Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Στηρίζοντας ο ένας τον άλλον

Στηρίζοντας ο ένας τον άλλον

Με αγάπη να υπηρετείτε ο ένας τον άλλο.
(Γαλάτας 5:13)

Στην εκκλησία μας αφιερώνουμε μια εβδομάδα στους «λαϊκούς» πιστούς κατά την οποία όλο τα μέλη της εκκλησίας επισκέπτονται τους αρρώστους και τους ταλαιπωρημένους. Πηγαίνουμε ομαδικά και προσφέρουμε από το χρόνο μας σε νοσοκομεία, γηροκομεία, ξενώνες, φυλακές ορφανοτροφεία και φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους που υπο­φέρουν. Τους στηρίζουμε προσφέροντας από το χρόνο και τα υπάρχοντά μας για να βοηθήσουμε όλους όσοι πάσχουν. Πόση παρηγοριά είναι για κάποιο άτομο απομονωμένο να έχει τη χαρούμενη συντροφιά πιστών που μεταδίδουν το μήνυμα της αγάπης του Χριστού με λόγια και με έργα!

Η περίοδος πριν από το Πάσχα είναι καιρός να εντείνουμε τις προσπάθειες μας να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο και ενέργεια στις οικογένειές μας. Καλωσορίζουμε τους καινούριους γείτονες. Πα­ρηγορούμε τους ανήσυχους. Με περισσότερη αγάπη στην εργασία μας, προσπαθούμε να έχουμε περισσότερη κατανόηση προς τους συναδέλφους μας.

Την περίοδο αυτή προβάλλουμε το πρόσωπο του Χριστού σε κάθε πρό­σωπο που βλέπουμε. Βλέπουμε τον Χριστό στους πονεμένους, στους περιθωριακούς, τους λυπημένους ή τους μη αποδεκτούς. Προσφέρουμε στήριξη και αφήνουμε τον Κύριο να εργαστεί μέσα από εμάς. Καθώς ανοίγουμε την καρδιά μας παίρνουμε χάρη για να σταθούμε δίπλα στα αδέρφια μας και να μοιρα­στούμε το βάρος τους –όχι βέβαια μόνο τώρα, πριν από το Πάσχα, αλλά κάθε μέρα της ζωής μας.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ. Ελεήμον Πατέρα μας, γέμισε την καρδιά μας με την αγάπη Σου για να τη μοιραζόμαστε με όλους όσοι υποφέρουν. Αμήν.

ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΖΩΗ. Θα αναζητώ το πρόσωπο του Χριστού σε κάθε άνθρωπο που θα συναντώ.

Πηγή: Ενοριακό info

Δεν υπάρχουν σχόλια: