Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Για το Πρωτοδικείο Αγρινίου

Η Χριστιανική Ένωσις Αγρινίου αντιτάσσεται στην όποια απόφαση υποβάθμισης του Πρωτοδικείου Αγρινίου, δηλώνοντας ότι στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των δικηγόρων και των δικαστικών υπαλλήλων της πόλης.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ!

Η θέση μας εκκινεί υπό την παντελή αντίθεσή μας στο κριτήριο με το οποίο γίνονται οι προτάσεις για τον ανασχεδιασμό του δικαστικού χάρτη. Δεδομένου ότι η αναμόρφωση γίνεται στα πλαίσια των προαπαιτούμενων του Ταμείου Ανάκαμψης, αποσκοπεί δε στην εξοικονόμηση πόρων και από τη δικαιοσύνη στη λογική του κόστους-οφέλους. Μία διαδικασία η οποία καθιστά την πρόσβαση των πολιτών σε αυτή ολοένα πιο δύσκολη και ακριβή, ταυτίζοντας τη Δικαιοσύνη με επιχείρηση.
Είναι σαφές ότι το αφήγημα περί «επιτάχυνσης της δικαιοσύνης» ανατρέπεται από το γεγονός ότι πλήττονται ιδιαίτερα τα περιφερειακά δικαστήρια της χώρας, όπου κατά κανόνα ισχύουν πιο σύντομοι χρόνοι εκδίκασης.
Η πόλη του Αγρινίου δεν παύει να είναι η μεγαλύτερη πόλη του νομού Αιτωλοακαρνανίας με ότι αυτό συνεπάγεται!

Οποιαδήποτε υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου είναι πέραν πάσης λογικής καθώς μοναδικό κριτήριο λειτουργίας των δικαστικών υπηρεσιών πρέπει να είναι η ευχερής και ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών στην Δικαιοσύνη.
Η υπόθεση της αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη αφορά όλη την κοινωνία καθώς και την εργασιακή, προσωπική, οικογενειακή και κοινωνική σταθερότητα και των δικαστικών υπαλλήλων.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και των άλλων φορέων.

ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ πλήρως με την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Αγρινίου.

για το Δ.Σ. της Χ.Ε.Α.

– Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ –            – ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ –

Δεν υπάρχουν σχόλια: