Σάββατο 27 Μαΐου 2023

ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ 
π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δύο δεκαετίες συμπληρώθηκαν από την εκδημία προς Κύριον του αοιδίμου προηγούμενου της Ιεράς Μονής Γηροκομείου, π. Κωνσταντίνου Οικονόμου.

Ήταν Σάββατο 24 Μαϊου 2003, τρεις μόλις ημέρες μετά την ονομαστική του εορτή. Είχε προαισθανθεί το τέλος του και είχε πει: «Τώρα θα αναπαυθώ και εγώ».

Η εξόδιος ακολουθία του τελέσθηκε την επομένη ημέρα Κυριακή 25 Μαϊου στις 4,30 το απόγευμα από το Καθολοκό της Ιεράς Μονής Παναγίας της Γηροκομιτίσσης, χοροστατούντος του τότε Μητροπολίτου Πατρών Νικοδήμου (Βαλληνδρά).

Ο Ναός και ο περίβολος της Μονής ήσαν ασφυκτικά γεμάτοι από κόσμο. Πάρα πολλοί κληρικοί, οι συγγενείς του, πλήθος λαού, πνευματικά του τέκνα και πολλά νεαρά παιδιά, μερικά από αυτά με δακρυσμένα μάτια συνέψαλαν και συμπροσευχήθηκαν με συγκίνηση.

Στη μνήμη του π. Κωνσταντίνου, έχει κυκλοφορήσει από τον «Εκκλησιολόγο» ένα Συλλογικό Έργο με τον βίο και την πολιτεία του, αφιερωμένο σε όλους εκείνους που γνώρισαν τον αοίδιμο Γέροντα, και ιδιαίτερα στην νεολαία που πολύ αγάπησε, και στην ιερά μνήμη των γονιών του Παναγιώτου και Αρετής.

 * Όποιος θέλει να το προμηθευτεί, μπορεί να απευθυνθεί στην δ/νση της εφημερίδος μας Ακρωτηρίου 55 Πάτρα και στα τηλέφωνα 2610 341515 ή 6942 507002.

Αλέξανδρος Κ. Κολλιόπουλος

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την επιμέλειας εκδόσεως βιβλίου για τον π. Κωνσταντίνο που υπήρξε ακούραστος εργάτης του Ευαγγελίου ιδιαίτερα στην νεότητα. Ας μην ξεχνούν και την μεγάλη προσφορά του ως κληρικού στο τότε Δημοτικό Νοσοκομείο Πάτρας.