Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Κάποιοι βηγκανιστές έκαναν διαδήλωση για τα πασχαλινά αρνιά - Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος

Μητροπολίτης Χονγκ Κονγκ Νεκτάριος

Κάποιοι βηγκανιστές έκαναν διαδήλωση την ώρα της λιτανείας του Επιταφίου διαμαρτυρόμενοι για τα πασχαλινά αρνιά.

Οι καημένοι δεν έψαξαν πρώτα να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Ας εξηγήσουμε μερικά πρακτικά πράγματα.

Όταν οι Χριστιανοί λένε ότι στην Λειτουργία θυσιάζεται ο Αμνός εννοούν ένα κομμάτι ψωμί.

Την ημέρα του Πάσχα η Εκκλησία δεν ορίζει το αρνί ως υποχρεωτικό φαγητό. Ο καθένας μπορεί να φάει ό,τι θέλει.

Αν θέλουνε να διαμαρτυρηθούνε ας πάνε στους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους. Αυτοί έχουν το αρνί για το Πεσάχ και το Μπαϊράμι αντίστοιχα.

Εκεί θα δούνε γλέντια...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον σεβασμιότατο. Όμως ήθελα να πάρω την ευκαιρία για να πω μια σκέψη μου πάνω στο θέμα της μη χρήσης ζώων στη τροφή μας.
Γιατί μας συγκινεί μόνο η σφαγή ενός ζώου για να το φάμε και γιατί δεν μας συγκινεί και η κοπή ενός φυτού; Γιατί ορίζουμε ως ζωντανό οργανισμό μόνο μία ύπαρξή με πρόσωπο και κίνηση; Ένα φυτό δεν αντιδρά αναλόγως όταν το κόβουμε; με τον δικό του τρόπο; Δεν πονάει; Δεν αμύνεται π.χ με τα αγκάθια του για να μην το κόψουμε; Δεν αρνείται και αυτό την αφαίρεση της ζωής του; επειδή δεν έχει ψυχολογία ή κίνηση να μας το δείξει; Επειδή είναι μία κατώτερη μορφή ζωής; Εάν πιούμε μια γουλιά νερό ξέρετε πόσους ζωντανούς οργανισμούς σκοτώνουμε; Όμως δεν μπορούμε να μην τρώμε ούτε φυτά για αυτόν το λόγο. Να μην πίνουμε και νερό.... Τι έχουν να μου απαντήσουν οι βηγκανιστές πάνω σε αυτό; Επίσης μήπως τρώγοντας φυτά εμμέσως στερούμε την τροφή από τα φυτοφάγα ζώα και άρα εμμέσως τα σκοτώνουμε; Μήπως στο τέλος θα μας πουν να αυτοθυσιαστούμε μη τρώγοντάς και πίνοντας νερό προκειμένου να ζήσουν τα άλλα ζώα;
Εδώ θέλω να διευκρινίσω πως είμαι εναντίον της άσκοπης κακοποίησης ζώων και παράλληλα με την άσκοπη κοπή φυτών για τον ίδια ακριβώς λόγο. Αφού και τα δύο είναι οργανισμοί με ζωή.
Στο τέλος θα τρελαθούμε … δεν θα κάνει ούτε να αναπνέουμε αέρα γιατί έχει ζωντανούς οργανισμούς που τους σκοτώνουμε αναπνέοντας……
Ευχαριστώ!