Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

Τσικνοπέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών

Εόρτια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου (τσικνοπέμπτη) στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Γλαύκου Πατρών. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού , ωστε να γιορτάσουν όλοι μαζί την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, ημέρα χαράς αλλά και προετοιμασίας για τους Ελληνορθόδοξους χριστιανούς, καθώς η σαρανταήμερη περίοδος της Σαρακοστής πριν το Πάσχα πλησιάζει. 



Σε αυτή την όμορφη γιορτή τηρήθηκε το έθιμο της ημέρας ,του ψησίματος στα κάρβουνα, και μαζί με τις προσφορές των κυριών της ενορίας απο χειροποίητες πίτες και άλλα εδέσματα, το τραπέζι έγινε ιδιαιτέρως γευστικό και πλούσιο για όλους τους παρευβρισκόμενους.

Την εορτή λάμπρυναν με την παρουσία τους τα χορευτικά τμήματα του Ιερού Ναού όπου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς απο διάφορα μερη της Ελλάδας,τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων του Ιερού Ναού καθώς και μουσικό σχήμα της Πόλης μας με τους,  Φωτεινή Ζαφειράτου (τραγούδι),Βασίλης Πολίτης (κιθάρα-τραγούδι) & Ανδρεάς Παναγιωτόπουλος(μπουζούκι-τραγούδι).

Ο πρωτοπρευσβήτερος του Ιερού Ναού π. Αδαμάντιος Τσαγκάρης ευχαρίστησε εκ καρδίας όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση της εορτής και όλους τους παρευβρισκόμενους για την συμμετοχή τους και εν συνεχεία μίλησε για την  προετοιμασία που οφείλουν όλοι οι ελληνορθόδοξοι χριστιανοί να κάνουν τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Τεσαρακοστής.


























3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά φάγαμε, καλά χορέψαμε, τώρα να δούμε από όλους μας πόσους θα κάνουν σαρακοστή.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου όλοι αντάμα.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον π. Αδαμάντιο πάντα πρωτοπόρος!! Έχει Πολύ κόσμο που τον αγαπά και τον στηρίζει γιατί είναι αυθεντικός και εργατικός!