Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Εικόνες από την διήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Θάσο

 Εικόνες από την διήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Θάσο:

Συλλείτουργο Προκαθημένων, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, με την συμμετοχή των Μακαριωτάτων Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφανίου, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο χωριό Παναγία (4 Σεπτεμβρίου 2022)




























































_______

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπέγραψαν σε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ.κ. Στέφανο όπως έγραφε στον ιστοχώρο του ο Ορθόδοξος Τύπος 407 πιστοί «διαμαρτυρόμενοι δικαίως» για να μην επισκεφθεί την Καβάλα και την Θάσο ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος.
Περίμενα αφού τον κόσμησαν με πολλά κοσμητικά «εκκλησιαστικά;;;» επίθετα να διαδηλώσουν στην Θάσο αλλά περισσότερο εις την Καβάλα που είναι μεγάλη πόλη. Αντί αυτού με το ζόρι μαζεύτηκαν 20 άτομα κάποιοι άνδρες με σορτσάκια καθώς και δυο μικρά παιδιά και μεγάλες (ηλικιακά) κυρίες με ένα και μοναδικό πλακάτ. Κανένας «αγωνιστής» κληρικός δεν τόλμησε ως νέος «Μαρκος Εφέσου» να υποστηρίξει τα όσα έλεγε. Θα τους προέτρεπα τους υπερασπιστές της Κανονικότητας και των (προφητειών) να σταματήσουνε την πολεμική από τον καναπέ ή το διαδίκτυο και αν τολμούν για τα πιστεύω τους να κατεβούν στους δρόμους. Διότι ανάβουν «μπουρλότα» και βάζουν άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα και αυτοί ως καλές «κότες» δεν βγαίνουν από το κοτέτσι κάθονται στα αυγά τους!!!
Γιατί πετάξατε τα άρματα αγωνιστές;;; χωρίς έστω μια μπαρουτιά;;;
Και σε άλλα με σικέ αγώνες σας εύχομαι. Από αυτούς που είναι για τα μάτια κάποιων οπαδών.
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Από αγωνιστές στα χαρτιά χορτάσαμε. Όλοι στο ίδιο τσουβάλι είναι.
Όλοι κοιτάζουν τα συμφέροντά τους και όχι την Πίστη.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να φαίνωνται λίγοι οι 407 που υπέγραψαν και οι 20 που διαμαρτυρήθηκαν στο πεζοδρόμιο, αλλά έδωσαν μία μαρτυρία, ότι υπάρχει και ο λαός, ο οποίος έχει γνώμη και άποψη και μπορεί να την εκφράζη με κόσμιο τρόπο, όπως στην προκειμένη περίπτωση.
Δυστυχώς έχει γίνει συνήθεια, όταν λέμε "Εκκλησία" να εννοούμε τους Κληρικούς και ιδιαίτερα την Σύνοδο, εκμηδενίζοντας το λαικό στοιχείο, αν καί αυτό έχει δώσει σκληρούς αγώνες στο παρελθόν για την ορθότητα της Πίστεως.
Σε άλλες Ορθόδοξες χώρες (π.χ. Σερβία) συνεχίζει να δίνει αγώνες με επιτυχία, όπως έγινε πρόσφατα με την ματαίωση του Gay pride, που είχε προγραμματιστεί να γίνη στο Βελιγράδι, αλλά ακυρώθηκε λόγω των πολυπληθών διαδηλώσεων Ορθοδόξων Σέρβων, που ανάγκασαν τον Πρόεδρο Βούτσιτς να οπισθοχωρήση.
Ηταν μία καλή ένδειξη για την δύναμη που διαθέτει το πλήρωμα της Εκκλησίας.
Οσο για τον κ. Επιφάνιο, το πρόβλημα του δέν είναι οι 400 ή οι 20 διαδηλωτές, αλλά πώς θα αντιμετωπίση 10 Πατριάρχες και Αρχιεπισκόπους, οι οποίοι μέχρι τώρα φαίνονται ανυποχώρητοι.

Ανώνυμος είπε...

Προς π. Νεόφυτο: ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί και αισθανόμαστε περήφανοι σαν Ορθόδοξοι χριστιανοί.
Κάποιοι άλλοι, όπως εσείς αποδειχθήκατε υπέρμαχοι της κατάλυσης της κανονικής τάξης.
Και μας κουνάτε και το δάχτυλο από πάνω...

Ανώνυμος είπε...

Οι υπογραφές των 407 π. Νεόφυτε δεν είναι από κατοίκους της Καβάλας αλλά πανελλήνια. Ρίξτε μια ματιά και θα δείτε ονοματεπώνυμα των γνωστών δορυφόρων της αγίας Ρωσίας. Είναι ο περιφερόμενος θίασος κληρικών και λαϊκών.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει μια υπέροχη λέξη για αυτούς που φωνάζουν μέσα στο σπίτι και έξω είναι οι φρόνιμες παρθένες. Η λέξη που τους αρμόζει είναι: θρασύδειλοι.
Πως θα αντιμετωπίσουν τους Μάρτυρες στον Ουρανό που για την πίστη του πρόσφεραν την ζωή τους. Αυτοί ούτε στο δρόμο δεν βγαίνουν. Είναι θρασύδειλοι.