Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια Κωνσταντίνα: «Η Κύπρος είναι ασφαλής για όλους, εκτός από τους Έλληνες»

Καλεσμένη της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ 1 ήταν σήμερα η Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια Κωνσταντίνα. Η οποία μίλησε και για τις δύσκολες στιγμές του πολέμου που βίωσε στην τουρκική εισβολή του 1974.
Ακούγοντας από το βίντεο την συνέντευξή, προβληματίζομαι για το τι θα γίνει με τους άσχετους της Δημόσιας Τηλεόρασης ΕΡΤ 1 που παρουσιάζουν εκπομπές, και δεν ξέρουν τίποτα από πατρίδα και Ελληνισμό. Χαζές τοποθετήσεις από τον  παρουσιαστή Σεργουλόπουλο. Κάποιος από τους υπεύθυνους της ΕΡΤ 1 παρακολουθεί της ανοησίες του; και την άγνοιά του; για τα εθνικά θέματα. Στην συζήτηση με την Κωνσταντίνα, είπε ο Σεργουλόπουλος όπως λέει και κάποιος «ξεράσματα και αηδίες». Αναρωτιέμαι αν ζει στην Ελλάδα; και αν έχει έστω και ελάχιστες γνώσεις από την δημόσια ζωή; ή από την εθνική μας ιστορία; 
Απολαύστε τις ανοησίες του  (17.50 – 20,20) στο βίντεο:

Κωνσταντίνα: Πρέπει να ακούγεται η φωνή μας, αυτό λέω μήπως ενεργοποιήσουμε κάποιους και κινηθούν για τα θέματα της Κύπρου. Γιατί βλέπω ότι ο Ελληνισμός στην Κύπρο τείνει να γίνει μειονότητα. Και αυτό είναι πολύ στενάχωρο, δηλαδή έχουνε μπει στην Κύπρο τόσοι πολλοί ξένοι, τα σχολεία από ότι ακούω έχει πάρα πολύ κόσμο που δεν είναι Έλληνες .
Σεργουλόπουλος: Μπορεί όμως το ότι έρχονται ξένοι μπορεί να είναι καλό. Από την άποψη ότι στην Κύπρο υπάρχει μια πολύ καλή φιλοξενία. Ότι τέλος πάντων είναι άνθρωποι οι οποίοι αναζητούν καλύτερη ζωή και τα λοιπά και μπορεί, αυτό να δημιουργήσει μια πολυπολιτισμικότητα η οποία είναι .
Κωνσταντίνα: Εδώ είναι διαφορετικό  το θέμα επειδή απειλείται η Κύπρος, απειλείτε ο Ελληνισμός στην Κύπρο.
Σεργουλόπουλος: Από ποιόν
Κωνσταντίνα: Τουρκοποίηση, Τούρκοι τα βλέπουμε αυτά και έχουν μπαίνουν και άλλες φυλές,
Σεργουλόπουλος: Το οποίο τι μπορεί να σημαίνει;
Κωνσταντίνα: Οπότε ο ελληνισμός μειώνεται στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι ελληνική παιδιά και πρέπει να κρατήσουμε τον Ελληνισμό, την ελληνικότητα μας.
Ο Σεργουλόπουλος συνεχίζει με ανοησίες και η τραγουδίστρια με ευγένεια τον αποστομώνει.
Κωνσταντίνα: «Η Κύπρος είναι ασφαλής για όλους, εκτός από τους Έλληνες»
 
Αυτές οι βλακώδεις ερωτήσεις-τοποθετήσεις από τον Σεργουλόπουλο έγιναν αφού η Κωνσταντίνα είχε πει:
 Πηγαίνω πολύ σπάνια στην Κύπρο. Τα καλοκαίρια πηγαίνω, κάνω κάποια συναυλία και μένω και βλέπω τους δικούς μου. Τα αδέρφια μου είναι στην Κύπρο, η μαμά μου έχει “φύγει”, ο πατέρας μου είναι αγνοούμενος. Τα λέμε συνέχεια αυτά, αλλά είναι κάτι που με στεναχωρεί όταν το συζητάω, όταν μπαίνουμε σε αυτά τα μονοπάτια. Όταν έχεις ζήσει τον πόλεμο, όταν τον αφηγείσαι είναι σαν να τον ζεις ξανά. Ο πόλεμος, για τους πιο πολλούς, είναι απλά μια λέξη, αλλά είναι άλλο να το ζεις.
 Όταν το ζήσεις, καταλαβαίνεις πόσο δύσκολα μπορεί να ανταπεξέλθεις σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Βομβαρδισμοί, πυροβολισμοί, τανκς, αιχμαλωσία… Εντάξει, εγώ τα έχω ζήσει αυτά. Γι’ αυτούς που δεν τα έχουν ζήσει αυτά, δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολες καταστάσεις είναι. Γι’ αυτό πρέπει να επιμείνουνε για την ειρήνη.
Ευρισκόμενος στην Κύπρο δέχθηκα μπαράζ διαμαρτυριών από ανθρώπους που παρακολουθούν εδώ (Λευκωσία και Λάρνακα)  την Ελληνική τηλεόραση.  
Πότε θα υπάρξει σοβαρότητα για τα εθνικά θέματα από τους παρουσιαστές της Δημόσιας κρατικοδίαιτη τηλεόρασης ΕΡΤ;

Α.Κ.Κ. 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι παρουσιαστές τη δουλειά τους κάνουν. Μεταφέρουν στην οθόνη την επίσημη Κυβερνητική γραμμή, που είναι υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας", της Παγκοσμιοποίησης, της εισόδου μεταναστών καί των λοιπών Ευρωπαικών καί Αμερικανικών αφηγημάτων, που πρέπει να φυτευτούν στα μυαλά των ανθρώπων.
Η αναφορά της Κωνσταντίνας στη διατήρηση του Ελληνισμού, στην αύξηση των μεταναστών, στα σχολεία που έχουν γεμίσει ξένους, τούς χάλασε την ατμόσφαιρα της εκπομπής.