Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Χειροτονία εις Διάκονο π. Καλλινίκου Καζαντζή

Αγαπητέ Διάκονε π. Καλλίνικε (κατά κόσμον Νικόλαε) Καζαντζή

 Ο προφητάναξ Δαυίδ λέει: «Εν τίνι κατορθώσει νεώτερος τὴν ὁδὸν αὐτοῦ; ἐν τῷ φυλάξασθαι τοὺς λόγους σου.» Φύλαξε τα λόγια Του, ώστε να έχουν βαρύτητα τα λόγια σου. Βοήθησε στο κήρυγμα του θείου λόγου με το να τηρήσεις τις εντολές του Θεού Λόγου. 

Είχατε π. Καλλίνικε και θα έχετε την έξωθεν καλή μαρτυρία, για την συνέπεια των λόγων και των έργω σας στην διακονία της Εκκλησίας. 

Διότι σύμφωνα με την επιβεβαίωση του Κυρίου «Ἐάν τις ἀγαπᾷ με, τὸν λόγον μου τηρήσει, καὶ ὁ Πατήρ μου ἀγαπήσει αὐτόν, καὶ πρὸς αὐτὸν ἐλευσόμεθα, καὶ μονὴν παρ᾿ αὐτῷ ποιήσομεν». Και να είστε σίγουρος, όταν μέσα σας μένει ο σαρκωθείς Λόγος του Πατρός, τότε όσοι σας βλέπουν, όσοι σας συναναστρέφονται, όσοι σας ακούνε, θα νιώθουν τη δύναμη των λόγων του Θεού. 

Θα πραγματοποιείται σε σας το του Δαυίδ και πάλι «οἱ φοβούμενοί σε ὄψονταί με καὶ εὐφρανθήσονται, ὅτι εἰς τοὺς λόγους σου ἐπήλπισα.»  

Η χειροτονία σας, υπό του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνού, ήταν για όσους σας γνωρίσαμε μια φυσική πορεία.  

Έλαβα μεγάλη χαρά με το άγγελμα της χειροτονίας σας. Χαίρομαι και δοξάζω τον Θεό.

Από την Κύπρο, σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου «νά εὐαρεστήσῃς Θεῷ καί ἀνθρώποις», να διακονήστε την Εκκλησία με ζήλο ιερό, ταπείνωση και αγάπη εις δόξαν Θεού.

Άξιος π. Καλλίνικε!

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος  

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!!
Ο π. Καλλίνικος είναι εκλεκτός άνθρωπος και αγαπητός από όλους μας.

Ανώνυμος είπε...

Άγιε Διάκονε ευχόμαστε να σηκώσετε επάξια τον αναστάσιμο σταυρό της ιεροσύνης!

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ΑΞΙΟΣ διάκο μου.
Και επειδή η συγκίνηση της μέρας της χειροτονίας σου θα σε συνοδεύει σ' όλη σου τη ζωή - μέχρι την επόμενη μεγάλη στιγμή - να θυμάσαι ότι μέσα στην συν-κίνηση της ψυχής μας, είτε αυτή προέρχεται από χαρά είτε από λύπη, βρίσκεται ο Θεός μας και περιμένει από μας να μη τον λησμονούμε αργότερα μέσα στην ασυγκινησία της καθημερινότητάς μας. Ειδικά στην εποχή μας...
Δύσκολοι καιροί για...ΙΕΡΕΙΣ !
Να ζήσεις.

Ανώνυμος είπε...

Καί ἀπό τή θέση αὐτή ἀπευθύνω στόν ἀγαπητό μας πλέον Διάκονο π. Καλλίνικο τίς ἐγκάρδιες εὐχές μου γιά ἄξια καί καρποφόρο διακονία στόν Ἀμπελῶνα τοῦ Κυρίου.
ΑΞΙΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Άξιος ο νέος ιερέας και αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος..
Ας κρατά στην καρδιά του την "παρακαταθήκη"που έλαβε από τον Μακαριστό Κοσμά...