχριστιανικής, βυζαντινής και μεταβυζαντινής Τέχνης και παρουσιάζει έντονη, και μάλιστα αδιάκοπη λατρευτική χρήση από τον 4ο αιώνα. Εκεί βρίσκεται ο τάφος του αγίου, και συγκεκριμένα η σαρκοφάγος από την οποία αφαιρέθηκαν τα λείψανά του για να μεταφερθούν στην Ιταλία τον 11ο αιώνα. Επίσης θα επισκεφτούμε το εκπληκτικό αρχαίο Θέατρο των Μύρων και ένα βυζαντινό παρεκλήσιο πρόσφατα ανακαινισμένο με πολύ αξιόλογες αγιογραφίες. Επιστροφή στην Αττάλεια. Εσπερινός στον Άγιο Αλύπιο. Δείπνο και διανυκτέρευση στην Αττάλεια.

Παρασκευή 8 Ιουλίου Πρωινό στο ξενοδοχείο στην Αττάλεια, Δέηση στον ‘Αγιο Αλύπιο (τον πρώτο Ορθόδοξο Ναό που λειτούργησε ως ενορία μετά το 1922), επίσκεψη στην Παλιά πόλη (Kaleiçi) που κατοικούνταν από ρωμιούς, το παλιό Λιμάνι της Αττάλειας, τον Άγιο Γεώργιο, το Αρχαιολογικό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και γεύμα. Επίσκεψη στους καταρράχτες. Δείπνο και διανυκτἐρευση στο ξενοδοχείο μας στην Αττάλεια.

Σάββατο 9 Ιουλίου Πρωινό στο ξενοδοχείο μας στην Αττάλεια και αναχώρηση με προορισμό το Λιμάνι του Τσεσμέ. Θα διασχίσουμε τον Ν.Δ. Ταύρο και θα περάσουμε από το μαρτυρικό Αϊδίνιο. Στάση για φαγητό εξ ιδίων καθ’οδόν. Άφιξη στο Τσεσμέ, (αν έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε τον Άγιο Χαράλαμπο Τσεσμέ) επιβίβαση στο πλοίο για Χίο ώρα 19.00. Ελεύθερος χρόνος στο Λιμάνι της Χίου. Επιβίβαση στο πλοίο BLUE STAR CHIOS ώρα 02:20 με προορισμό τον Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. Άφιξη στο Λιμάνι του Πειραιά στις 10 Ιουλίου ώρα 10.10 Τέλος του προσκυνήματος.

Η σειρά των επισκέψεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες.

Συνολικό κόστος εκδρομής: 715 ευρώ με διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο. Διαφορά μονόκλινου 215 ευρώ.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

-Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς-Χίος (1.7), Χίος-Τσεσμέ (2.7), Τσεμέ-Χίος(9.7) και Χίος-Πειραιάς (10.7) σε οικονομική θέση. (αεροπορικά καθίσματα)

– 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων με τα αντίστοιχα πρωινά και βραδινά (το πρώτο βράδυ εν πλω και το τελευταίο βράδυ στη Χίο το δείπνο είναι εξ ιδίων) Μόνο το ξενοδοχείο της Αντιόχειας είναι τριών αστέρων. Δύο διανυκτερεύσεις εν πλω, σε αεροπορικού τύπου καθίσματα.

-Μετακινήσεις-εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν.

 -Επίσημη ελληνόφωνη ξεναγός και αρχηγός του γκρουπ.

-Ασφάλεια ταξιδίου

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή

Όλα μεσημεριανά γεύματα, τα ποτά κατά τη διάρκεια των γευμάτωνδείπνων, τα φιλοδωρήματα και οι είσοδοι στα μουσεία καθώς και η καμπίνα στο πλοίο την οποίο μπορείτε να επιλέξετε προαιρετικά. (Αν επιλέξετε δίκλινη εσωτερική καμπίνα, η επιβάρυνση είναι 51 ευρώ ανά διαδρομή)

Σας ενημερώνουμε ότι το επίσημο κοινό γεύμα των Εγκαινίων θα πληρωθεί επί τόπου.

Οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδος μπορούν να συναντήσουν το γκρουπ στη Χίο το πρωί της 2ας Ιουλίου ώρα 07.00 π.μ. στο Λιμάνι της Χίου προκειμένου να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα. (επιβίβαση στο πλοιάριο για Τσεσμέ κλπ) Η μετάβασή τους στη Χίο μπορεί να γίνει αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη. Τα αεροπορικά τους εισιτήρια θα πρέπει να φροντίσουν προσωπικά. Στην περίπτωση αυτή θα αφαιρεθεί από την τιμή ο ναύλος Πειραιάς-Χίος. Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή.

Οι ενδιαφερόμενοι:

1.Λόγω περιορισμένου χρόνου, θα πρέπει να μας ενημερώσουν άμεσα για την συμμετοχή τους τηλεφωνικά και με e-mail στην ηλ.διεύθυνση tasoulaperiigitis@yahoo.co.uk

στέλνοντας:

-το ονοματεπώνυμό τους με λατινικούς χαρακτήρες γραμμένο ακριβώς όπως στην ταυτότητα ή το διαβατήριό τους (το οποίο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά την 1 Ιουλίου 2022 δηλ. μετά την 1 Ιανουαρίου 2023)

-την ταχυδρομική τους διεύθυνση,

-τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους (εάν έχουν καινούρια ελληνική ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες δεν χρειάζεται διαβατήριο)

-την ημερομηνία γέννησής τους .

 -σταθερό και κινητό τηλέφωνο για επικοινωνία.

-να μας δηλώσουν με ποιον/ποια συνεπιβάτη/τιδα θα μοιραστούν το δίκλινο δωμάτιο ή αν θα μείνουν σε μονόκλινο.

2.Και να καταβάλλουν το συνολικό ποσόν της εκδρομής ως τις 2 Ιουνίου 2022

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2109821630, 6972319158 (8-10 μ.μ.) κ.Αναστασία Αρπατζή

Σε περίπτωση αύξησης του Φ.Π.Α από 01/07/2022, οι τιμές θα αυξηθούν

Για γενική ενημέρωση διαβάστε:

1.Μητροπολίτου Πισιδίας Σωτηρίου Τράμπα «Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών» εκδόσεις Εν Πλω (παραγγελίες τηλ. 2107626193)

2. «Αττάλεια, η αρχόντισσα της Μεσογείου» Εκδόσεις Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού. (παραγγελίες τηλ. 2107626193)

Δεν υπάρχουν σχόλια: