Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Όταν κατηγορούσαν τον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου Εφραίμ, τον ξέχασαν και τον πολέμησαν πολιτικοί, επιχειρηματίες, Μητροπολίτες, κληρικοί. Ως τότε τον «προσκυνούσαν». Στον Κορυδαλλό δεν πήγαν «ἵνα μὴ μιανθῶσιν ἵνα φάγωσι τὸ πάσχα». Πέρασε την συκοφαντία και τον διωγμό του, με μοναδική του παρηγοριά τον γλυκύτατο Ιησού. Όταν αθωώθηκε άρχισαν να τον «γλύφουνε» αυτοί που τον «έφτυναν» ή τον είχαν εγκαταλείψει. Τώρα απολαμβάνουν τις χορηγίες που τους προσφέρει από την Μονή και τον ευχαριστούν δημόσια. Βρε πως αλλάζουν οι καιροί!!!

Τότε που τον πολεμούσαν λυσσωδώς οι πολιτικοί, το ιστολόγιο αυτό του συμπαραστάθηκε.

Τώρα άρχισαν τα όργανα για τον π Αντώνιο, τον οποίο δεν γνωρίζω αλλά ακούω για το έργο που προσφέρει. Όταν περάσει η μπόρα θα τρέχουν για μια φωτογραφία μαζί του υπουργοί, πολιτικοί και όλος ο συρφετός.

Να κάνεις υπομονή π. Αντώνιε. Η αλήθεια θα λάμψη.

Ας θυμηθούμε κάτι και από την ιστορία. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης τσακισμένος από την προδοσία παλαιών του φίλων και συναγωνιστών, πήγε να ξαποστάσει από τον κατατρεγμό κάτω από μία καρυδιά. Οι άνδρες που τον συνόδευαν τον είδαν να κοιτάζει προς την καρυδιά και να της μολογάει.

«Τι έχεις, καρυδιά μου, και παραπονιέσαι;
Μη σε πετροβολούνε τα παιδιά;
Είναι γιατί έχεις τα καρύδια…»...

Αναστάσιος Κωστόπουλος

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις και άδικο στον πετροπόλεμο έχουμε ειδικότητα οι ευσεβείς χριστιανοί. Στο πετροπόλεμο των άλλων και όχι στους εαυτούς μας.

Αλεξανδρεύς είπε...

Ο δρόμος του Γολγοθά είναι εξ ορισμού μοναχικός!

Ανώνυμος είπε...

Τολμηρή θέση με την θετική σας υποστήριξη.
Μπράβο για την τόλμη.

Νικόλαος Μεσσαλάς είπε...

Ἀγαπητέ μου Ἀναστάσιε,
Εἶμαι μέ τόν π. Ἀντώνιο, θαυμάζω τό ἔργο του καί νιώθω πολύ μικρός ἐνώπιόν του.
Σέ συγχαίρω μέ τή στάση σου αὐτή καί τή στήριξή σου στόν π. Ἀντώνιο.
Ὁ Ἀγαθός Θεός νά τόν στηρίζει καί φωτίζει καί ἁγιάζει γιά νά συνεχίσει τό θεόριστο αὐτό ἔργο στό ὁποῖο ἄς καθρεπτίζονται ὅλοι οἱ ἐπικριτές του.
Μέ ἀγάπη Χριστοῦ καί εὐχές
π. Νικόλαος

Ανώνυμος είπε...

Ο πολυγραφότατος και λαλίστατος πρ. Καλαβρύτων Αμβρόσιος την 25-10-22 απευθυνόμενος με δημόσια επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υπέρ του εφημερίου Λυκαβηττού έγραψε «ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝΕΥ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑΝ ΚΑΤΑΦΩΡΟΝ ΑΔΙΚΙΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ!» όταν ο Αρχιεπίσκοπος χωρία ανακρίσεις καταδικάζει τον ιερέα του Κολωνού τι θα μας πει ο Αμβρόσιος;;;

«Σας παρακαλώ, όπως ανακαλέσητε την Υμετέραν Εντολὴν περί της αμέσου απομακρύνσεως του π. Δημητρίου εκ του Ιερού Ναού των Αγίων Ισιδώρων, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα προς δόξαν Κυρίου! Δίκαιον θα ήτο, εάν υπάρχουν καταγγελίαι δια την διάπραξιν αδικημάτων εκ μέρους του, να διεξαχθή τακτική ανάκρισις εις βάρος του και, εάν διαπιστωθούν αδικήματα να επιβληθούν αι αναγκαίαι κυρώσεις εκ μέρους του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου! ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΟΙΝΗΣ ΑΝΕΥ ΑΝΑΚΡΙΣΕΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑ ΜΙΑΝ ΚΑΤΑΦΩΡΟΝ ΑΔΙΚΙΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΕΝΟΣ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΥΨΙΣΤΟΥ!

Εν κατακλείδι επικαλούμαι την Υμετέραν κατανόησιν δια την παρενόχλησιν καὶ διατελώ Ελάχιστος εν Χριστώ Αδελφός

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ»

Ανώνυμος είπε...

"Ειναι κανών των ανικάνων τον ικανό να κανουν νανο"!