Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Αναμένουμε τη γνώμη

 
Σε όλη τη Μεγάλη Είσοδο συμμετέχει ενεργά σήμερα 26/05/2024 ένα κοριτσάκι (κρατώντας μικρό σταυρό), στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς. 
Αναμένουμε τη γνώμη από τον τοπικό παραδοσιακό επίσκοπο. 
Πρώτον, για τον Λειτουργό ιερέα, δεύτερον, για τον ιερέα πλάι στο κοριτσάκι και τρίτον, την άποψη γενικά του επισκόπου Πειραιώς για το ζήτημα.
 
Ανωνύμου συμπτωματικά προσκυνητή

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είσαι κακός άνθρωπος. Διότι θα έπρεπε να γνωρίζεις. Ότι οι άνθρωποι εκεί στον Πειραιά, οι οποίοι έχουν ένα γραφείο, δεν ξέρω πώς το ονομάζουν αιρέσεων παραθρησκείας και τα λοιπά. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πρεσβυωπία. Δεν μπορούν λοιπόν να δουν τα κοντινά τους, βλέπουν μόνο τα μακρινά τους. Λίγο ανθρωπισμός χρειάζεται εδώ λίγο συγκατάβαση, λίγο αγάπη μην προκαλείς σε παρακαλώ πάρα πολύ διότι ο Πειραιάς είναι στο απυρόβλητο, εκεί είναι η καθαρόαιμη ορθοδοξία, εκεί επί χρόνια ένας πρωτοπρεσβύτερος έγραφε και έλεγε, δεν ξέρω τώρα αν είναι σε αυτή τη μητρόπολη. Κάποτε πήγε στα Κύθηρα, μετά αγνοείται η τύχη του. Τι να πω και γω ο κακομοίρης, το μοναδικό που μπορώ να σου πω είναι επιείκεια, επιείκεια, επιείκεια τους ανθρώπους οι οποίοι πάσχουν από αύτη την ασθένεια. Δεν πρέπει να τους κατακρίνουμε. Η πρεσβυωπία είναι κάτι το οποίο σημαδεύει τους ανθρώπους του Πειραιά. Άσε λοιπόν ήσυχο κάτω εκεί στον Πειραιά, στο λιμάνι τους ανθρώπους. Καμία γνώμη μην περιμένεις. Ποιος είσαι εσύ που θα σου δώσουνε και απολογία; Σώπα λοιπόν. Άμα πια.

Ανώνυμος είπε...

Έγκλημα! Αίρεσι! Οικουμενισμός! Προδοσία της πατρώας πίστεως και ευσεβείας! Ο οικείος Μητροπολίτης οφείλει να θέσει σε αργία πάραυτα τον τολμητία ιερέα του ναού και να τον παραπέμψει στο συνοδικόν δικαστήριον με το ερώτημα της καθαιρέσεως.

Ανώνυμος είπε...



θα απαντήσουν με το άσχετο ¨άφετε τα παιδία...",

Ανώνυμος είπε...

Άλλα είναι τα μεγάλα και όχι της Παρασκευής στο γάλα. Σταματήστε πλέον τη σπέκουλα. Δεν ωφελεί σε τίποτα. Ανάθεμα την ώρα που βγήκαν τα κινητά και το ιντερνέτ παίζει ρόλο δαιμονικό με μοναδικό σκοπό να πληγώσει το Σώμα της Εκκλησίες. Καμιά απάντηση να μην υπάρξει. Καμιά γνώμη να μην ακουστεί. Βαρεθήκαμε πλέον. Τα μεσημεριανά της τηλεόρασης έχουν μπει και στον χώρο της εκκλησίας. Ντροπή σας.

Ανώνυμος είπε...

Περιμένεις γνώμη;
Τη γνώμη σου τη δίδει το Πατριαρχείο της Αλεξανδρείας. Το οποίο χειροτονεί πλέον και γυναίκες στη θέση του διακόνου. Λοιπόν, κλείστε το στόμα σας. Σταματήστε τις κατακρίσεις. Γιατί πολύ μας έχετε ζαλίσει εσείς οι σούπερ ορθόδοξοι χριστιανοί που διυλίζετε το κουνούπι και τρώτε την καμήλα. Αντί να κοιτάξετε τα δικά σας τα στραβά. Κοιτάτε των άλλων.
Είπαμε ιστολόγε να είσαι δημοκρατικός. Αλλά όχι και τόσο.

Ανώνυμος είπε...

Η γνώμη μου:
«Να αγιάσουν οι υπεύθυνοι.
Μακάρι εδώ στο χωριό να είχα παιδιά να βγαίνουν. Μόνο γερόντια έχω. Σε κάποιο μνημόσυνο στο τέλος της Λειτουργίας για να κοινωνήσουν καταφθάνουν οι γονείς με τα νέα παιδάκια από την πόλη.»
παπά-Παρασκευάς

Ανώνυμος είπε...



στην Εκκλησια οι διακόνισσες δεν είχαν ποτέ συμμετοχή στη Θ. Λειτουργία όπως οι διάκονοι,

Ανώνυμος είπε...

Να σταματήσουμε να μεγαλοποιούμε τα πράγματα. Δεν έγινε και κάτι κακό. Όταν τις κοπέλες τις έχουμε ντυμένες μυροφόρες στον Επιτάφιο και σε άλλες εκκλησιαστικές εκδηλώσεις είναι καλές. Τώρα μας πειράζει. Εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει και έσταξε η ουρά του ποντικού στο λάδι.

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο. Καταπληκτικό. Εξαιρετικό. Αυτό το γεγονός.
Μας γεμίζει ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί θα πρέπει να πούμε
1. Το κοριτσάκι δέν φορά ρασάκι, όπως συνέβαινε στην προηγούμενη περίπτωση στον ναό της Πλάκας.
2. Δέν διευκρινίζεται άν πρίν από την Μεγάλη Είσοδο ήταν μέσα στο Ιερό καί ακολούθησε την πομπή μαζί με τούς Ιερείς ή άν απλώς στάθηκε στον σολέα την ώρα που ο Ιερέας έκανε την μνημόνευση.
3. Στην φωτογραφία δέν φαίνεται να κρατά Σταυρό. Εάν όμως πράγματι κρατούσε, πιθανόν να τού τόν έδωσε ο Ιερέας με το ράσο που στέκεται δίπλα του (πιθανόν να είναι καί συγγενής του).
4. Εχει συμβεί αρκετές φορές, γονείς με παιδιά που έχουν πρόβλημα υγείας, να τά φέρνουν κοντά στην Ωραία Πύλη την ώρα που διαβάζεται το Ευαγγέλιο ή γίνεται η Μεγάλη Είσοδος, για να λάβουν Ευλογία.
Ας μήν σπεύδουμε να βγάλουμε συμπεράσματα, εφ' όσον δέν γνωρίζουμε την πραγματική αιτία του πράγματος.

Ανώνυμος είπε...

Όλα επιτρέπονται στην εποχή μας...

Ανώνυμος είπε...

Σε όλη τη Μεγάλη Είσοδο σημαίνει: ακολούθησε κανονικά την πομπή από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο 8:13...

Ανώνυμος είπε...

Ο μισογυνισμός σε άλλο επίπεδο…. Τέτοιους «Χριστιανούς» έχουμε ανάμεσα μας; Καλύτερα να είχαμε εχθρούς της πίστεως..! Τόσος τρόμος μην οι γυναίκες σας «πάρουν τη θέση»; Πώς θα τις σουτάρουμε στη γωνία ή θα τις χρησιμοποιήσουμε το πολύ πολύ στην καθαριότητα; Οι Εβραίοι έχουν την άποψη σας για τις γυναίκες ακριβώς!

jean alatzo είπε...

Για τον 3.16.
Αναφορικά με τον ιερέα που πήγε στα Κύθηρα (Άγγελο Αγγελακόπουλο),υπερέβη σε υπερβολές και αυτό τον επίσκοπό του και τον απέλυσε στον Μ.Κυθήρων,εκει έκανε τις ίδιες υπερβολές και τον απέλυσε ο.Μ.Κυθήρων,σήμερα λέγεται ότι αποτειχίστηκε και .......