Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Η μετάνοια είναι προσωπική του καθενός – Μήνυμα στους πιστούς για το σκάνδαλο Αββακούμ

Τα μηνύματα της εκκλησίας για την Εβδομάδα των παθών που αποτελούν ένα μυστήριο, έστειλε μέσω του philenews podcast ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος, ο οποίος εξηγεί την κάθε μέρα της Αγίας Βδομάδας ξεχωριστά και τα διδάγματα τους, μέχρι τη νύχτα της Ανάστασης, καθώς και τη σημασία της σταύρωσης του Χριστού.

Ο Προκαθήμενος της εκκλησίας της Κύπρου, υπογραμμίζει ότι η μετάνοια είναι προσωπική του καθενός, υπάρχουν συντριβές μεγάλες και όποιος ζητήσει άφεση αμαρτιών από τον Θεό, θα την έχει. Με τη δική μας προσπάθεια, να κατακτήσουμε την καλοζωία και να παρατείνουμε τη ζωή μας, καταλαβαίνουμε πως δύσκολα θα κατανοήσουμε τα πάθη του Χριστού αναφέρει. Η Εκκλησία είπε, μας βάζει στο μήνυμα του σταυρού, του πάθους και της Ανάστασης.

Κληθείς να σχολιάσει τον κλονισμό πιστών από τo σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ, στην οποία φέτος δεν θα ηχήσουν οι καμπάνες, ο Μακαριότατος σχολίασε την αδυναμία των ανθρώπων να υποπίπτουν σε σφάλματα. Κάλεσε τους πιστούς να μην σκανδαλίζονται από τα πρόσωπα και να παρακολουθούν τους θεσμούς της εκκλησίας.

Διαβεβαίωσε ότι η Εκκλησία της Κύπρου δεν θα συγκαλύψει τίποτε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσει η κάθαρση. Άφεση είπε, «είμαστε εντεταλμένοι να δίνουμε για όποιον μετανοήσει αληθινά».

Μπορείτε να ακούσετε το podcast εδώ.

Πηγή: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: