Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Δημοσιογράφος πριν λίγα χρόνια, πήρε συνέντευξη από τον Βασιλιά Κωνσταντίνο...

Δημοσιογράφος στο Βασιλιά Κωνσταντίνο:
- Σας άρεσε η Μεσσηνία, η Καλαμάτα ;
Γευτήκατε τα προϊόντα της ;
Βασιλιάς Κωνσταντίνος :
- Όλη η Ελλάδα μας αρέσει, και εδώ περάσαμε πολύ ωραία.
Ναι βέβαια, γευτήκαμε και τα αγνά προϊόντα σας .
Είναι περίοδος νηστείας όμως και έτσι δε μπορέσαμε να τα δοκιμάσουμε όλα, θα έρθουμε μια άλλη φορά που δε θα είναι περίοδος νηστείας να τα απολαύσουμε. (ήταν η νηστεία του 15 Αυγούστου)
Δημοσιογράφος (Παναγιωτόπουλος) σε Άννα Μαρία :
- Μιλάτε αρκετά καλά την Ελληνική, αν και ήσασταν πολύ λίγο στην Ελλάδα.
Άννα Μαρία :
- Όλο το σπίτι μας εδώ στο Λονδίνο είναι Ελλάδα, τηλεόραση, εφημερίδες και σχολείο Ελληνικό έχουμε κι όλα τα παιδιά μας σε Ελληνικό σχολείο πήγανε.
Είμαστε Έλληνες, αγαπάμε πολύ την Ελλάδα...και σκεφτόμαστε μια μέρα να ζήσουμε μόνιμα στην Ελλάδα .
(εδώ σταμάτησε με λυγμό...)
και συνέχισε μετά...
Και μια προσωπική μαρτυρία:
Στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου στο Λονδίνο που δούλευα ένα part time το 2005, συνεργάτης στο γραφείο ήταν και ο κ. Μεττής, υπεύθυνος στα θέματα παιδείας, καθότι καθηγητής .
Είχε δουλέψει χρόνια καθηγητής στο Ελληνικό σχολείο στο Λονδίνο και είχε μαθητές τα 2 παιδιά του Κωνσταντίνου, τον Παύλο και το Νικόλαο .
Ο Κωνσταντίνος του είχε ζητήσει του κ. Μεττή ό,τιδήποτε συμβεί με τα παιδιά να τον ειδοποιήσει αμέσως .
Μας έλεγε ο κ. Μεττής :
"Μια μέρα δεν ήρθε τις 4 πρώτες ώρες στο σχολείο ο ένας γιος του και ειδοποίησα τον Κωνσταντίνο.
Ήρθε αμέσως ο Κωνσταντίνος στο σχολείο, και τον περίμενε.
Στο τέλος της 4ης ώρας εμφανίστηκε ο γιος του .
Τον πιάνει από το αυτί, βγάζει και τη ζώνη του απ' το παντελόνι του και του έδωσε δύο βεργιές λέγοντάς του να μη ξανασυμβεί και χάνει μαθήματα!
Στο Ελληνικό σχολείο στο Λονδίνο αυτά."
Σήμερα πήγανε όλοι και κάνανε τρισάγιο για τα εννιάμερα.
Εμείς παίρνουμε τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας στα εννιάμερα συγγενούς;

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το άχρηστο δημοσίευμα της ημέρας

Ανώνυμος είπε...

Αντιπαιδαγωγικό να χτυπάς το παιδί δημοσία θέα και με αυτόν τον τρόπο. Θυμίζουν κολαστήρια. Δείχνουν και τον προβληματικό του χαρακτήρα. Μου αρέσει που τα δημοσιεύει και ο Αναστάσιος. Αλλά από προβληματικά μυαλά τι να περιμένεις;

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο γιατί είναι ανώνυμο;

Ανώνυμος είπε...

Ήταν άλλες εποχές ... δεν το σκότωσε το παιδί ... καί το χάλι το σημερινό που δεν τολμάει ο δάσκαλος αλλά ούτε κι ο γονιός να μιλήσει αυστηρά στο παιδί !!!
Χαρείτε τα αποτελέσματα...

Αναστάσιος είπε...

Προς: 20 Ιανουαρίου 2023 στις 11:34 π.μ.

Φίλε μου αυτό «Το άχρηστο δημοσίευμα της ημέρας» για εσένα, το έχουν δει κάνοντας κλικ για να εμφανιστεί ολόκληρο 1126 αναγνώστες έως τώρα. Πληροφοριακά σου λέω ότι είναι από τις σημερινές αναρτήσεις πρώτο σε ανάγνωση έως τώρα.

Αναστάσιος είπε...

Προς: 20 Ιανουαρίου 2023 στις 11:38 π.μ.

Αγαπητέ μου δεν έχω παιδιά.
Όμως δοξάζω τον Θεό που ο καλός και στοργικός μου πατέρας Κωνσταντίνος όταν χρειαζόταν μου τις «έβρεχε». Αυτή η παιδαγωγική με βοήθησε να διορθωθώ και σήμερα τον μακαρίζω.
Ακούω πολλά για τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και διαπιστώνω ότι τα παιδιά έχουν εκτροχιαστεί.
Ευτυχώς που έζησα τότε που οι γονείς έπλαθαν χαρακτήρες….

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2:22 για το σημερινό χάλι δεν φταίνε τα παιδιά αλλά αυτοί που θέλανε να γίνουν γονείς χωρίς να είναι έτοιμοι για θυσίες. Ο γονιός είναι επάγγελμα δεν είναι χαχαχα και χουχουχου

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμφωνώ με τον Αναστάσιο. Θέλησα τα παιδιά μου να τα έχουν όλα… και τώρα άστα να πάνε γίνανε οι παρταόλες. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα. Νορμάλ είμαι και ας έφαγα και το ξύλο μου από πατέρα και δασκάλους στο δημοτικό.

Ανώνυμος είπε...

Λέει στην αρχή κάποιος ότι είναι άχρηστο το δημοσίευμα. Αμέσως μετά κάνει δεύτερη επίθεση ο κάποιος για κολαστήρια. Γέλασα με τα σχόλιά του και είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα να γελώ με τα ανέκδοτα που έγραψε. Το πείραξε το δημοσίευμα γιατί μιλάει για νηστεία κάτι που όλοι οι κάποιοι κουλτουριάρηδες το έχουν διαγράψει από την ζωή τους. Εγώ αυτό το μάθημα έλαβα ότι ο ιδιώτης και κάποτε βασιλιάς νήστευε και τόλμαγε να το πει. Ας πάρουμε τα θετικά και τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να τρωγόμαστε.
Σ. Α.

Ανώνυμος είπε...

Το κτίσιμο του χαρακτήρα του παιδιού γίνεται από τους γονείς. Λέγει ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: «Όταν ένας πατέρας κάποιου πάρα πολύ μαλθακού παιδιού, αν είναι άρρωστο του δίνει γλυκίσματα και δροσιστικά και μόνο ο,τι το ευχαριστεί, τίποτε όμως απ’αυτά που χρειάζονται για την αρρώστια του• και όταν μετά ο γιατρός τον ελέγξει, απολογείται λέγοντας: “Τι μπορώ να κάνω; Δεν μπορώ να βλέπω το παιδί να κλαίει”. Φτωχέ και άθλιε και προδότη! Γιατί μόνο πατέρα δεν μπορώ να τον ονομάσω έναν τέτοιο• πόσο καλύτερα θα ήταν για σένα, στενοχωρώντας το παιδί για λίγο να το κάνεις υγιές για πάντα, παρά να κάνεις αυτή την σύντομη ευχαρίστηση το θεμέλιο μιας διαρκούς λύπης». Με την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας του παιδιού το κάνουμε εγωκεντρικό• και με ένα τέτοιο χαρακτήρα θα δυστυχήσει μέσα στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Φέρτε μου έναν πολιτικό που νηστεύει καί δεν ντρέπεται να το πει...

Ανώνυμος είπε...

Χρήσιμες οι πληροφορίες που προσφέρει η δημοσίευση αυτή. Την υποτιμά ο πρώτος ως άχρηστη. Θα έλεγα τα λόγια του Παύλου για την είδηση αυτή «τόν ποτέ σοι ἄχρηστον, νυνί δέ σοι καί ἐμοί εὔχρηστον». Ας ανοίξουν τα θολωμένα πνευματικά του μάτια να δουν την αλήθεια. Το γένος των φαρισαίων υπάρχει και σήμερα με μόνο σκοπό να διαβάλουν τις αλήθειες.

Ανώνυμος είπε...

Φέρτε μου έναν Πορφύριο για να μου πει πως μεγαλώνουν τα παιδιά

Γιάννης Ιωαννίδης είπε...

Αγαπητέ Αναστάσιε, με αφορμή την πληροφορία που μας δίνεις για την αναγνωσιμότητα του άρθρου, εξέτασε σε παρακαλώ την δυνατότητα να εμφανίζονται δημόσια οι αναγνώστες κάθε ανάρτησης, αλλά και οι αναγνώστες (θεάσεις) κάθε επιμέρους σχολίου.Νομίζω ότι είναι τεχνικά δυνατό.
Καλή και ευλογημένη χρονιά και με την πρώτη θέση για εσένα σε όλα τα ομοειδή ιστολόγια!!

Παναγιωτης Αγρινιο είπε...

Μπράβο για το άρθρο σου!!
Μακάρι να είχαμε τέτοιους ηγετες σήμερα...
Που δε θα ξεπουλουσαν τη Μακεδονία... ουτε θα "βαφτιζαν" τον ηρωα της Β. Ηπειρου Κωνσταντίνο
Κατσιφα, εμπορο ναρκωτικων... ....κ.ά.....

Ασε τους νενεκους να σκουζουν για ψευτοδημοκρατιες κι αλλα τετοια γλιφιτζουρια...