Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Τίμα τον πατέρα σου ...

«Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου. Ινα ευ σοι γένηται και ίνα μακροχρόνιος γένη επι της γης» (Εξοδ. κ´, 12)

 Αυτή είναι μία βραβευμένη φωτογραφία που δείχνει ένα νεαρό που πήρε το πτυχίο του, που χωρίς να ξεχάσει την καταγωγή του, επέστρεψε στο σπίτι του, για να το αφιερώσει στον πατέρα του που μπόρεσε να τον σπουδάσει μ' αυτές τις συνθήκες. Μία φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις. (από Georgia Belesi).

Μια βαθιά υπόκλιση στον πατέρα και μπράβο στο γιο του που πρόβαλε την φωτογραφία αυτή, όχι για λάικ και κοινοποιήσεις αλλά, για να τιμήσει τον πατέρα του, που προφανώς ζει κάτω από άθλιες τριτοκοσμικές συνθήκες, άσχετα με το "κοινωνικό" κόστος που, μάλλον, θα έχει στα λόμπι των τεχνοκρατών.

"Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου, για να ευτυχήσεις και να ζήσεις πολλά χρόνια στη γη".

  Αξίζουν τιμή οι γονείς, γιατί πέρασαν πίκρες, κινδύνους, μόχθο για την ανατροφή των παιδιών. Ο δρόμος τους είναι ποτισμένος με δάκρυα της μάνας και τον ιδρώτα του πατέρα.

Υιέ μου μην υπερηφανεύεσαι για την γνώση σου μπροστά στον αγράμματο πατέρα σου και συ θυγατέρα μην επαινείς την ομορφιά μπροστά στην καμπουριασμένη μάνα σου.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας την δούνε τα νιάτα της Ελλάδας αυτή την φωτογραφία.
Μόνο απαιτήσεις και παράπονα έχουν.

Ανώνυμος είπε...

Ας δούν αυτή την φωτογραφία καί οι Δικαιωματιστές, που ανακαλύπτουν "δικαιώματα" στίς πιό απίθανες καταστάσεις, για να μάς πούν, ποιά δικαιώματα έχει αυτός ο πατέρας καί πώς θα τά διεκδικήσει.