Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

22 Οκτωβρίου 1991 ~ 22 Οκτωβρίου 2023 32 έτη πατριαρχικής διακονίας στον Αποστολικό και Οικουμενικό Θρόνο της Μητρός εκκλησίας !

22 Οκτωβρίου 1991 ~ 22 Οκτωβρίου 2023

32 έτη πατριαρχικής διακονίας στον Αποστολικό και Οικουμενικό Θρόνο της Μητρός εκκλησίας !

 Η Ιερά Ενδημούσα Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου καλείται να εκλέξει τον 270ο Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη.

Και εκλέγει παμψηφεί, ως διάδοχο του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Δημητρίου, τον Μητροπολίτη της Γεροντικής Μητροπόλεως Χαλκηδόνος Βαρθολομαίο (Αρχοντώνη).

«Ο βαρύς σταυρός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας ευρίσκει και πάλιν τον κυρηναίον του»,   δηλώνει στο πρώτο μήνυμά του ο νεοεκλεγείς Οικουμενικός Πατριάρχης. 

«Δεν δειλιώμεν», επισημαίνει με έμφαση, «διότι υπολογίζομεν εις την θείαν χάριν η οποία πάντοτε θεραπεύει τα ασθενή και τα ελλείποντα αναπληροί, και διότι έχομεν εκλεκτούς και δοκιμασμένους συγκυρηναίους αδελφούς Αρχιερείς εδώ και εις το εξωτερικόν, οι οποίοι θα μας συμπαρασταθούν αποτελεσματικώς εις την εκπλήρωσιν της εντολής την οποίαν μάς εμπιστεύεται από τη σήμερον η ιστορία».

Επί 32 συναπτά έτη, ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εργάζεται θυσιαστικώς με απόλυτη συνέπεια σε ό,τι είχε υποσχεθεί την ημέρα της εκλογής του: Χωρίς να δειλιάζει μπροστά στις προκλήσεις και τις αντιξοότητες και με αποκλειστικό στόχο του την επιτέλεση έργων αγάπης υπέρ απάσης της Οικουμένης.

Τα έτη του Παναγιωτάτου να είναι πολλά και να έχει υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσει να καθοδηγεί τους απανταχού Ορθοδόξους Χριστιανούς και να εμπνέει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Πάντα ΑΞΙΟΤΑΤΟΣ!!

Αναστάσιος Κωστόπουλος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Εις πολλά έτη, Δέσποτα!"

Ανώνυμος είπε...

Eις την συμπληρωσιν των 32 ἐτῶν θεοφιλοῦς Πατριαρχείας, τῆς Α.Θ.Π. τοῦ Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου:
«Πολυχρόνιον ποιῆσαι Κύριος ὁ Θεός τόν Παναγιώτατον καί Σεβασμιώτατον ἡμῶν Αὐθέντην καί Δεσπότην, τόν Οἰκουμενικόν Πατριάρχην, κύριον κύριον Βαρθολομαῖον. Κύριε, φύλαττε Αὐτόν εἰς πολλά ἔτη. Ἀμήν.».