Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος Ροδόπης

Η Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, η οποία βρίσκεται περί τα 15 χλμ. εξω από την Κομοτηνή, ήταν ένας από τους προορισμούς του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος κατά το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε επίσκεψη στον Νομό Ροδόπης, στα όρια της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, με αφορμή την παρουσία στην περιοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας «Άξιον Εστί».


Την Παρασκευή, προ της επισκέψεώς του στις Σάπες Ροδόπης, ο Παναγιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, συνοδευόμενος μεταξύ άλλων από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, Γέροντα Χριστοφόρο Ιβηρίτη και την αντιπροσωπεία Αγιορειτών πατέρων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αφού προσκύνησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης, τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του περιτειχίου της Ιεράς Μονής, το οποίο οικοδομήθηκε με δαπάνες του Άρχοντος της Μ.τ.Χ.Ε. και Διοικητή του Αγίου Όρους, κ. Αθανασίου Μαρτίνου, τον οποίο νωρίτερα η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής είχε τιμήσει με το υψηλό παράσημό της.











Δεν υπάρχουν σχόλια: