Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Συνάντηση Μητροπολίτου Κινσάσας Θεοδοσίου με τις μαμάδες των παιδιών στο Κασαγκούλου του Κονγκό!

Την περασμένη Τετάρτη  25/5/2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ.κ. Θεοδόσιος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τις μαμάδες των παιδιών στον Ιερό Ναό Ιερού Χρυσοστόμου στο Κασαγκούλου της Κινσάσας όπου λειτουργεί  και το Δημοτικό Σχολείο "π. Χρυσόστομος Παπασαραντοπουλος".

Ο Σεβασμιώτατος ανέπτυξε το θέμα 
"Ο ρόλος των γυναικών στην Ορθόδοξη Εκκλησία".


Μεταξύ των άλλων ο Μητροπολίτης τόνισε πως η γυναίκα βρήκε την ύψιστη έκφραση της στο πρόσωπο της Παναγίας. Επίσης τόνισε τι σημαίνει Ορθόδοξη γυναίκα, την θέση που είχε στην Αποστολική περίοδο  μέχρι και σήμερα. Παρουσίασε το σπουδαίο έργο πολλών γυναικών που ήταν συνεργάτιδες των Αγίων Αποστόλων και άλλων Αγίων. Τόνισε πως και σήμερα υπάρχουν γυναίκες που εργάζονται ιεραποστολικά και κάλεσε και τις ίδιες να σταθούν στο πλευρό του Επισκόπου, των Ιερέων και της Εκκλησίας γενικότερα, να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Μητροπολίτη και τους ιερείς για να ζυμωθεί ο κόσμος στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στο τέλος δώρισε σε όλες τις μαμάδες, ξύλινες εικόνες και εκείνες τον ευχαρίστησαν με ψαλμούς, τραγούδια και χειροκροτηματα.

Ο Μητροπολίτης προτού φύγει από την ενορία συνάντησε και τους μικρούς μαθητές του δημοτικού σχολείου, μίλησε και ευλόγησε τα παιδιά.  Δώρισε εικόνες και μπάλες σε κάθε τάξη. Στο νηπιαγωγείο μοίρασε καραμέλες.

Άλλη μια ευλογημένη ημέρα στο μακρινό Κονγκό! Χριστός Ανέστη!




2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ψυχές Αγνές! Καθαρά βλέμματα! Συγχαρητήρια στον Μητροπολίτη Θεοδόσιο και σε όλους όσους ενισχύουν το δύσκολο αυτό θεάρεστο έργο! Χριστός Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Δώρο του Θεού στην Αφρική ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος.ΑΞΙΟΣ.
(π.κοσμάς Τσιτσιβός).