Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Πως εκλήθης αδελφέ; ΓΑΒΡΙΗΛ Μοναχός

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, το απόγευμα, σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, η κουρά του μοναχού π. Γαβριήλ (κατά κόσμο Γεώργιου Κωνσταντινίδη) του εδόθει το όνομα προς τιμή του μακαριστού Αρχιμανδρίτου π. Γαβριήλ Αθανασιάδη, στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας Πατρών, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, συμπροσευχόμενου του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθουμε την παρουσία του Ηγουμένου της Μονής Αρχιμανδρίτη π. Αρτεμίου Αργυρόπουλου και του Προϊσταμένου της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο Σωτήρ» Αρχιμανδρίτη π. Αστέριου Χατζηνικολάου της οποίας Αδελφότητος Μέλος είναι ο νέος Μοναχός.




Εύχομαι από την Κύπρο, παρόλη την ζωηρά επιθυμία μου, να είμαι και εγώ μεταξύ των συμπροσευχομένων που τον στηρίζουν με την παρουσία τους και τις προσευχές τους στο μοναστήρι.  


Να λάμπει  πάντοτε ως φάρος φωτεινός, παίρνοντας ζωή και φως από τον ίδιο τον Χριστό, που είναι το φως και η αλήθεια και η ζωή. Αυτή την φωτεινότητα  να συνεχίσουν να εκπέμπουν τα λόγια του και τα έργα του, ώστε να συνιστά πηγή έμπνευσης για όλους μας.   

Να φροντίσει με την υπακοή, με την ταπείνωση, με την προσευχή, με την καθαρότητα της ζωής του, να προαχθεί στην αρετή και στα πνευματικά χαρίσματα, πάντοτε με υπακοή στον Ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, ώστε να ευαρεστεί τον Θεό και να αξιωθεί, διά πρεσβειών της Κυρίας Θεοτόκου της Ευαγγελίστριας, της Εφόρου και προστάτιδος της Μονής, και των Αγίων Πάντων και του Αρχαγγέλου Γαβριήλ να αναδειχθεί νικητής στον πνευματικό αγώνα.

Να συνεχίζει να δίνει όχι μόνο από αυτά που έχει, αλλά και από αυτά που δεν έχει, τα πάντα για την δόξα του Χριστού, ακολουθώντας τα αχνάρια του γενάρχη της Αδελφότητας π. Ευσεβίου Ματθόπουλου.

Τέλος κάτι το προσωπικό, σας ευχαριστώ π. Γαβριήλ γιατί σε δύσκολες στιγμές μου, με βοηθήσατε με πράξεις και λόγους καρδιακούς από μέρους σας, και με στηρίξατε με πραγματικό ενδιαφέρον και αδελφική αγάπη.

Την ευχή σας.

Αναστάσιος Κ. Κωστόπουλος


Αύριο Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών, το πρωί, θα τελεσθεί όρθρος, αρχιερατική θεία λειτουργία και χειροτονία του μοναχού ως διακόνου.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεό να τον δυναμώνει, Δύσκολοι οι καιροί για τους κληρικούς μας.

Ανώνυμος είπε...

Από την Μακεδονία ο π. Γαβριήλ (Γεώργιος) Αθανασιάδης.
Από την Μακεδονία ο μ. Γαβριήλ (Γεώργιος) Κωνσταντινίδης. Να τιμήσει το όνομά του το νέο. Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Μέσα στην ομίχλη που υπάρχει στην εκκλησιαστική ζωή τέτοιες αφιερώσεις ανοίγουν ορίζοντες αισιοδοξίας.
Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

π.Γαβριήλ Αθανασιάδη δεν ξαναβρίσκουμε