Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Τρείς εκδοτικές προτάσεις μας για τη Σαρακοστή και το Πάσχα από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή

 Εκδόσεις Χρυσοπηγή   Τηλ.2295022228

Με την ευκαιρία της περιόδου της Μεγάλης Σαρακοστής και του Πάσχα προτείνουμε από τις εκδόσεις μας τρία βιβλία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην πνευματική μας πορεία και την καλύτερη βίωση των σημαντικών γεγονότων της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα.

Συνοδοιπόροι του Θείου Δράματος
Του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου

Μία ευλαβική προσέγγιση στο Πάθος του Κυρίου και ένα προσκύνημα στις ώρες του μαρτυρίου το οποίο υπέστη ο  Κύριος για τη δική μας σωτηρία. Ένα οδοιπορικό από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης που ο Κύριος έφαγε το Μυστικό Δείπνο με τους μαθητές Του, μέχρι το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, όταν συντελέστηκε το έγκλημα της ανθρωπότητος, να ανυψωθεί επί του Σταυρού ο Κύριος .

Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα, στα τελευταία γεγονότα της επίγειας παρουσίας του Κυρίου μας, με πνευματικές προεκτάσεις, ωφέλιμες για τη ζωή μας.

Σελίδες : 194 - Τιμή: 8 ευρώ

« Η εν Χριστώ πνευματική Ζωή »

Του Μακαριστού Μητροπολίτου πρώην Πειραιώς κυρού Καλλινίκου

Ένα βιβλίο που μιλά για την "εν Χριστώ " Πνευματική ζωή. Τι είναι όμως αυτή η ζωή;

Η «εν Χριστώ» πνευματική ζωή είναι επιστήμη επιστημών. Είναι ο πιο σωστός και ευάρεστος στο Θεό τρόπος ζωής. Αλλά δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Ο πιστός που θέλει και επιθυμεί να ζει μία γνήσια ορθόδοξη «εν Χριστώ» πνευματική ζωή πρέπει να προσέχει πολύ, να γνωρίζει καλά το θέλημα του Θεού, ν’ αποδέχεται τον τρόπο της «εν Χριστώ» ζωής και ν’ αποφεύγει τις παγίδες που ο διάβολος στήνει στην πορεία του. Έτσι θα μπορεί να βιώνει αληθινά και ευχάριστα μία γνήσια «εν Χριστώ» πνευματική ζωή.

Ένα βιβλίο που προτείνουμε από τις εκδόσεις Χρυσοπηγή με την ευκαιρία του Τριωδίου Σελίδες :  174 - Τιμή :  8 ευρώ

Και μία πρότασή μας για τα παιδιά


 Το Ημερολόγιο της Μεγάλης Εβδομάδος

Οι εκδόσεις «Χρυσοπηγή», ετοίμασαν και παρουσιάζουν ένα όμορφο βιβλίο για παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτων τάξεων του Δημοτικού, που αφορά την προσέγγιση τους στη Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

Το βιβλίο αυτό περιέχει δέκα όμορφες ζωγραφιές από το χέρι του πατρός Γιούρυ Μπείου, που αντλούν το περιεχόμενό τους από τις μέρες των Παθών του Κυρίου αλλά και την Ανάσταση Του.

Με μια μικρή αναφορά στα γεγονότα που ιστορεί προσπαθεί να μιλήσει στις ψυχές των παιδιών και να τους γνωρίσει τη Μεγάλη Εβδομάδα.Το βιβλίο μπορεί να δοθεί σαν δώρο σε κατηχητικές συνάξεις και ενοριακές συντροφιές, εν όψει του Πάσχα.

Το βιβλίο είναι απλώς η αφορμή. Ένα μικρό βοήθημα για να μιλήσετε στα παιδιά για το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού.

Ασχοληθείτε με φροντίδα και αγάπη μαζί τους. Προετοιμάστε την καρδιά τους για τα μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν αυτή την περίοδο του Πάσχα.

Κρατήστε ανοικτή την επικοινωνία τους με το λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας.

Εκτός από την λαμπάδα και τα Πασχαλινά δώρα αφιερώσετε σε αυτά χρόνο και αγάπη. Τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα θα το διδάξουμε καλύτερα στα παιδιά αφού τα ζήσουμε μαζί τους μέσα στην Εκκλησία.

Σελίδες : 32 ,Τιμή : 3 ευρώ

Τα βιβλία μπορείτε να τα παραγγείλετε στο τηλέφωνο 2295022228 .

Ζητήστε τα στα Χριστιανικά βιβλιοπωλεία.

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή

Δεν υπάρχουν σχόλια: