Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Η πανήγυρις της Παναγίας της Μαζιώτισσας



Χωρίον Μαζαίων τιμώντες Σε Γλυκοφιλούσα Σεπτή,  αγκάλαις Σου φέρουσα  τον του παντός Ποιητήν. Τούτον τον τόπον σου φύλαττε, από πάσης ανάγκης, ον και ο Ξενοφών ο αθηναίος ετίμησεν, πέμπουσα τας ακτίνας των λαμπρών σου θαυμάτων εν ύμνοις αεί ως Θεοτόκον και Προστάτιν δοξάζομεν.
(Ποιηθέν υπό του αειμνήστου π. Δημητρίου Αθανασόπουλου)

Για άλλη μια φορά με λαμπρότητα πανηγύρισαν την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου την προστάτιδα και έφορο της η Οικογένεια των μακαριστών π. Δημητρίου Αθανασόπουλου και της πρεσβυτέρας του Ουρανίας, τα παιδιά, τα εγγόνια, και τα δισέγγονά τους, στον πανέμορφο Ναό της Παναγίας της Μαζιώτισσας τον οποίο με ευλάβεια στην Παναγία έκτισε ο π. Δημήτριος στο κτήμα της Οικογένειας στην Σκυλλουντία (Μάζη) Ολυμπίας.  


Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος ο οποίος μίλησε γλαφυρά και θεολογικά για το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία η Οικογένεια παρέθεσε κατά παράδοση πλούσιο γεύμα στο οποίο παρακάθησαν και οι  φίλοι της οικογένειας. Μεταξύ αυτών ο   ιστολόγος ο οποίος επέστρεψε από την Εσπερία για να μην χάση αυτή της ευλογημένη ευκαιρία.













4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευλογημένη οικογένεια.
Ο π. Δημήτριος να τους ευλογεί.

Ανώνυμος είπε...

Μια καλή ευκαιρία για να βρεθεί η οικογένεια. Όλοι μας έπρεπε να έχουμε θεσπίσει ένα κοινό αντάμωμα της οικογένεια. Συγχαίρω όσους συμμετέχουνε κάθε χρόνο.

Ανώνυμος είπε...

Και του χρόνου όλοι μαζί να είστε και οι αουσιάζοντες να έλθουν. Χρόνια πολλά και χαρούμενα με τις πρεσβειες της Παναγίας,

Ανώνυμος είπε...

Δεν την γνωρίζω την οικογένεια είμαι από Λαμία. Με συγκίνησε ο δεσμός και αυτό το συναπάντημα. Θα ήταν ευλογία μια φορά το χρόνο να περνούν οι οικογένειες μαζί. Θα δυναμώνανε τους δεσμούς. Τους συγχαίρω και τους εύχομαι να συνεχίσουν για χρόνους πολλούς αυτή την σύναξη.