Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Κάθε Έλληνας Πολίτης να έχει ορθάνοιχτα τα μάτια.

Σήμερα Κυριακή του Τυφλού, προσοχή στην κάλπη κατά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος, κάθε Έλληνας Πολίτης να έχει ορθάνοιχτα τα μάτια.

Αρκετός ο φαρισαϊσμός πολλών υποψηφίων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε ομιλία του στην Μονή Ξενοφώντος είχε πει:  «Ο άνθρωπος, ο χριστιανός, μονό με ελευθερία και αλήθεια δύναται να ανέλθει στον ουρανό. Μόνον με αυθεντικότητα. Η υποκρισία, ο σύγχρονος φαρισαϊσμός., ο οποίος επερίσσεψε στην εποχή μας, αποτελεί την μεγαλυτέραν πληγήν του εκκλησιαστικού βιώματος, της θεωρίας και της πράξεως».

Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής 
είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται.
Μπέρτολτ Μπρεχτ 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε από κόμματα που διεκδικούνε την χριστιανική ψήφο. Σε αυτά πρωτοστατούνε και ιερείς, που ως πρόβατα οδηγούν τους οπαδούς τους, στην κομματική στάνη που υποστηρίζουν. Ας προσέξουμε… από σύγχρονους ιερείς που επικαλούνται Γέροντες Αγιορείτες χωρίς να τους κατονομάζουν –αφού δεν υπάρχουν παρά μόνο στα συμφέροντα των ιδεολογιών τους- και από το παραβάν παίζουν με τις μαριονέτες τους ως γκουρού μετά από την ιατρική τώρα και με την πολιτική..
π. Νεόφυτος

Ανώνυμος είπε...

Το να κατηγορείς τους Ρώσους για τον πόλεμο με τους Ουκρανούς και ενώ έχεις "ευλογήσει" τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν δεν είναι φαρισαϊσμός;
Παρακαλώ πολύ να δημοσιευθεί το συγκεκριμένο σχόλιο εν ονόματι της ελευθερίας του λόγου

Αναστάσιος είπε...

Προς: 21 Μαΐου 2023 στις 3:55 μ.μ

Την ελευθερία του λόγου να την ζητήσεις στην απολυταρχικό-ναζιστικό καθεστώς της ανελευθερίας του Πούτιν.
Την ελευθερία του λόγου την ζητούν όσοι μπορούν επώνυμα να την επικαλεστούν.
Δεν υπογράφεις γιατί μάλλον ντρέπεσαι διότι γράφεις πράγματα που δεν πιστεύεις. Ο Θεός της Αγάπης να σε φωτίσει όπως σήμερα τον Τυφλό.
Φαρισαϊσμός είναι ο πόλεμος Ορθοδόξων εναντίων Ορθοδόξων με τις ευλογίες του Κυρίλλου. Οι Μουσουλμάνοι ας τα βρούνε, εκτός και αν νοιάζεσαι και για αυτούς.
Αναστάσιος Κωστόπουλος