Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης | Μικρά κείμενα κατήχησης

 Αποστολικό Ανάγνωσμα Κυριακής Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης | Μικρά κείμενα κατήχησης

Πράξεων των Αποστόλων κεφάλαιο 26, 12-20

Ο Αγρίππας είπε τότε στον Παύλο: "Σου επιτρέπεται να απολογηθείς". Τότε ο Παύλος σήκωσε το χέρι του και άρχισε την απολογία του.

- Πηγαίνοντας γι' αυτόν τον σκοπό στη Δαμασκό με εξουσιοδότηση και άδεια από τους αρχιερείς, είδα στο δρόμο βασιλιά μου, μέρα μεσημέρι, ένα φως από τον ουρανό, πιο λαμπρό κι από τον ήλιο, να με περιβάλλει με τη λάμψη του κι εμένα κι αυτούς που πήγαιναν μαζί μου. Όλοι μας πέσαμε στη γη, κι εγώ άκουσα μια φωνή που μου έλεγε στην εβραϊκή γλώσσα: "Σαούλ, Σαούλ, γιατί με καταδιώκεις. Είναι οδυνηρό να κλωτσάς καρφιά". Εγώ ρώτησα: "Ποιός είσαι Κύριε;" Κι εκείνος απάντησε: "Εγώ είμαι ο Ιησούς, που εσύ τον καταδιώκεις.

Σήκω όμως και στάσου στα πόδια σου. Γι' αυτό σου φανερώθηκα: για να σε πάρω στην υπηρεσία μου και να σε καταστήσω μάρτυρα γι' αυτά που είδες και γι' αυτά που θα σου δείξω ακόμη. Θα σε προστατεύω από τον λαό σου και από τους εθνικούς, στους οποίους εγώ σε στέλνω για να ανοίξεις τα μάτια τους, ώστε να επιστρέψουν από το σκοτάδι στο φως και από την εξουσία του σατανά στο Θεό. Γιατί, αν πιστέψουν σε μένα, θα λάβουν τη συγχώρηση των αμαρτιών τους και μια θέση ανάμεσα σ' εκείνους που ανήκουν στο Θεό".

Ύστερα απ' αυτά, βασιλιά Αγρίππα, δεν αρνήθηκα να υπακούσω στην ουράνια οπτασία, αλλά άρχισα να κηρύττω πρώτα σ' αυτούς που ήταν στη Δαμασκό και τα Ιεροσόλυμα κι ύστερα σ' όλη τη χώρα της Ιουδαίας και στους εθνικούς, να μετανοήσουν και να επιστρέψουν στο Θεό και μετά να δείχνουν τη μετάνοιά τους πράττοντας ανάλογα έργα.

____

από τη σελίδα «Πρεσβυτέρες εν δράσει»
VIBER https://invite.viber.com/?g2=AQBvsX%2FQznLNc018AgqpzoBYEUExN0tkC9JM38vyBLUjZIoGL14VE610SEC%2BcRhh

INSTAGRAM https://www.instagram.com/presvyteres_en_drasei/ 

FACEBOOK https://www.facebook.com/presvyteresendrasei

YOUTUBE https://www.youtube.com/channel/UC39MidSqJgGc1g8KeuMVOGg 


Δεν υπάρχουν σχόλια: