Σάββατο 27 Μαΐου 2023

(Α)κατάλληλες ταινίες στα σχολεία - Παναγιώτης Ασημακόπουλος

 (Α)κατάλληλες ταινίες στα σχολεία

Παναγιώτης Ασημακόπουλος

  Το Υπουργείο Παιδείας δεν εγκρίνει ταινίες. Το έχει σταματήσει εδώ και 15 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δείχνουμε ταινίες και βιντεάκια, είμαστε ξεκρέμαστοι. Ο,τι κι αν δείξουμε.

Το πάσης φύσεως υλικό εγκρίνεται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής πολιτικής (ΙΕΠ). Είναι το ίδιο ΙΕΠ, που «επέτρεψε» στο επιμορφωτικό υλικό φέτος το «τακτοποιημένο φρικιό» και τον «πρωκτικό συγκρατητή» (Google translate).

Είναι το ίδιο ΙΕΠ που είχε εγκρίνει το υλικό από την Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής. Το γέλιο στην υπόθεση είναι ότι όσοι έκραζαν τότε το ΙΕΠ (και πέτυχαν την απόσυρση του υλικού) είναι όσοι τώρα το επικαλούνται για την έγκριση!

Για την ιστορία να πω ότι όταν Υπουργός Παιδείας ήταν η αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου, κυκλοφόρησε επίσημα το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (τότε) ένα CD με εποπτικό υλικό για τα Θρησκευτικά της Γ' Λυκείου. Ανάμεσα στο υλικό υπήρχαν αποσπάσματα από την ταινία "Σιωπηλή Κραυγή", που αναφερόταν στην άμβλωση. Επίσημα, η Υπουργός το απέσυρε (όλο το CD, όχι μόνο τα αποσπάσματα), καθώς δέχθηκε πυρά για σκοταδισμό και τρομοκρατία των μαθητών.

ΥΓ: Κάθε σύνδεση, σύγκριση, συμπέρασμα είναι δική σας υπόθεση. Έχω την ευθύνη για όσα γράφω, όχι για όσα καταλαβαίνετε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: