Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

Προσευχή για την εξεταστική δοκιμασία των Πανελληνίων


Προσευχή για την εξεταστική δοκιμασία των Πανελληνίων

Αγαπημένε μας, Κύριε Ιησού Χριστέ.

Βοήθησέ μας μας να συμπεριλάβουμε στις προσευχές μας ανθρώπους σαν αυτά τα παιδιά που σήμερα ήρθαν στο Ναό Σου, και που ατυχώς, δεν τα γνωρίζουμε καλά. Όμως είναι δικά Σου παιδιά και μεις πρέπει να δεχόμαστε όλους με την αγάπη που μας υπέδειξες να αποκτήσουμε και να έχουμε προς τον κάθε πλησίον, που τελικά είσαι ΕΣΥ! Βοήθησέ μας να αγαπήσουμε αυτά τα νέα παιδιά που αρχίζουν την σταδιοδρομία τους.

Σήμερα, Κύριε, θέλουμε να προσευχηθούμε μαζί μ’ αυτούς τους νεαρούς ανθρώπους που "εξετάζονται" για να ξεκινήσουν τις σπουδές της κατάρτισής τους για την επαγγελματική τους πορεία. Βρίσκονται και αυτοί στην πίεση που όλοι μας ζούμε, μπροστά σε κάθε εξέταση. Θέλουμε να προσευχηθούμε γι’ αυτούς, ώστε:

- Να έχουν, με την βοήθειά σου, την δυνατότητα να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εξέτασης. Όχι χαριστικά ως... ρουσφέτι Σου προς τους προσευχομένους(!) αδιάβαστους, αλλά επειδή θα τα προστατεύσεις από το να τους συμβεί ό,τιδήποτε απρόοπτο· ψυχολογικό, ιατρικό ή τεχνικό!

- Να είναι ελεύθερα αληθινά και σκεπτόμενα πρόσωπα.

- Να έχουν δημιουργικές ιδέες και να Σε ακολουθήσουν (αν δεν το έκαναν μέχρι τώρα...) συνειδητοποιώντας ότι η Εκκλησία Σου δεν είναι ούτε κτίριο, ούτε θεσμός καταφυγής, αλλά κοινότητα πιστών και "γυμναστήριο" αγάπης.

- Να Σε γνωρίσουν και να Σε έχουν οδηγό ζωής, τώρα και σ’ όλο το διάστημα του βίου τους, κατανοώντας ότι χωρίς Εσένα είναι (και αυτοί όπως και εμείς)... "χαμένοι".

Εμάς τους μεγαλύτερους βοήθησέ μας να είμαστε αυτοί που τώρα θα δώσουν, αλλά και θα δίνουν πάντοτε την κληρονομιά της πίστης, στα νέα αυτά παιδιά, με τον τρόπο που ζούμε, εκφράζουμε και εκδηλώνουμε, αυτήν την πίστη.

Μας είπες, Κύριε, ότι ποτέ δεν μας ξεχνάς ακόμα και στις δύσκολες καταστάσεις και στις αποτυχίες μας και Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό!

Τώρα, μαζί μ’ αυτά τα νεαρά παιδιά, σε παρακαλούμε να έχουν αίσια και ευχάριστη κατάληξη σ’ αυτή τους την εξέταση. Τελικώς να μάθουν εκείνο, που όντως τους συμφέρει, ανεξαρτήτως αν ονομάζεται επιτυχία ή αποτυχία, εμπιστευόμενοι, ακόμα και σε μια τέτοια δυσάρεστη εκδοχή, την φροντίδα Σου.

Ξέρουμε, Κύριε, ότι Συ δεν αποκαθιστάς απλώς, αλλά Μεταμορφώνεις. Αυτό ζητάμε γι’ αυτούς και για μας.

Γένοιτο. Αμήν.-

Πηγή: Ενοριακό info

Δεν υπάρχουν σχόλια: