Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Σύναξη φοιτητών πανεπιστημίου Πατρών και Πελοποννήσου. - π. Προκόπιος Ι. Κόρδας

Σύναξη φοιτητών πανεπιστημίου Πατρών και Πελοποννήσου.

Με τις ευλογίες του σεπτού ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Πατρών κ.κ Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε σύναξη του εαρινού εξαμήνου του τμήματος εντατικολογίας και παθολογίας.
Πρώτα από όλα θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές και κοσμήτορες των τμημάτων μηχανικών, ναυπηγικής, αρχιτεκτονικής και ιατρικής, για την αμέριστη συμπαράσταση στο πνευματικό έργο που επιτελεί η τοπική μας εκκλησία στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλεως μας. Το έργο που επιτελείται είναι δύσκολο, πολύπλευρο και πολύπλοκο, διότι έχουμε να κάνουμε με φοιτητές, δηλαδή με το μέλλον της χώρας μας.

Η αγάπη και κατανόηση της εκκλησίας ειναι δεδομένη προς τούς φοιτητές. Πολλές φορές γίνεται συγκυρηναίος των παιδιών, καθώς τα ποικίλα προβλήματα που κουβαλάνε τους λυγίζουν. Οι νέοι αισθάνονται διάχυτη δυσφορία προς όλους τους θεσμούς, η κοινωνία το μόνο που κάνει ειναι να απαιτεί και να υπόσχεται, και ποια η προοπτική;;;; μια ζωή χωρίς φως. Η απουσία νοήματος στη ζωή είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, χρειάζεται σεβασμός και εμπιστοσύνη να δείξουμε στα παιδιά μας. Και έρχεται η εκκλησία να τους πει ότι ειναι ο κατεξοχήν χώρος τους. Να τους πει ότι δεν διδάσκει αφηρημένα και να τους καλέσει ελεύθερα χωρίς βια, με θάρρος να ψάξουν να βρουν τον Χριστό και να τον γνωρίσουν.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλους τους φοιτητές που με ευγένεια δέχονται την παρουσία μας στο χώρο τους, και που ποτέ δεν δυσανασχέτησαν. Να ευχαριστήσω την επιτροπή του ιερού ναου Τριών Ιεραρχών πρώην ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος για την συνεργασία μας. Τέλος να μεταφέρω τις προσευχές του ποιμενάρχου μας για καλή πρόοδο και επιτυχία στις εξετάσεις των φοιτητών που ξεκινάνε σε λίγες ημέρες.


Με σεβασμό 

π. Προκόπιος Ι. Κόρδας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυναμική και συγχρόνως διακριτική η παρουσία της Εκκλησία στο πρόσωπο του π. Προκοπίου στον χώρο του Πανεπιστημίου. Κατανοεί τον παλμό των φοιτητών και τους καθοδική με σωφροσύνη.