Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΕΓΛΥΚΑΔΟΣ

Τη μεγάλη δεσποτική εορτή του καλοκαιριού, Μεταμόρφωση του Σωτήρος, πανηγύρισε και εφέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα η  ενορία μας με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.

Στο Ναό του κοιμητηρίου μας προσήλθαν εκατοντάδες πιστών προκειμένου να προσκυνήσουν την Σεβάσμια Εικόνα Της, τη παραμονή στη Θεία Λειτουργία στη παλιά Εκκλησία (ιδιοκτησία του εθνεγέρτου Παλαιών Πατρών Γερμανού), το απόγευμα στο πανηγυρικό Εσπερινό, στην Αγρυπνία, στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της Δεσποτικής εορτής και το απόγευμα στο Μεθέορτο Εσπερινό και την Ιερά Παράκληση προς την Θεοτόκο.



Εν συνέχεια έγινε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος προς το κοιμητήριο όπου εψάλη τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως πάντων των ενθάδε ευσεβώς κειμένων πατέρων και αδελφών ημών ".

Στα προπύλαια του Ιερού Ναού έγινε δέηση και η Απόλυση των Ιερών Ακολουθιών ψάλλοντας το "Απόστολοι εκ περάτων.."

Ο εφημέριος ευχαρίστησε τους σεβαστούς Πατέρες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του εορτάζοντος Ι.Ν, ιδιαιτέρως τον αρχιμ. π. Χριστοφόρο, ιεροκήρυκα της Ι.Μ.Π. τις κυρίες που ευπρέπισαν τον Ι.Ν, τις αδελφές εξ Αμερικής που στόλισαν με άνθη την εκκλησία και την Ιερά Εικόνα, τον κ. Κ. Γκίρη για τη μικροφωνική κάλυψη, τους ανώνυμους και ανώνυμες βοηθούς στο τοπικό έργο της ενορίας.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο και ο ιερέας εύχονται σε όλους Καλό Δεκαπενταύγουστο.

Καλή Παναγιά!














2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η δραστήρια αυτή ενορία συγκεντρώνει πολλούς πιστούς στα πανηγύρια.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου όλοι μαζί σεβαστέ μας π. Κωνσταντίνε.