Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Πατριάρχης Κύριλλος: Πηγαίνετε στον πόλεμο- «Αν πεθάνεις, θα είσαι με τον Θεό»

Πατριάρχης Κύριλλος: 
Πηγαίνετε στον πόλεμο- «Αν πεθάνεις, θα είσαι με τον Θεό»

 Ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Κύριλλος, προέτρεψε την Τετάρτη τους Ρώσους πολίτες να μην φοβούνται τον θάνατο, στον απόηχο της απόφασης του προέδρου της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν να κινητοποιήσει εφεδρικά στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία. 

 «Πηγαίνετε γενναία να εκπληρώσετετο στρατιωτικό σας καθήκον. Και να θυμάστε ότι αν δώσεις τη ζωή σου για την πατρίδα σου, θα είσαι με τον Θεό στο βασίλειό του, τη δόξα και την αιώνια ζωή του», είπε σε κήρυγμα στο μοναστήρι Zachatyevsky στη Μόσχα. 

 Ο Κύριλλος, ο οποίος έχει δικαιολογήσει την απόφαση του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο για πνευματικούς και ιδεολογικούς λόγους, έκανε τις παρατηρήσεις λίγο αφότου Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι  Ο Κύριλλος, ο οποίος έχει δικαιολογήσει την απόφαση του Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο για πνευματικούς και ιδεολογικούς λόγους,

έκανε τις παρατηρήσεις λίγο αφότου Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι έως και 300.000 άνδρες θα κληθούν να πολεμήσουν. 

 Ο Κύριλλος δήλωσε κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του ότι ένα άτομο «αληθινής πίστης» δεν υπόκειται στον φόβο του θανάτου. 

  Πηγή:  naftemporiki

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού το γνωρίζει γιατί δεν πάει να πολεμήσει και να δώσει την ζωή του υπέρ της Ρωσίας και να ελευθερώσει την Ουκρανία για να πάει σιγουρότατα με τον Θεό.

Ανώνυμος είπε...

Το 1821 μας βοήθησαν οι Φιλέλληνες για την ελευθερία της πατρίδας μας Ελλάδας.
Τώρα έφτασε ο καιρός οι Φιλορώσσοι Έλληνες κληρικοί και λαϊκοί να μεταβούν εθελοντές στην Αγία Ρωσία όπως τους προτρέπει ο πάτρωνάς τους Πατριάρχης Κύριλλος και να αγωνιστούν για την εθνική και εκκλησιαστική ζωή της Ουκρανίας. Εμπρός λοιπόν έφτασε ο καιρός τα λόγια σας να γίνουν πράξεις άγιοι Πατέρες και ευλαβείς λαϊκοί. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Σας εύχομαι καλό Παράδεισο για τα πιστεύω σας

Ανώνυμος είπε...

Ευλογεί έναν αγώνα άδικο ενάντια σε άλλο κράτος. Πότε και οι εκκλησιαστικοί άνδρες θα μάθουν να υπολογίζουν την δικαιοσύνη. Από αυτά που διαβάζω ποτέ.