Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του Άρδην (τεύχος Φεβρουαρίου)

 


Κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία και στα περίπτερα (όπου θα παραμείνει μέχρι 29 Μαρτίου) το νέο τεύχος του Άρδην (τεύχος Φεβρουαρίου) με διπλό αφιέρωμα. Αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου και στη γενιά του '30 με κείμενα των: Ραλλή Κοψίδη, Γιώργου Καραμπελιά, Δημήτρη Κοσμόπουλου, Γιώργου Κόρδη, Άγγελου Προκοπίου, Σωτήρη Σόρογκα, Μάριου Νοβακόπουλου, καθώς και κείμενα του Φώτη Κόντογλου. Αφιέρωμα που θα συνεχιστεί και στο επόμενο τεύχος.

Το δεύτερο αφιέρωμα μας είναι για το ζήτημα που απασχολεί την επικαιρότητα σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την Woke ατζέντα που εξαπλώνεται και στην Ελλάδα και τα ρήγματα που προκαλεί. Γράφουν στο δεύτερο αφιέρωμα οι: Αθανάσιος Γκότοβος, π. Βασίλειος Θερμός, Paul Sullins, Μανώλης Εγγλέζος - Δεληγιαννάκης, ενώ συνεντεύξεις δίνουν οι: ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Σπύρος Σούρλας και ο καθηγητής Φυσικών Επιστημών, Αριστείδης Κάντζος. Επίσης αποσπάσματα από το βιβλίο της Nathalie Heinich, Γουοκισμός ο νέος ολοκληρωτισμός; (Εναλλακτικές Εκδόσεις) και των Καρολίν Ελιασε΄φ και Σελίν Μασσό, Η κατασκευή του διεμφυλικού παιδιού (εκδόσεις Κουκκίδα).

Επίσης κείμενα για την Ελλάδα, την κρίση της Ευρώπης και τις ευρωεκλογές, το δημογραφικό, την εγκληματικότητα των νέων κ.ά. Στα διεθνή ζητήματα θα διαβάσετε για τους Χούθι, τους καιροσκόπους της Μέσης Ανατολής, το νέο ναρκωτικό tranq που κάνει θραύση, τους Γερμανούς αγρότες που ξεσηκώθηκαν, τη Δανία που περιορίζει τη μετανάστευση κ.ά.

Στις σελίδες για την κίνηση των ιδεών, την ιστορία και το βιβλίο, θα διαβάσετε για την διαδρομή του ελληνικού τραγουδιού από την παραμυθία στην εξύψωση, για την σταλινική Ρωσία και πώς επιχείρησε να πιάσει το άπιαστο όνειρο της αιώνιας ζωής, τις ταινίες Poor Things και Σχέδιο 75. Στις βιβλιοπαρουσιάσεις αυτού του τεύχους παρουσιάζεται τα βιβλία, Λ. Χριστάκης, ο Κύριος Αθήναι, του Γιώργου Πανόπουλου, Woke culture, του Μελέτη Η. Μελετόπουλου, Η μαρξιστική σκέψη στην Ελλάδα κ.α. Μόνιμες στήλες, θέματα για τον αθλητισμό και πολλά ακόμα.

Σύνδεσμος περιεχομένων: https://ardin-rixi.gr/archives/255467

Δεν υπάρχουν σχόλια: